avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Activitate baicugigi

Activitate baicugigi

la angajare intr-un post(med. dentist)se cere vechime
Răspuns la discuția codul civil SERVITUTE
am contactat un executor jud.dar fac mereu contestatii pe motivul centralei am deja 2 ani
am doua hotarari judecatoresti definitive ptr desfiintarea unei usi aflate la 0,50mde linia de hotar,data de vecinul meu,in spatele casei acesta refuza desfiintarea pe motiv ca are central pe gaze s i nu are spatiu vitrant necesar . codul civil(servituti de vedere) prevede vreo exceptie?
dispozitia data de primar poate fi pusa in executare fara incuvintarea instantei si fara executor .mentionez faptul ca PRIMARUL a dispus ca DISPOZITIA SA FIE DUSA LA INDEPLINIRE DE O INSTITUTIE
AFLATA IN SUBORDINEA PRIMARIEI. MULTUMESC ANTICIPAT
PENTRU AFI PUSA IN EXECUTARE O DISPOZITIE A PRIMARULUI DATA IN TEMEIUL UNEI HOTARIRI DEFINITIVE SI IREVOCABILE, E NECESARA INCUVINTAREA INSTANTEI PTR PUNEREA IN EXECUTARE ? MULTUMESC PTR RASPUNS
..Primarul municipiului b.... Adat o dispozitie scrisa in baza unei hotarari civile definitive si irevocabile prin care institutia (supagl)ssrviciu de gospodarire locala ,urmeaza ca in termen de 15 zile impreuna cu politia locaca sa duca la indeplinire dispozitia de desfiintare lucrari neautorizate directodul institutiei care este subordonat primarului ,refuza punere in executare a dispozitiei cum pot actiona impotriva acestuia?
am fost intervenient in sprijinul primariei in apel si recurs
in urma unei plingeri impotriva vecinului meu,ptr.constructii fara autorizatie pe limita de hotar si fara acordul meu ,Primaria a constata la fata locului, l-a amendat ,a refuza intrarea in legalitate ,l-a actionat in instanta iar acum in urma unei sentinte definitive si irev. Primaria refuza punerea in executare a sentintei .Am adresat 3 cereri in acest sens dar nici un raspuns . Ce pot face ?
DISTANTELE REZULTA PRIN TRASARE NOII LINIIDE HOTAR IN URMA ACTIUNII DE GRANITUIRE .ACUM URMEAZA O ACTIUNE CU OBLIGATIA DE AFACE ....
Eu fiind proprietar de28 ani,un vecin,proprietar de22ani ,a deschis o actiune de granituire dupa ce a edificat in spatele casei;( intr-o nisa,)o usa din termopan fara autorizatie si fara acordul meu la o distanta deo,45m de hotar,a modificat fara acordul meui2 ferestre de1,20mx2,20m in sensul ca a indepartat obloanele din lemn iar acum ferestrele, cu sticla clara , au vedere directa in curtea mea, acestea fiind la 1,17m si1,37m de hotar ,o terasa deschisa pe linia de hotar cu vedere directa in curtea mea ,de asemenea 2 magazii fara autorizatie care depasesc noua linie de hotarde .Distantele precizate sunt dupa noua linie de hotar trasata de executor judecatoresc.Scopul vecinului a fost de a modifica hotarul ptr .a obtine distantele prevazute in codul civil.,ptr a nu desfiinta si demola ceea ce o facut abuziv si ilegal .Aparatorul meu nu a facut un cap de cerere prin care sa solicite desfiintare celor de mai sus care incalca prevederile codului civi .INTREBARE ce fel de actiune trebuie sa fac eu acum ptr a clarifica situatia cu usa, ferestrele ,terasa,magaziile iar in privinta onorariului poate fi mare? VA MULTUMEESC ANTICIPAT