avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Activitate Andreea_Cioloboc

Activitate Andreea_Cioloboc

Răspuns la discuția Restante asociatie
Chiar și în timpul litigiului se pot face plăți parțiale, și se continuă judecarea pe suma ce a mai rămas de achitat. Toată suma poate fi achitată în totalitate, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești. Când faceți rost de contul bancar, liniștită puteți achita parțial acea sumă și când veți fi chemată la proces, să depuneți la judecător dovada că ați achitat parțial debitul. Judecata se va continua pentru suma neachitată. Iar dacă până la pronunțarea hotărârii veți reuși să achitați tot și prezentați dovada în acest sens, judecătorul vă poate obliga doar la plata cheltuielilor de judecată. În nici un caz, să achitați încă o dată ceva ce deja ați plătit. Nu este normal ce fac ei, că nu vor să vă taie chitanță pe suma parțială. Asta chiar puteți să spuneți judecătorului. Dacă nu aveți martori, nu este o problemă. Să păstrați dovada achitării parțiale a sumei, când obțineți contul bancar.
Răspuns la discuția Restante asociatie
Atunci plătiți prin poștă, așa cum v-a spus doamna de mai sus. Dovada plății parțiale va fi emisă de poștă.
Răspuns la discuția Restante asociatie
Medierea nu mai este obligatorie, dar aveți tot dreptul să apelați la ea, deci legea este în vigoare. Chiar și dacă se ajunge la proces, din moment ce achitați în întregime sau parțial suma, vă dați seama că nu veți fi obligată să suportați de două ori debitul. Important este să păstrați orice dovadă de achitare a sumei, fie și parțială. Oriunde ați ajunge, veți dovedi că ați plătit, atât cât ați plătit.
Da, așa este, ați înțeles foarte bine. După cum bine puteți observa, „autoritatea de lucru judecat” este reglementată la „efectele hotărârilor judecătorești”, deci este clar, trebuie să fie o hotărârea judecătorească, pronunțată de o instanță de judecată. Baftă!
Autoritatea de lucru judecat reflectă faptul că a existat deja un proces cu același obiect, aceeași cauză și aceleași părți și în cadrul său instanța s-a pronunțat printr-o hotărâre judecătorească definitivă.
Practic, ceea ce deja s-a soluţionat printr-o hotărâre judecătorească definitivă nu mai poate forma obiectul unui nou proces având acelaşi obiect, aceeaşi cauză şi aceleaşi părţi.
Dacă această excepție este ridicată în cadrul unui proces și se admite, instanța respinge cauza. Puteți studia art. 430 - 435 Cod procedură civilă.
Răspuns la discuția Hotarare irevocabila
Contestația în anulare - art. 503 Cod procedură civilă, respectiv Revizuirea - art. 509 Cod procedură civilă. În cazul Dvs. probabil că ar fi de urmat contestația în anulare.
Răspuns la discuția Mostenire
Trebuie deschisă succesiunea, pentru a putea intra în posesia bunurilor. Asupra bunurilor părinților, copiii au prioritate, apoi bunicii. Ar trebui să luați legătura cu notarul de la ultimul domiciliu al tatălui dvs.
După 30 zile, data poștei, hotărârea rămâne definitivă și irevocabilă prin neapelare (spre exemplu, 20.08.2014). Începând cu această dată, aveți la dispoziție 15 zile să predați permisul. Teoretic, în prima săptămână din septembrie ar trebui să vă îndepliniți această obligație.
În documentul întocmit de notar, să se specifice „bun propriu”. Dacă îi explicați situația, dânsul stie, cu siguranță, cum să întocmească documentul. Faptul că sunteți căsătorită nu înseamnă că tot ce intră în patrimoniul dvs. trebuie să fie și al soțului - dar pentru acest lucru, trebuie să-i spuneți notarului exact ce doriți să facă și care este rezultatul urmărit.
Răspuns la discuția Recuperare credit
Avand in vedere ca datoriile fata de salariati si stat au prioritate in ordinea acoperirii debitului... Sincer, nu prea merita. Dvs. sunteti persoana fizica, deci un creditor care se situeaza undeva spre finele listei de creditori si vor fi indestulate primele categorii de mai sus. Daca activul firmei este de 4000 Euro si dvs. aveti de recuperat 20.000 Euro, nu prea vad o solutie.