avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Activitate DaviAndrei

Activitate DaviAndrei

Răspuns la discuția Deductibilitate sau nu
Va multumesc.
Buna ziua, am un pfa unde pt anul 2018, cas-ul l-am considerat cheltuiala deductibila, pe cand : cass, impozit pe profit si plata tva-ului le-am trecut pe nedeductibile. (Asa am inteles eu ceea ce am citit)
Unele cunostinte imi spun ca am facut inregistrari gresite. Dumneavoastra ma puteti ajuta cu un raspuns concret ? Va multumesc.
Ca si personal din cadrul unui service auto, va spun ca nu prea este legal. Discul de ambreiaj este in garantie. Daca s-a pus un produs no name de 2 lei, atunci 2 lei face si putini kilometri.
Am un baietel de 3 ani, 1,10m. Pot sa ii cumpar doar inaltatorul de masina, sau trebuie scaunul auto ? Cum prevede acum noua lege ?
Multumesc.
Buna ziua,
Am achizitionat un compresor cu piston la valoare de 3460 lei, si un incarcator redresor la valoare de 1014 lei.
Va rog sa ma ajutati sa cum sa le inregistrez in contabilitate:
-compresor cu piston - se face amortizare ca depaseste 2500 lei, si ESTE MIJLOC FIX? in ce grupa se incadreaza, ca sa stiu pe ce perioada de timp fac amortizarea
-incarcator redresor, nu fac amortizare, si este obiect de inventar ?

Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Buna ziua,
Locuiesc intr-un bloc nou, cca 5ani. Problema mea este mucegaiul aparut pe grinzile apartamentului (este plin apartamentul de grinzi: baie, bucatarie, dormitor, sufragerie, hol) acestea fiind ffff RECI, cu toate ca centrala mea functioneaza pe 22.5 grade,iar de aerisit - aerisesc zilnic.
Acum ma gandesc daca nu cumva, aceasta problema o am din cauza ca vecinul de deasupra inca nu s-a mutat, nu a dat drumul la CT, ci din contra, acum la -20grade, are geam deschis. Intrebarea mea este urmatoarea, il poate obliga cineva , o lege, sa inchida geamurile deschise, si sa asigure cat de cat un nivel de caldura in apartamentul sau ?
Va multumesc frumos pentru raspunsurile dumneavoastra, si va doresc o zi buna in continuare.
Buna ziua, va scriu ca urmare a neintelegerilor dintre mine si unul dintre patronii societatii unde lucrez. Aceste neantelegeri ( sau mai bine acest stres) au inceput cam la sfarsitul anului anterior, cand dl patron arunca diferite vorbe, gen:
- trebuie sa iti opresc din salariu o garantie de 50 lei ( dar eu nu am o gestiune, eu lucrez doar cu calculatorul), frica lui fiind ca plec cu calculatorul in brate( acestea fiind cuvintele sale);
- trebuie sa gasesc o cale sa iti fac contractual de munca de 9 ore in loc de opt, deoarece lipsesti de la serviciu 5 minute, sa te duci la colt de strada sa iti iei covrigi. Scuzati-ma, dar eu de multe ori imi iau de pachet gen covrigi, eugenii, crochete, de acasa; si nici nu tin biroul inchis 1 ora sa mananc, iau cate o gustare din cand in cand, cand sunt libera.
- programul meu ar trebui sa inceapa la ora 9, si sa se termine la ora 17, dar ma cheama de la ora 8. Aici doresc sa mentionez ca sunt chemata la punctul de lucru din oras, eu lucrand in localitatea vecina, deci lucrez 9 ore, si sunt platita 8. Daca i-am zis ca nu pot pleca la 17 fix de la biroul meu, deoarece nu am transport catre oras, si plec si eu la 16:30 sau 16:40 (cum am facut pana acum), mi-a zis ca nu il intereseaza, si ca urmare daca nu imi convine sa imi dau demisia. Aceasta discutie am avut-o chiar intr-o dimineata cand ma ducea catre punctul meu de lucru, si vazand ca imi sustin cauza a oprit masina pe camp (mai avand cam 3 km pana in localitatea respectiva) si a vrut sa ma dea jos din masina si sa ma descurc singura de acolo.
Astfel de aberatii, au mai fost, dar chiar nu le pot enumera pe toate; ideia este ca eu nu vreau sa imi dau demisia, eu vreau sa ma dea in somaj, CE POT FACE??? Cu ce argumente pot veni ca sa pot beneficia de ajutorul de somaj pana imi gasesc un nou loc de munca.
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile date.
Discuție C I la chiriasi
Buna ziua, am un apartament inchiriat de 2 luni, la 4 tineri , care sunt cetateni Moldoveni. Ei ma roaga daca pot sa le fac buletin de Romania. Sincer am o teamasi retinere sa ii iau in spatiu, dar parca imi este mila de ei, ei fiind aici cu munca.
Va rog sa imi spuneti care sunt implicatiile, daca i iau in spatiu. ?Sunt puncte pro si contra sau doar contra. Adica nu vreau sa intru in belele singur :(
Multumesc frumos pentru raspuns.
Va multumesc frumos pentru raspuns si promptitutine. Daca mai sunt si alte aspecte , care ma puteti invata, v-as fi recunoscator. O zi frumoasa sa aveti.