avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Activitate Loredana Oltean

Activitate Loredana Oltean

Buna ziua! Va rog sa Ma ajutați cu un răspuns privitor la transformarea acțiunilor la purtător in acțiuni nominale. Procedura de urmat in mare îmi este Clara! Întrebarea este ce se întâmpla cu acționarii care nu și-au ridicat niciodată acțiunile și ce se întâmpla cu cei care nu se vor prezenta in ședința AGA cu actiunile? Cum se procedează pt a întocmi in cazul acesta registrul acționarilor?
Răspuns la discuția Reclamatie
Buna ziua! Puteti sa intrati pe site-ul Protectiei Consumatorului unde puteti completa o reclamatie online. Acestia or sa faca cercetari si in functie de raspunsul primit va puteti adresa ulterior si instantei de judecata! O zi buna!
Buna ziua! Pentru a primi raspuns la aceasta intrebare trebuie sa cititi cu atentie contractul individual de munca sau contractul colectiv de munca. Acolo o sa gasiti clauzele prin care se specifica conditiile in care va poate fi desfacut contractul de munca.
Răspuns la discuția comedie neagra
Din pacate cam asa functioneaza toate ghiseele statului.... Avem nevoie de rabdare multa si de si mai multa informare inainte de a merge sa stam la respectivele cozi.
Cererea de chemare in judecata poate fi trimisa si electronic, asa cum ati spus. Se pot trimite electronic, alaturi de cererea de chemare in judecata probele in sustinerea cerererii de chemare in judecata si a dovezii de achitare a taxei de timbru judiciar. In ceea ce priveste tax a de timbru judiciar, aveti obligatia sa o depuneti in original la primul termen de judecata. Puteti de asemenea, sa trimiteti toate documentele la care am facut referire,inclusiv cererea de chemare in judecata, prin Posta Romana.
Răspuns la discuția Eliberare duplicat testament
Buna ziua!
1. Legiuitorul in Vechiul Cod Civil reglementa la art. 651 ca mostenirea unei persoane se deschide la ultimul domiciliu al defunctului , nespecificand detalii cu privire la notarul public, competenta acestora fiind stabilita in legi speciale. Si in legea speciala Legiuitorul face mentiunea ca este competent notarul public cel dintai sesizat din circumscriptia in care defunctul a avut ultimul domiciliu. In cazul in care nu se mai doreste de catre parti continuarea procedurii de catre primul notar public sesizat, acestea se pot adresa unui alt notar printr-o procedura de transfer. In cazul in care un testament a fost redactat de catre un notar, este de preferat a se continua procedura la acel notariat, dar nu este obligatoriu, intrucat nu exista nicio lege care sa prevada aceasta obligativitate.
2. Din cate stiu eu, actele notariale intreprinse pana in 2007 sunt inregistrate la Arhiva Nationala a Notarilor Publici, iar ulterior anului 2007 acestea sunt tinute in format electronic.
3.Pentru a obtine un duplicat al testamentului, va puteti adresa notarului care l-a redactat sau autentificat, sau Arhivei Judetene/Nationale a Notarilor Publici.
Răspuns la discuția Ridicare masini
Deciziile ICCJ sunt obligatorii pentru instanatele de judecata, ele nu pot modifica legile. Avand in vedere ca Hotararilie Consiliilor Locale la care dumneavoastra faceti referire, au fost declarate neconstitutionale, acestea au obligatia de a modifica aceste Hotarari pentru a intra in normalitatea legii. Orice act juridic trebuie sa fie in conformitate cu normele constitutionale atat in ceea ce priveste forma cat si continutul sau. Nerespectarea acestor doua conditii atrage nulitatea dispozitiilor in cauza: ”Orice abatere de la această concordanţă este considerată o încălcare a constituţiei şi a supremaţiei sale, ducând la nulitatea dispoziţiilor legale în cauză”. In concluzie, masinile nu vor mai putea fi ridicate in baza Hot. Cons. Locale de la data de la care Decizia ICCJ in acest sens va intra in vigoare.
Avand in vedere ca amandoi ati savarsit infractiunea de fals in declaratii, cred ca cel mai bine bine ar fi sa gasiti o cale de mijloc, favorabila pentru amandoi. Puteti apela la ajutorul unui mediator. Cred ca ar fi cea mai buna solutie.
Daca doriti sa va angajati ca si frizer, aveti nevoie de aceasta calificare, insa puteti sa incheiati un contract de munca pentru muncitor necalificat.
In acest caz, contractul de schimb este solutia. Contractul despre care vorbeste dna Soficu se face doar atunci cand facem referire la serviciu contra serviciu,(este utilizat des in publicitate) nu si in cazul unor prestatii ce constau in bunuri.