avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Activitate radutzublue

Activitate radutzublue

Bună ziua. Am cotizat timp de un an jumate la CAR învățământ. De 10 zile am făcut cerere de retragere a banilor în contul meu bancar, menționez ca dețin toate chitanțele depunerii banilor mei la ei. Întrebarea mea este :
- După cât timp după depunerea cererii de retragere a banilor primesc banii în contul bancar ? Doresc sa achiziționez ceva și datorita acestei situații banii mei sunt blocați.
S-a mai confruntat cineva cu aceasta speță? Mulțumesc anticipat pt eventualele răspunsuri !
Rog   persoanele care au fost sau sunt in situatia urmatoare sa-mi ofere un sfat/raspuns la intrebarea mea.

In 2016-2017 ajutat de un prieten si fiind la inceput de drum in Uk am aplicat pt acele asa zise "Benefits" ( 50 lire/sapt )

Intre timp dupa ce au calculat ei ce si cum am primit înștiințare cum ca am de returnat aprox 4300 lire . Beneficiile au fost stopate.

Recent am primit o scrisoare de la o firmă de recuperari creante care imi ofera posibilitatea de a plati in rate saptamanal/lunar. Am sunat la ei si am decis impreuna sa platesc 40 lire lunar.Asta se intampla pe teritoriul Uk.

Intrebarea  mea ar fi pt orice avocat sau oricine specializat :

Daca decid sa mai stau 4-5 luni in UK timp in care sa platesc exact cum am promis mai sus iar dupa acest timp sa plec definitiv in Romania, nu mai vreau sa revin NICIODATĂ  in UK, ma pot gasi si in Romania ? Imi pot pune oprire la noul loc de munca din Romania sau pot fi executat silit daca am bunuri pe numele meu ?

Ce probleme pot avea in Romania daca nu platesc integral toata aceasta suma?

Multumesc anticipat pt eventualele răspunsuri .

Buna seara. Impreuna cu prietena mea am luat hotararea ca peste un timp sa achizitionam o garsoniera , finantarea acesteia fiind urmatoarea : 50 % ~ contributia mea cu banii cash
50 % - contributia prietenei mele sin care : 25 % -economiile ei iar restul de 25 % ne gandeam sa facem un credit pe numele ei.
Intentionam sa ne mutam impreuna in acea garsoniera dupa achizitionare. Intrebarile mele sunt :
1) in contract va aparea in calitate de viitori proprietari numele amandurora si cotele parte de finantare ?
2) se poate achizitiona garsoniera daca nu suntem casatoriti ?
3) ce sfaturi ne puteti da astfel incat sa fie bine pentru amandoi?
Tin sa mentionez ca este prima situatie de acest gen in care ma aflu si orice sfat mi -ar fi binevenit.
Multumesc anticipat! O seara frumoasa!
Buna ziua.
Bogdan (proprietar) are un apartament si doreste sa-l vanda.El l-a gasit pe Cristi care doreste sa cumpere un apartament. Cei doi au fixat valoarea apartamentului de 40.000 euro
Acesta din urma, Cristi i-a propus lui Bogdan sa-si deschida un cont la banca in euro si sa-i dea extrasul de cont IBAN-ul lui Cristi pt a vira lunar ( sau cand acesta doreste ) o suma de bani in contul lui Bogdan pana cand in cont se va strange suma de bani la care cei doi au convenit initial , ca mai apoi Bogdan sa-si retraga banii din cont , sa inchida contul si sa mearga la notar pentru a semna actele si ai da cheilie noului proprietar ( Cristi ) .
Bogdan l-a intrebat pe Cristi , ce se intampla in situatia in care el se razgandeste,iar acesta ( Cristi ) i-a raspuns ca banii sa-i ramana lui Bogdan si ca el nu mai are pretentia sa-i recupereze. ( Ceea ce pe Bogdan acest lucru il pune pe ganduri si ii trezeste suspiciuni ) :(


Intrebari
1) Este legala vanzarea apartamentului in acesta situatie ? Se poate considera infractiune ? Se incalca vreo lege ?

2) In calitatea sa de proprietar, Bogdan , se supune vreunui risc ( de genul sa piarda apartamentul,sau in situatia in care Cristi ar avea probleme legate de provenienta banilor, Bogdan sa fie complice- el nestiind/neinteresand-ul de unde vin banii lui Cristi ) in momentul cand doreste sa vanda apartamentul ?

3) In situatia in care la notar pe contractul de vanzare-cumparare s-ar trece o valoare mai mica decat cea din contul de euro,stabilita initial , ar fi legal ?




gi-jane2 a scris:

Pana sa dati banii la notar pe o declaratie care nu foloseste la nimic, mergeti la evidenta populatiei si intrebati daca puteti anula acea viza si in ce conditii.



Am fost azi la evidenta populatiei si m-am interesat daca se poate rezilia aceasta viza.Rasunsul a fost clar NU.Trebuie sa am rabdare sa expire.Am intrebat daca ma poate afecta cu ceva faptul ca ei figureaza cu domiciliul la mine si raspunsul a fost NU,doar poate o sa ma trezesc uneori cu corespondenta lor in cutia postala.Apoi am fost la Administratia Financiara pentru a rezilia contractul.Acolo am completat o declaratie tipizata+declaratie pe propria raspunderea a mea (PROPRIETARULUI) privind faptul ca ei (chiriasii) vor pleca incepand cu data X din apartament + declaratia CHIRIASILOR ca au luat la cunostiinta de incetarea contractului. Am facut copie XEROX si am cerut si un numar de inregistrare a faptului ca am cerut anularea contractelor.Sper sa nu ma afecteze cu nimic din punct de vedere legal,iar daca este ceva nelegal,va rog sa postati un sfat ! :)
Asadar,pentru toti cei care au o speta asemanatoare cu a mea,sincer nici nu stiu cum este mai bine cand vrei sa inchiriezi un apartament ! Ce rol mai are contractul daca acesta poate fi reziliat in orice moment cu acordul partilor ?

P.S: am fost si la notar cu aceasta speta si mi-a spus ca nu mai este nevoie sa anulez la notar aceasta viza.
ynocentta a scris:

1-Este necesara prezenta numai a proprietarului spatiului
Puteti incheia anexa la contract in care locatarul confirma ca incepand cu data X,datorita interventiei situatiei care impune plecarea din tara,este de acord cu rezilierea contractului de locatiune
2-Urmeaza sa achitati strict pentru perioada dovedita cu documente ca locatarii au domiciliat la adresa dvs
3-Pentru anulare viza de resedinta va prezentati cu beneficiarul vizei de resedinta la notar,incheiati declaratie notariala ca acesta renunta la viza de resedinta ,iar declaratia o depuneti la SEIP ,
Nu uitati sa comunicati la asociatia de proprietari ca nu mai aveti chiriasi

1) Anexa trebuie semnata si de ambii chiriasi ? SOTUL SI SOTIA ? Pentru ca pe acest contract de chirie figureaza ambele lor nume.Exista anexa tip-standard la Administratia Financiara?
2) La notar trebuie sa fie prezenti ambii ?Se plateste vreo taxa ? Mentionez ca vreau sa-si produca efectele anularii contractului de chirie si de spatiu pentru ambii soti !
3) Nu avem asociatie de proprietari...:D
4) MULTUMESC PT SFATURI...!
Buna seara.Pe data de 1.Oct.2014 am inchiriat un apartament cu contract de chirie pe durata de 1 an.Contractul a fost inregistrat la Administratia Financiara cu durata de 1 an si semnat de ambii soti.Chiriasii,sot si sotie, sotul de origine pachistaneza iar sotia romanca au solicitat luarea in spatiu la adresa in care imobilul figureaza motivand faptul ca sotul avea nevoie de prelungirea vizei pe teritoriul Romaniei.Mentionez ca la adresa imobilului figureaza impreuna.
Problema este ca dupa 2 luni sotia a plecat in Italia,iar sotul a cerut rezilierea contractului pe motiv ca in 2-3 zile o sa plece si el in Italia. Am luat decizia ca maine sa mergem sa reziliem contractul la Financiar si sa mergem si la evidenta populatiei pentru a anunta faptul ca el o sa paraseasca spatiul.
Sunt pentru prima data pus in aceasta situatie mai delicata si nu stiu ce sa fac,va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi la intrebarile mele !
Asadar :
1) Asadar in momentul in care cer reziliera contractului este obligatoriu sa fie prezente ambele parti ? Contractul fiind semnat tot de ambele parti ( sot si sotie ) . Sotia fiind plecata in Italia.
2) Daca reziliez contractul dupa cele 2 luni, eu sunt obligat sa platesc statului ROMAN impozit din chirie pana la sfarsitul anului/contractului ?
3) Pot cere scoaterea din spatiu la evidenta populatiei si anularea luarii in spatiu ? Daca da,care-i metodologia ?
VA ROG SA MA AJUTATI CU UN SFAT...! Multumesc anticipat !
Buna seara.In data de 21 am primit un preaviz de la Posta Romana prin care eram informat ca mi-a sosit ajutorul de somaj.Problema este ca din motive medicale (am avut piciorul luxat :( ) nu m-am putut prezenta sa-l ridic...! Intrebarile mele sunt :
-ce se intampla in acest caz ?
-tatal meu poate ridica somajul in locul meu ?
-dupa cat timp de la primirea avizului ma pot prezenta sa ridic ajutorul de somaj?
Buna seara. Am beneficiat de somaj 3 luni ( din cele 6 ) , apoi am lucrat cu contract de munca temporar 1 luna ( mentionez ca din momentul angajarii fie ea doar de 1 luna,am anuntat si am depus o copie XEROX la AJOFM pentru a stopa ajutorul de somaj ) .
Intrebarea mea este urmatoarea : Pot relua ajutorul de somaj dupa expirarea contractului temporar de munca de 1 luna ? Mentionez ca beneficiez si de venituri din chirii inregistrate la fisc ( 400 lei lunar ) . POT RELUA AJUTORUL DE SOMAJ pentru ultimele 3 luni ? MULTUMESC Anticipat ! :(
Răspuns la discuția Somaj sau nu ?
tudorvaleriu a scris:

Poate cumula indemnizatia de somaj cu venituri din cedarea folosintei bunurilor, conform art.61 din Legea nr. 571/2003, daca aceste venituri sunt sub 500 lei lunar.

Este obligatoriu cumularea veniturilor ? Daca ,de exempul in urma contractului facut la notar si declarat la fisc pentru impozitarea venitului acesta declara un venit de 450 Ron, in aceasta situatie poate beneficia de Somaj ?Sau se considera 450+ajutorul somaj= mai mare decat indicatorul de referinta si se inceteaza somajul. Multumesc !