avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Activitate RomeoSenior

Activitate RomeoSenior

Și dacă am și Wc în ,,fundul curții, (chiar dacă există racord la apa curenta) dar în localitate nu există CANALIZARE iar vidanjarea este imposibilă datorită poziției imobilului, cum mă poate afecta legea asta tâmpită?
Am lucrat in grupa 1 de muncă 10 ani și 8 luni. Se iau în considerare (la scăderea vârstei de pensionare) doar anii întregi sau și fracția (8 luni)? Mulțumesc.
Buna ziua.
Suntem in pandemie. O societate cu peste 200 angajati a facut o concediere colectiva incepand cu luna Iulie 2020. Concret, au dat afara 50 de angajati, inclusiv femeia de serviciu! Este legal ca o societate de productie, cu aprox. 150 de angajati sa nu aiva PERSONAL DE SERVICIU?
Si mai nou, dupa 5 luni a fost angajata o alta persoana pe acea functie. Este legal? Pentru ca oricum nu este corect, tinand cont de faptul ca persoana concediata nu a mai fost contactata ulterior. Exista vre-o cale de atac?
Multumesc pentru ca existati!
Lucrul pe un stivuitor cu nacelă, unde stivuitoristul se ridică la 17 m înălțime pentru a pune mărfuri pe rafturi, constituie LUCRU LA ÎNĂLȚIME?
Discuție Autorizație
Buna ziua.
Am o curte betonată in care îmi țin masina și vreau să pun 4 țevi, o ramă metalică și policarbonat peste, pentru protecția acesteia de ploaie. Am nevoie de autorizatie de construcție?
Răspuns la discuția Disputa cu primaria.
Ok. Sesizez primaria ca ce?? Ca am o "banuiala" ca in scripte este trecut ceva si pe teren este altceva? In conditiile in care primarul este implicat in poveste ? Detaliati-mi ceva mai mult, va rog!
Acum 3 ani sa inceput asfaltarea stazii mele (in sfarsit). Sau efectuat lucrarile necesare dupa care sa turnat primul strat de asfalt. Urma ca dupa o perioada sa vina si cu al doilea strat (cel de uzura), lucru care nu sa mai intamplat. Dintr-o discutie cu un fost consilier aflu ca in acte, strada mea are al doilea strat turnat. Total neadevarat! Primarul si vicele (aceiasi de acum 3 ani) refuza sa vorbeasca despre acest subiect.
Cum as putea sa-l determin pe dn. Primar sa-mi raspunda oficial si documentat la acest lucru?
Buna seara.

Lucrez intr-o firma aflata acum in insolventa si am o vechime de 30 de ani neintrerupti. Daca imi dau demisia si plec imediat la o alta firma (cu contract full time) iar dupa 3 sau 6 luni sunt concediat de noua firma, mai am dreptul la somaj ? Va multumesc.
Dupa 5 luni de insolventa (suntem, ca si salariati, la masa credala) ni se aduce la cunostinta ca, din salariu pe luna viitoare, se va opri o cota parte (20 - 25%) care vor fi introdusi ulterior tot la masa credala. Aceleasi opriri se vor face si celor care sunt deja pe lista de disponibilizari. Este LEGAL acest lucru ??? X-( X-( #-o Ce putem face ???