avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Activitate ENEGEN

Activitate ENEGEN

Buna ziua!
vin cu o intrebare catre dvs. Sunt complet pe dinafara subiectului.
Asadar, cum as putea gasi/avea acces la un document intocmit acum 37 de ani pe care nu-l am (nu l-am avut niciodata), dar care sigur exista in arhivele notariale ale unui notariat??? Am semnat acum 37 de ani un document (aveam 20 de ani si nu stiam pe ce lume ma aflu) si habar n-am ce scria in acel document. Exista vreo posibilitate? Multumesc anticipat!
Multumesc frumos pentru raspuns. Sotul meu are un certificat de mostenitor dupa tata in care este trecuta cota parte din apartamentul proprietate in care locuiau (Bucuresti, cu domiciliu Bucuresti). Necunoscuta noastra se refera la cota care i s-ar fi cuvenit tatalui lui dupa bunic. Cred ca ar trebui sa existe o succesiune dupa bunic, cred ca acolo l-au pus sa semneze ca nu doreste cota parte din casa si/sau terenuri (care se afla in Sibiu). Problema e ca el nu mai stie la ce a renuntat....Cert e ca toata masa succesorala s-a impartit si revedincat de catre toti ceilalti frati ai tatalui (in numar de 4).
Buna ziua,

vin si eu cu o problemuta. Sa nu radeti, va rog. In 1987 cand a murit tatal sotului, sotul meu avea 18 ani si a fost chemat la notar de catre fratii si surorile tatalui ca sa participe la succesiune. Isi aduce aminte ca a cedat partea care i s-ar fi cuvenit tatalui insa nu mai stie (sunt 34 de ani) daca a fost pus sa semneze si pentru terenurile agricoe sau doar pentru imobile. Carei institutii ne putem adresa pentru a afla aceste informatii in acest moment? Multumesc frumos!
Ba da. Am găsit intre timp. În decretul emis pe 16 martie 2020, Art. 56 se precizează că termenele se dublează.

ynocentta a scris:

Legiuitorul cu ocazia impunerii dispozitiilor starii de urgenta nu a dispus prevederi speciale care sa modifice toate legile in vigoare

Buna ziua! Imi poate spune cineva daca termenele stipulate in Legea 544/2001 si OG 27/2002 (accesul la informatii de interes public al cetatenilor) se maresc pe perioada starii de urgenta??!!
Buna ziua!

in cadrul institutiei unde lucrez exista un angajat procesoman. Se distreaza facand plangeri pe la tot felul de institutii. Consecinta acestui fapt este ca primeste destul de des citatii de prezentare ca parte civila la diversele procese pe care le initiaza sau prezentari pe la politie pentru declaratii. Sustine ca legea ii permite sa lipseasca de la serviciu fara a avea obligatia de a recupera orele petrecute pe la instante sau politie, fapt pentru care vine si-si depune citatia insotita de cerere de invoire destul de des. Intrebarea mea este: ce lege/cod/act normativ ii da acest drept (daca ii da??!!)? Cum poate fi combatuta legal aceasta practica? Multumesc anticipat pentru opinii!
Răspuns la discuția Drepturi salariale din 2017
Va multumesc pentru raspuns. Asa zic si eu, insa in ce baza, unde scrie negru pe alb ca asa trebuie procedat?
Sunt pusa in situatia de a plati drepturi salariale aferente anului 2017, pentru ca nu s-au platit la timpul lor.
Intrebarea mea este: contributiile aferente acestor drepturi din 2017 se calculeaza la nivelul celor din 2018 (pe legislatia actuala) sau pe legislatia din 2017?
Daca intrebati de ce nu s-au platit, singurul motiv invocat este acela ca sunt bani ai celor care lucreaza pe proiecte cu fonduri europene si sumele nu au fost disponibile la momentul cand s-a lucrat pe proiectul respectiv (in 2017).
Buna ziua!
Pentru a putea intocmi si semna statele de plata intr-o institutie publica (si nu numai) este obligatorie certificarea printr-o diploma in urma unui curs de specialitate absolvit? Sunt economist, am terminat ASE-ul.
Multumesc anticipat!
Buna ziua,

am urmatoarea situatie: o persoana este angajata la o firma care are sediul in Satu Mare iar ea locuieste in Bucuresti. Peste o perioada de timp va intra in somaj (urmare a restructurarii). Care este procedura de obtinere a indemnizatiei de somaj tinand cont ca angajatorul este la distanta asa mare ?

Multumesc,
Georgiana