avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Activitate Tiberio

Activitate Tiberio

Răspuns la discuția Neefectuarea platii voluntare
Mergeti la ANAF si dati o declaratie in care spuneti ca nu sunteti mostenitor (mai ales daca are copii, pentru ca ei au prioritate) si totodata daca a venit acum cu o intarziere de ~8 ani este prescrisa demult. Folositi ca punct de pornire ART 2513
Răspuns la discuția Recuperare cheltuieli de judecata
Va duceti la arhiva cu o foaie in care cereti sa examinati dosarul... vedeti daca aveti o decizie, iar daca este favorabila mergeti la executor si cereti punerea in executie a obligatiei respectivei.
Răspuns la discuția Am dreptul la moștenire?
Daca tatal dvs. are un contract de intretinere cu respectiva doamna.....sa zicem ca cel mai bun lucru ar fi sa aiba un testament scris inainte de manifestarea bolii. Sau sa puteti dovedi ca testamentul ulterior facut este la sugestia cuiva. (caz in care testamentul nu e favorabil)
Depinde unde te judeci. Daca ajungi in SUA si el te aduce in instanta judecatoru pe principiu de judge made law poate face cam orice... in Romania Donatia nu poate fi anulata decat pentru survenire de copil.... Dar tu te poti prevala de ideea de contract de donatie sau de mecenat. ART1 (3) 32/1994
Răspuns la discuția Evitare CORIGENTE
Nu stiu existe un asemenea act normativ, cel mult unul administrativ emis pe plan local... insa urmand o interpretare logica Dvs. nu aveti nicio creanta asupra unui profesor care si-a predat materia.
Răspuns la discuția in urma succesiunii intre frati
Puteti face o iesire din indiviziune sau un partaj in care la cererea Dvs si a celorlalti coproprietari, daca mai exista, sa cereti atribuirea intregului bun in schimbul unei sulte. ART 676 (2) a.
Buna ziua, imi puteti recomanda un dictionar de termeni juridici? Au cam inceput sa se adune, iar unii profesori nu prea ii definesc

Totodata, daca imi puteti recomanda si un curs de drept Administrativ mai bun?
Buna ziua,

In 1998 am semnat un contract cu postul de televiziune " Canale 5 Milano". Nu am onorat contractul, dar acum doresc sa ma duc sa lucrez acolo in baza contractului. In cazul in care voi lucra in Italia, Fiscul (ANAF) Roman, imi percepe taxe?

Mentionez ca contractul in cauza era, la data semnarii, pe durata nedeterminata.
Multumesc, puteti recomanda totusi o facultate privata la care se invata bine?
Buna ziua,

Sunt elev in anul terminal de liceu.Avand in mai putin de 3 luni examenul de bacalaureat, ma intrebam daca este o diferenta, in cadrul carierei de avocat, a facultatii alese.
Initial as dori, mi-ar face o deosebita placere sa prind un loc la Universitatea Bucuresti, eu fiind din Bucuresti. Dar avand o repulsie de sintaxa frazei si cunostinte medii ale morfologiei, ramane doar sa studiez DOOM-ul.

Pentru cazul in care nu intru la universitate, exista mai multe optiuni:
1. Sa "stau pe bara" un an, timp in care mai studiez
2. Sa ma inscriu la o facultate privata. Aici tin sa mentionez ca am frica de sistemul privat ca de lepra, in alte profesii este un dezavantaj facultatea privata. Consider insa ca juristii sunt o exceptie datorita profesiei in sine. Alegerea avocatului fiind subiectiva.
3. Sa ma duc la o alta facultate de stat din tara, probabil Craiova, Cluj, Timisoara sau Brasov unde sa fac primul an, iar in anul 2 sa ma transfer in Bucuresti unde am domiciliul. Asta fiind ca o alternativa la sistemul privat.

Ce ma sfatuiti?


P.S. Totusi ce facultati private recomandati, pentru eventualitatea unui punct de vedere favorabil sistemului privat.