avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Activitate Steluta Nicula

Activitate Steluta Nicula

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara!
Mergeti le noii proprietari sau cine locuieste acolo, sa va arate daca au cumparat, act vanzare-cumparare,daca detin acest act,clar ca nu aveti ce sa mai faceti,daca nu vor sa va arate,situatia e roz,inseamna ca nu au acest document. Mentionez ca nu exista o obligatie ca parintii sa lase mostenire la copii, au voie sa vanda tot.
O seara buna.

Hopa ! hopa!, valabil pentru noi toti:-cand intervine obligatia parintilor sau a copiilor, chiar nu cred ca se mai poate convetui impreuna.Nimeni nu face din obligatie,daca nu exista dragoste,intelegere,de ce cautam legi? sa ce? Foarte urat.

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament
Răspuns la discuția Pericol de a ramane pe strada
Buna ziua! Parintii va pot evacua,doar incuind poarta,fara instanta, e proprietatea lor, aici in privinta investitiilor d-voastra sunte-ti vinovati fiindca a-ti investit aiurea,fara a face vreun act notarial sau orice va aducea si d-voastra dreptul la proprietate.Deci nu spun ca totul e dus pe apa sambetei,dar daca nu deveniti sclavii parintilor,aveti optiunea sa nu mai investiti nimic de acum incolo,...fratii nu au nicio vina ca d-voastra a-ti aruncat cu banii fara sa ganditi si nu e nimeni responsabil pentru ce face fiecare cu banii lui. Ma scuza-ti ca o spun pe sleau,metode de judecata sunt multe ( poate castigatoare,poate nu),asta presupune procese si bani cheltuiti inca o data aiurea din pacate ne luam cu valul si din dorinta de a ne recapata banii pierduti ,nu realizam ca nu facem altceva decat sa pierdem in continuare.Doamne fereste,in cazul decesului sotului,intra-ti ca drept de mostenitor in cota parte, nu are legatura cu investitia , aici ar mai fii un aspect daca cad fratii de acord impreuna cu socrii binenteles sa va recunoasca investitia si sa considere din bunul simt ca d-voastra sa aveti parte de ceva mai mult,in functie decat hotarati toti la un loc, aceasta ar fi cea mai buna cale.Va doresc succes si o zi buna in continuare:thumbup:
Răspuns la discuția Buna ziua!
Buna ziua!,referitor la intrebarea d-voastra,daca exista o sentinta definitiva si irevocabila, nu mai prea exista alternative ( adica sa fiti exclusa),mai mult daca existati si in CF, ca propietar ( am inteles ca a fost act de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere),sper ca s-a facut intabularea atunci cand a-ti incheiat contractul. In concluzie,sunteti proprietar si nimeni nu va poate lua acest drept. ( atentie!!!!, intretinerea nu se poate desfasura din cauza dansilor nu a d-voastra).O zi placuta.
Buna ziua!,atata timp cat mama dv a semnat contractul ( nu era valabil fara semnatura ei),nu puteti spune ca nu stia-ti de acest contract.Imi pare rau pentru d-voastra,dar nu se mai prea poate face nimic,din cate am inteles nepotul nu are voie sa-si exercite obligatiile din contract,fiindca nu e favorizat de mama d-voastra,deci in concluzie,se poate deschide proces impotriva nepotului dar ATENTIE:probele si dovedirea ca nu se ocupa de mama d-voastra,trebuie sa fie concludente, dar sfatul meu e sa evitati. O zi buna
Buna seara! nu trebuie sa platiti nimic,d-voastra doar a-ti fost despagubit,nu ati realizat venituri.
Răspuns la discuția Ajutor impozabil ?
Buna seara! Deoarece parintii d-voastra nu realizeaza venituri,conform dispozitiilor art.180, beneficiaza de asigurare in sistemul public de sanatate FARA A PLATI CASS, sotul , sotia si parintii fara venituri propii aflati in intretinerea unei persoane asigurate.Deci parintii, sunt intretinuti nu realizeaza venituri, si d-voastra va platiti drepturile ca salariat in uniunea europeana. O seara frumoasa,
Răspuns la discuția Recuperatori
Buna ziua! daca sunte-ti inregistrat intr-o baza de date ca datornic,da va afecteaza in vederea luarii unui credit bancar,,,,dar nu prea are voie nimeni sa va ceara aceasta suma,nefiind specificata in contractul de colaborare.Inteleg ca d-voastra nici nu a-ti vazut contractul,mare greseala,atentie la ce semnati,e posibil sa existe o astfel de clauza.Solicita-ti contractul fara el nu pute-ti sa demonstrati nimic.(si nici firma de asigurari), fiind implicata direct d-voastra,firma are obligatia sa va arate contractul. O zi buna in continuare.
Buna ziua!, da se poate ataca de mostenitori, preferabil e sa incheiati un contract de intretinere cu uzulfruct-viager,( acesta necesita taxe) dar e inatacabil,la fel ca si un contract de vanzare-cumparare.O zi buna va doresc.
Răspuns la discuția Mostenire
Buna ziua!, daca copii sunt infiati ,nu mai au niciun drept la mostenire,dar intra sotia fratelui d-voastra, care chiar daca e in strainatate,trebuie sa vina personal sau sa imputerniceasca pe cineva printr-o procura la notar sa o reprezinte: fie ca renunta la mostenire, sau daca va intelege-ti amiabil .( la o suma de bani si sa cedeze dreptul dansei care i se cuvine).
Răspuns la discuția Ajutor inmormantare
Buna ziua! Da se poate sa primesti din amandoua partile ,nu are nicio legatura una cu cealalta,partea proasta e ca acum fiecare intreprindere are propiile reguli. deci numai daca se prevede in noul regulament interior al unitati unde lucrati,pute-ti beneficia de ajutor de inmormantare,si acest lucru il pute-ti afla doar de la unitatea unde lucrati.Va doresc o zi buna si succes.( condoleante ptr.decedat).