avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Activitate laura_fpch

Activitate laura_fpch

Stiti cumva unde se contesta o hotarare a CNCD?
Un contract comercial incheiat in Romania, intre 2 soc romanesti, incheiat in romana si engleza, in conditiile in care avem clauza cu"se folosesc ambele variante, in caz de discordanta, varianta engleza are prioritate"
Intrebarea mea: oricum in instanta se va folosi traducerea contractului in engleza, deci, in ce masura mai prevaleaza contractul in engleza. Indiferent cine face traducerile, oricat de bun ar fi tarducatorul, poate traducerea nu reflecta fidel varianta engleza.
Atunci, in ce masura mai are valoare clauza contractului in engleza, in fata instantei romane?
Multumesc
Răspuns la discuția procura falsa?
adica titul acesta emai potrivit
Discuție procura falsa?
Buna ziua tuturor,
Am cerut constatarea nulitatii unui contract de vanzare-cumparare, in baza unei procuri false. Nu cunsoc persoana care apaare in procura si nu l-am imputernicit niciodata.
Intrebarea mea: in cererea mea nu am cerut sa se constate nimic referitor la procura, doar am zis ca nu exista si sa se considere ca nu exista.

Ce pot sa fac? Instanta se av pronunta din oficiu pe procura respectiva si va constata oricum daca e falsa sau nu? Fac cerere separata?
Mi-e frica sa nu-mi respinga cererea pe motiv ca instanta nu se pronunta pe ceva ce n-am cerut...
Va multumesc in avans
Va multumesc foarte mult pt raspunsurile dvs.
Da, in aceasta vara am depus hartiile pt pensionare. Din cate stiu CCM a intrat in vigoare din ianuarie 2007.
Din pacate se aplica diferit in tara asta, in diferite scoli in alt fel. Am colege in acelasi judet, pensionate anul trecut sau chiar anul asta care au primit 2 salarii.
Asta e.
Eu vreau sa fac o contestatie, si atat vroiam sa intreb daca pot sa o fac importiva scolii unde lucrez sau..?
Va multumesc inca o data pentru ajutor.
am iesit la pensie pt limita de virsta. sunt profesoara si in contractul colectiv de munca pe 2007-2010 se arata ca se primeste o indemnizatie de pensionare egala cu valoarea a 2 salarii din ultima luna.
din pacate, am primit doar un salariu si in plus 3 pareri diferite de la 3 contabili de scoala diferiti: ca noi nu intram in prevederile contractului colectiv de munca!!!!!, ca nu se aplica art 50 din CCM, etc....
Va rog ajutati-ma cu un sfat: eu vreau sa dau in judecata scoala, centrul bugetar, nu stiu exact....prin care sa-i oblig sa respecte prevederile acestui contract colectiv de munca, care este obligatoiru, din cate stiu eu
Discuție LEGEA 10!
Pe legea 10: s-a schimbat la un moment dat numerotarea caselor pe strada pe care se afla imobilul bunicilor. Unde as putea sa fac o cerere si sa primesc un raspuns in acest sens, adica sa mi se confirme ca la data de ...s-a schimbat nr..in noul nr...
Va rog mult ajutati-ma ca am primit termen in august ca sa depun ceva in sensul asta. Multumesc in avans oricui ma poate indruma
Am stampile cu vechile date ale firmei, de care nu mai am nevoie.
Pot sa le distrug singura si sa fac un proces-verbal de distrugere? Trebuie sa le dau cuiva?
Va multumesc foarte mult pentru ajutor
Răspuns la discuția concubinaj
Drepturile asupra casei exista atata timp cat aveti o dovada(acte) in acest sens.
Copiii au dreptul la o pensie de intretinere daca tatal nu contribuie la crestere si ingrijirea lor, numai daca au fost recunoscuti.
Oricum, pentru un raspuns clar si la obiect am nevoie de detalii suplimentare. Daca doriti, puteti sa-mi trimiteti date sulpimentare pe adresa: laura_fpch@yahoo.com
Răspuns la discuția pensia alimentara
In primul rand, nu mentionati daca sotul e cetatean german sau roman. In functie de asta se poate vedea cine trebuie sa va ajute.

>Pentru aflarea veniturilor din Germania ale fostului sot,pentru pensie alimentara la 1 copil de 7 ani,am fost sfatuitasa ma adresez Ambasadei Germaniei.Am facut asa si am primit raspuns ca nu e de competenta lor sa se ocupe de treaba aceasta.Problema care ma deranjeaza e ca atunci cand m-am adresat Ambasadei ROMANIEI la Berlin,aceasta mi-a raspuns la fel,ca nu ma poate ajuta!Pentru ce mai functioneaza o ambasada,daca nu pentru a reprezenta interesele cetatenilor in statele in care au nevoie?!!?
>Chiar nimeni nu stie unde ma pot adresa pentru obtinerea drepturilor copilului meu?Nu exista nici o conventie semnata cu Germania pentru sustinere juridica sau...cam asa ceva?
>In ceea ce priveste Protectia Copilului caruia m-am adresat,aceasta...nici macar nu se deranjeaza sa ma indrume undeva!