avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Activitate Cojocaru Andreea

Activitate Cojocaru Andreea

Răspuns la discuția Termen angajare
codul muncii Art. 30
(1) Încadrarea salariaţilor la instituţiile şi autorităţile publice şi la alte unităţi bugetare se face numai prin concurs sau examen, după caz.
(2) Posturile vacante existente în statul de funcţii vor fi scoase la concurs, în raport cu necesităţile fiecărei unităţi prevăzute la alin. (1) .
(3) În cazul în care la concursul organizat în vederea ocupării unui post vacant nu s-au prezentat mai mulţi candidaţi, încadrarea în muncă se face prin examen.
(4) Condiţiile de organizare şi modul de desfăşurare a concursului/examenului se stabilesc prin regulament aprobat prin hotărâre a Guvernului.
Art. 31
(1) Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la încheierea contractului individual de muncă se poate stabili o perioadă de probă de cel mult 90 de zile calendaristice pentru funcţiile de execuţie şi de cel mult 120 de zile calendaristice pentru funcţiile de conducere.
(2) Verificarea aptitudinilor profesionale la încadrarea persoanelor cu handicap se realizează exclusiv prin modalitatea perioadei de probă de maximum 30 de zile calendaristice.
(3) Pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă, contractul individual
Chiar daca bunul este detinut de 2 pers in coproprietate, contractul incheiat numai de 1 este valabil deoarece este incheiat pe o durata de pana la 5 ani.
Locatorul are dreptul sa denunte contractul insa cu respectarea unui termen de preaviz de cel putin 60 de zile- orice clauza contrara este considerata nescrisa art 1824C civ.
De asemenea, contractul trebuia inregistrat la organele fiscale teritoriale!
Răspuns la discuția Contract
pe perioada concediului de crestere a copilului contractul de munca se suspenda. Angajatorul nu va poate concedia in aceasta perioada. Concedierea poate interveni indiferent daca contractul de munca este pe durata determinata sau nu.
Răspuns la discuția Recuperare taxa auto
Acte necesare

Cererea de restituire a diferentei de taxa se depune, fie la organul fiscal teritorial competent, fie la sediul DGFP Judetene, insotita de urmatoarele documente:

a) Copie dupa chitanta de plata sau ordinul de plata a taxei speciale pentru autoturisme si autovehicule (taxa de prima inmatriculare);

b) Copie dupa cartea de identitate a autovehiculului eliberata de Registrul Auto Roman. Copia va fi certificata cu mentiunea "conform cu originalul " de catre personalul care preia documentele, iar originalul se restituie contribuabilului;

c) Copie dupa certificatul de inmatriculare al autovehiculului eliberat de Serviciul inmatriculari din cadrul Institutiei Prefectului. Copia va fi certificata cu mentiunea ,,conform cu originalul “ de catre personalul care preia documentele, iar originalul se restituie contribuabilului;

d) Copie dupa C.I/B.I (in cazul persoanelor fizice) sau CIF (in cazul persoanelor juridice si a persoanelor fizice autorizate).

II. In situatia in care raspunsul este negativ, cel care solicita returnarea taxei trebuie sa intocmeasca o cerere de chemare in judecata a Directiei Generale a Finantelor Publice, pe care o va depune la Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal a tribunalului in raza caruia isi are domiciliul.
Răspuns la discuția Indemnizatie crestere copil
pe perioada concediului de crestere a copiluilui contractul individual de munca este supendat.
Răspuns la discuția Indemnizatie crestere copil

[ 3 adnotări ]


Art. 35. [cumulul de functii]
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii
Contractele de arendare incheiate pe o perioada mai mare de 5 ani sunt considerate acte de dispozitie. prin urmare, daca durata contractului este mai mica de 5 ani, contractul este valabil. Daca contractul are o durata mai mare de 5 ani, iar mama dv nu are procura, nu este valabil.
Dreptul la subventie il are persoana fizica/ juridica care lucreaza in mod efectiv terenul.
legea 554/2004, Art. 10. - (1) Litigiile privind actele administrative emise sau incheiate de autoritatile publice locale si judetene, precum si cele care privesc taxe si impozite, contributii, datorii vamale, precum si accesorii ale acestora de pana la 500.000 de lei se solutioneaza in fond de catre tribunalele administrativ-fiscale, iar cele privind actele administrative emise sau incheiate de autoritatile publice centrale, precum si cele care privesc taxe si impozite, contributii, datorii vamale, precum si accesorii ale acestora mai mari de 500.000 de lei se solutioneaza in fond de sectiile de contencios administrativ si fiscal ale curtilor de apel, daca prin lege organica speciala nu se prevede altfel. Completul de judecata este format din 2 judecatori.(2) Recursul impotriva sentintelor pronuntate de tribunalele administrativ-fiscale se judeca de sectiile de contencios administrativ si fiscal ale curtilor de apel, iar recursul impotriva sentintelor pronuntate de sectiile de contencios administrativ si fiscal ale curtilor de apel se judeca de Sectia de contencios administrativ si fiscal a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, daca prin lege organica speciala nu se prevede altfel.
(3) Reclamantul se poate adresa instantei de la domiciliul sau sau celei de la domiciliul paratului. Daca reclamantul a optat pentru instanta de la domiciliul paratului, nu se poate invoca exceptia necompetentei teritoriale.


OUG 80/2013, Art. 16 ''in materia contenciosului administrativ, cererile introduse de cei vatamati in drepturile lor printr-un act administrativ sau prin refuzul nejustificat al unei autoritati administrative de a le rezolva cererea referitoare la un drept recunoscut de lege se taxeaza dupa cum urmeaza:
a) cererile pentru anularea actului sau, dupa caz, recunoasterea dreptului pretins, precum si pentru eliberarea unui certificat, a unei adeverinte sau a oricarui altui inscris — 50 lei;
b) cererile cu caracter patrimonial, prin care se solicita si repararea pagubelor suferite printr-un act administrativ —10% din valoarea pretinsa, dar nu mai mult de 300 lei''.



Răspuns la discuția Poprire pe pensie
Art. 728(2) Cod procedura civila: ''Daca sunt mai multe urmariri asupra aceleiasi sume, urmarirea nu poate depasi jumatate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creantelor, in afara de cazul in care legea prevede altfel''.