avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Activitate Ofelia Teodorescu

Activitate Ofelia Teodorescu

Răspuns la discuția Poprire Salariu Girant
Solicitati partajul apartamentului.
Răspuns la discuția Poprire Salariu Girant
Alegerea modalitatii de executare silita apartine executorului judecatoresc.
Dvoastra aveti posibilitatea formularii contestatiei la executare silita in 15 zile de la primirea comunicarii si suspendare executare silita pana la solutionarea contestatiei.
Nu doar confirmare de primire ci si prin scrisoare cu valoare declarata si inventar al documentelor transmise.
Răspuns la discuția Cumparare imobil pe cote parti
Luati legatura cu un notar, intrucat contractul de vanzare-cumparare este un act ce se incheie in forma autentica si precizati toate conditiile acestuia pentru indrumare de specialitate.
@ freeelis

Deoarece transmiterea prin posta la instanta in vederea inregistrarii unei cereri de chemare in judecata implica o procedura destul de complexa potrivit noului cod de procedura civila, iar lipsa acesteia ar putea duce la anularea cererii.
Răspuns la discuția Grafic de rambursare?
Formulati o notificare prin care solicitati aceste informatii si inregistrati-o personal la constructor sau o puteti transmite prin avocat sau executor judecatoresc.
Puteti efectua un partaj amiabil in notarul oricand printr-o noua tranzactie si cu privire la pasiv.
Răspuns la discuția Chemare in judecata
Nu vi se poate pune la dispozitie "model de cerere de chemare in judecata".
Fiecare cerere de chemare in judecata se formuleaza in functie de aspectele de drept si de fapt specifice fiecarui caz in parte.
Va sfatuiesc sa luati legatura cu un avocat caruia sa ii detaliati cazul dvoastra si care sa va ofere sprijin de specialitate.
Răspuns la discuția Executare silita
Daca veti citi reglementarea biletului la ordin veti intelege.

Raspunderea avalistului conform art. 35 din Legea 58/1934:
"Avalistul este tinut in acelasi mod ca acela pentru care a garantat.
Obligatiunea sa este valabila chiar daca obligatiunea pe care a garantat-o ar fi nula din orice alta cauza decit un viciu de forma."
Art. 451 Cod proc. civ.

Cuantumul cheltuielilor de judecată

(1) Cheltuielile de judecată constau în taxele judiciare de timbru şi timbrul judiciar, onorariile avocaţilor, ale experţilor şi ale specialiştilor numiţi în condiţiile art. 330 alin. (3), sumele cuvenite martorilor pentru deplasare şi pierderile cauzate de necesitatea prezenţei la proces, cheltuielile de transport şi, dacă este cazul, de cazare, precum şi orice alte cheltuieli necesare pentru buna desfăşurare a procesului.

(2) Instanţa poate, chiar şi din oficiu, să reducă motivat partea din cheltuielile de judecată reprezentând onorariul avocaţilor, atunci când acesta este vădit disproporţionat în raport cu valoarea sau complexitatea cauzei ori cu activitatea desfăşurată de avocat, ţinând seama şi de circumstanţele cauzei. Măsura luată de instanţă nu va avea niciun efect asupra raporturilor dintre avocat şi clientul său.

(3) Dispoziţiile alin. (2) se aplică în mod corespunzător la plata experţilor judiciari şi a specialiştilor numiţi în condiţiile art. 330 alin. (3).

(4) Nu vor putea fi însă micşorate cheltuielile de judecată având ca obiect plata taxei judiciare de timbru şi a timbrului judiciar, precum şi plata sumelor cuvenite martorilor potrivit alin. 1)