Buna ziua.
As dori sa stiu ce se intampla daca nu platesc o taxa de timbru pentru un proces. Se inchide procesul pur si simplu? Se da castig de cauza paratului? Ma obliga cumva judecatoria sa platesc daca pur si simplu nu ma prezint?
Multumesc!
Buna ziua.
As dori si eu niste lamuriri legate de o problema. Eu am dat un judecata niste chiriasi pentru neplata chiriei si utilitatilor. Am fost nevoita sa fac asta pentru ca desi le-am trimis instiintare prin executor sa elibereze in 30 de zile, au refuzat sa plece din apartament. Datoriile s-au cumulat, au sarit de 5000 de lei, asa ca desi au plecat intre timp, nu am renuntat la proces. Am descoperit intre timp si ca au mintit in legatura cu multe lucruri (inclusiv locul de munca) si au si fraierit o vecina sa le dea o suma mare de bani. In ideea sa nu mai pateasca nimeni ca mine, am gasit un blog unde diversi proprietari spunea experientele negative cu chiriasii si am comentat si eu, spunand si numele lor. Vreau sa precizez ca nu am mintit cu nimic, tot ce am spus acolo am spus si la proces.
Acum am primit mesaj de la el ca l-am calomniat si ca o sa ma dea in judecata pentru asta, urmat de o mare victimizare a lui, cum a facut de fiecare data.
Intrebarea mea este cat de valabil ar fi acel proces de calomnie impotriva mea?
Multumesc.
Buna ziua.
Intentionez sa imi deschid in curand o firma si sa ma si angajez la ea.
Intrebarea mea este daca se intampla ca firma sa nu aiba profit sau sa iasa in pierdere, eu pot sa pun bani din buzunarul meu sa imi platesc singura taxele salariale pana in revin sau este absolut obligatoriu sa fie platit salariul din profit? Daca, de exemplu, in primele 2-3 luni cat imi caut clienti nu reusesc sa fac profit, ce se intampla?
Multumesc!
Multumesc mult pentru raspuns!
Buna ziua.
Am platit la ANAF impozitul pe o locuinta data in chirie, pe o perioada de un an. Din pacate, oameni carora le-am inchiriat au fost neseriosi si mi-au dat tot felul de scuze ca sa plateasca doar jumatate de chirie mai multe luni (ca au vopsit, ca au luat parchet etc) plus au intarziat de fiecare data, trecand mereu de data scrisa in contract pentru plata .
M-am vazut in situatia sa le dau preaviz de plecare dupa doar 5 luni.
Intrebarea mea este daca impozitul platit deja mai poate fi recuperat? Sau macar luat in considerare pentru urmatoarea data?
Multumesc!
Buna ziua.
Am si eu o intrebare. Am fost citata la notar pentru succesiunea strabunicilor mei din partea tatalui. In citatie nu scrie pe ce anume se face aceasta succesiune, ci doar unde sa ma prezint si sa fac dovada de rudenie.
Ce drepturi am eu ca stranepoata in cazul asta? Se imparte egal la toti mostenitorii sau cei mai apropiati au drepturi mai multe?
Buna ziua.
Pot cumva sa rezilie un contract de telefonie mobila inainte de termen fara sa platesc restul abonamentului daca eu am ramas fara nici un venit fix? In contract scrie ca trebuie platit restul abonamentul pana la termen, dar eu nici luna de luna aproape nu pot sa il platesc. Pot sa ma duc cu o adeverinta ceva ca nu am venit si sa evit aceste taxe, sau nu se poate?
Eu in momentul de fata nu am nici un venit, nici macar nu sunt somera sa primesc indemnizatia aia, ca nu m-am calificat.
Multumesc.
Buna ziua.
De curand am vandut automobilul si cand m-am dus sa scos certificatul fiscal, am primit si un document in care se spunea ca la plata impozitului am un debit de cativa lei, efectiv banii ramasi din cei platiti de mine pe anul asta ca impozit, si anume luna si jumatate cat a mai ramas pana la finalul anului.
Intrebarea mea este acesti bani se mai pot recupera sau raman ai statului pentru totdeauna?
Multumesc.
Multumesc pentru detalii!
Buna seara. Am si eu o nelamurire.
In 2013 mi-am pierdut serviciul, si intre timp nu am reusit sa imi gasesc in alta parte. Recent am aflat de la medicul de familie ca desi nu mai sunt angajata, tot ar fi trebuit sa platest asigurarea obligatorie la stat, lucru de care nu aveam habar. Considerand ca e in jur de 50 de lei pe luna, pana acum s-a strans o suma considerabila si eu nu imi permit sa o platesc.
Ce vreau eu sa stiu e daca exista vreun mod in care as putea sa nu platesc asigurarea asta retroactiva? Nu am fost la medici si nici la spitale, si cum nu am venit, nu am nici de unde sa platesc. Se poate depune o cerere pe undeva sau ceva de genul acesta?
Mentionez ca doctorul meu de familie e la OPSNAJ, poate e important.
Multumesc!