Am avut o poprire pe salariu iar in data de 29 Noiembrie angajatorul a trimis ultima suma pentru plata acesteia. Pana acum, executorul nu a raspuns la niciun e-mail si nici la telefon. Poprirea nu mi-a fost ridicata de pe conturile bancare. Cum il pot obliga pe executor sa imi ridice popririle, caci banuiesc ca este ilegal ce face acum.
Am avut o societate care a intrat in insolventa si mi s-a atras raspunderea in calitate de administrator. Lichidatorul care s-a ocupat de creante, nu a luat in considerare nici ca unele sume erau prescrise, nici ca debitorii au cerut sume chiar si duble fata de cele pe care societatea le datora. Intre timp societatea a fost radiata si procesul s-a incheiat.
Mai pot face ceva pentru a contesta aceasta decizie? Pot deschide o actiune impotriva actiunilor intreprinse de lichidator pe parcursul insolventei?
Am avut un proces de contestare a unei executari silite. Am depus o cautiune asa cum prevede legea. Din pacate, am pierdut. Ce se intampla cu cautiunea depusa?
Imi puteti spune, va rog, daca instanta de judecata este obligata in vreun fel sa dea un termen pentru un dosar de contestatie la executare, intr-un anumit numar de zile? Din cate stiu, acestea sunt cauze urgente si astept de peste o luna sa se dea termen. Intre timp, mi se retine o treime din salariu.
O alta intrebare ar fi daca, in cazul castigarii procesului, mai recuperez sumele retinute?
Am primit acasa un plic cum ca am acumulat 15 puncte penalizare si trebuie ca in 5 zile sa predau permisul de conducere pentru o suspendare de 30 de zile conform OUG 195/2002, Art 103 Alin.1.
Bineinteles ca se mai face referire si la Art 7 acelasi articol cu privire la majorarea cu inca 30 de zile daca nu este depus in acest termen de 5 zile.
Totusi, nelamurirea mea vine legat de alt articol, si anume:
(3) În cazurile prevăzute la alin. (1) şi (2) hotărârea de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se comunică titularului de către serviciul poliţiei rutiere, care are în evidenţă contravenientul, în termen de 10 zile de la data constatării ultimei contravenţii.
Deci comunicarea trebuie sa se faca in termen de 10 zile de la ultima contraventie.
Iar in cazul meu ultima contraventie a fost pe data de 28.08.2015 (in invitatie se precizeaza clar ca cele 15 puncte s-au acumulat in perioada 22.03.2015 - 22.09.2015), invitatia are data redactarii 23.09.2015, stampila postei de preluare cu data de 15.10.2015 si stampila de sosire in localitatea mea de domiciliu la data de 19.10.2015, cand de fapt am si primit-o.
Deci cele 10 zile sunt depasite cu mult oricum am privi situatia.
Gandind logic, eu as spune ca invitatia lor nu este legala devreme ce nu respecta perioada legala exprimata de legiuitor.
Ce sanse am sa contest invitatia lor si cui sa ma adresez?