avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Activitate romanulnevoias

Activitate romanulnevoias

2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă Distrigaz a sigilat contorul general,firma care a montat detectoarele este obligată să verifice toată scara/blocul.Costurile sunt până într-o 100/apartament+deplasarea firmei.
Se întocmesc actele de verificare care vor fi trimise către Distrigaz,după ce primesc aprobarea lor atunci firma poate da drumul la gaze.Toate acestea pot dura și o săptămână.


latka a scris:

. Si de ce trebuie sa fie verificata toata instalatia de gaze ? Din moment ce se stie ce detector a dat semnalul si ce zona este suspecta.

Răspuns la discuția Chemare la succesiune
Asta nu înseamnă că îi încalcă rezerva succesorală? Dacă bunurile au fost înstrăinate de donatar, se ţine seama de valoarea lor la data înstrăinării.
Răspuns la discuția Montaj grilaje geamuri parter
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Încercați și rulouri exterioare antiefracție din aluminiu
[ link extern ]
Răspuns la discuția Schimbare apometru
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
MaBo8 a scris:
Buna ziua,
***Asociatia de proprietari a luat hotararea de a schimba apometrele si sa puna un model cu citire de la distanta. Eu nu am putut schimba apometrul pentru ca modelul cel nou este mult mai mic decat ce am in prezent.***

Sunteți instalator de meserie și nu ați putut schimba contorul ?

***Mi s-a spus ca cel nou nu se potriveste si ca nu se poate schimba. Apometrul meu actual este mai mare, voluminos, iar cel nou este mic si vine cu un racord mai scurt. Mentionez ca nu am facut nicio modificare la instalatia apometrului, asa am achizitionat apartamentul in urma cu 3 ani.***

Firma care a executat lucrarea de înlocuire a contoarelor ce soluție v-a dat?

***Mentionez ca sunt pro schimbat apometrul si asta le-am comunicat si celor de la asociatie.***

Și de ce nu ați contactat firma care a executat lucrare la restul blocului să vă înlocuiască contorul ?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util

DanRo a scris:

Singurul risc este sa iei si tu amendă pentru parcare neregulamentară.

,,Contraventia parcarii neregulamentare se incadreaza in clasa I de sanctiuni, fiind sanctionata cu 2 sau 3 puncte-amenda, respectiv cu o amenda de 290 lei sau 435 lei.,,
Numai că nu a constat nimeni (agenți constatatori) contravenția și nu a eliberat nimeni nici un PV din lipsa de dovezi a faptei. Procedura impune ca agentii constatatori sa realizeze fotografii care sa dovedeasca cele sustinute in procesul-verbal.
Deci scăpați de amendă.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util

Dupa cum spuneam, nu am o probblema sa platesc cat mi se cere pentru deplasare. Inteleg ca economic, notarul in timpul deplasarii ar fi facut x suma daca statea la birou. Dar NU vor sa se deplaseze!

Și eu din păcate am avut aceeași problema cu mama care era nedeplasabilă, dar am căutat la mai mulți notari și am găsit până la urmă.
Și dacă vecinul nu era acasă, așa cum nu era si președinta ? De constatat se poate constata și după ce sa închis apa.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util

florinm. a scris:


Un alt tip de supratensiune, care apare de obicei la blocuri, este cea cauzată de întreruperea conductorului neutru din rețeaua de alimentare trifazată a clădirii. Acest tip de supratensiune nu apare la un singur abonat, ci afectează toți abonații alimentați de coloana electrică al cărei conductor neutru s-a întrerupt. Dacă dvs locuiți la bloc și s-ar fi produs o astfel de supratensiune, ar fi trebuit ca toți locatarii blocului să fie afectați și să li se fi „prăjit” electrocasnicele aflate în funcție în acel moment. Într-o astfel de situație este foarte ușor de dovedit existența supratensiunii, dar când e vorba de o singură placă electronică a unui singur aparat electric, nu prea cred că aveți vreo șansă să dovediți ceva. Oricum, și pentru acest tip de supratensiune există dispozitive de protecție care se montează în tabloul general al locuinței și care-și fac treaba foarte eficient. Dacă dvs. nu aveți un astfel de dispozitiv, amintiți-vă pe viitor că prevederea este mama înțelepciunii.

În general centralele ,,nemțești,,(germane) sunt mai sensibile față de cele,italiene,franceze etc.la fluctuațiile de curent frecvente la noi în tara.Acest lucru l-am aflat de la sevice-ul centralei Bosch după ce sa ars placa electronica la centrală.Dar,nu sa mai ars nimic din aparatele electronice gen TV,calculator(PC),HomeCinema,PlayStation sau electrocasnic frigider,masina de spalat rufe,vase etc.pe care le dețineam în apartament și nu am auzit pe vecinii din bloc să fi avut asemene probleme.Norocul meu a fost că era în garanție,cei de la service au spus dacă se mai strica încă odata o plateam,tot la 1400-1500 lei.Recomandarea celor de la service a fost cumpararea de un ,,stabilizator de tensiune cu servomotor,, ca să nu mai am probleme cu ,,prăjirea,, placii electronice de la centrală,ceeace am și făcut,de atunci nu am mai avut probleme de genul acesta la centrala.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


raluk0207 a scris:
. Birourile de Cadastru își desfășoară activitatea în condiții normale.

Dar nu și OCPI-ul,are întărzieri destul de mari pe anumite zone din Ilfov. Si oricum notarul nu va putea încheia un contract de VC fără a avea toate actele în regula.
În 5 ani la baie ar rezulta un consum mediu pe lună de 6.66 mc apă caldă fără a pune la socoteala si consumul de
la bucătărie.
De curiozitate câte persoane locuiesc în apartament ? Eu cred ca devină în principal ar fi firma care care administreaza contoarele care nu a sesizat că la baie nu se transmite nici un cosum timp de 5 ani și asociația de locatari,în speța administratorul. De platit o să-i platiți că doar dvs. ia-ți consumat.Cereți asociației să-i plătiți în rate.