Am primit o donatie,un apartament.Ulterior am avut un credit de nevoi personale.Nu l-am mai putut plati la banca pentru ca am devenit tutore pentru o persoana cu Alzheimer fiind nevoita sa renunt la servici.persoana a decedat,rudele persoanei decedate mi-au donat apartamentul.Momentan nu am nici un venit stabil din care sa pot sa platesc darile catre banca prin executorul judecatoresc. Intrebarea mea este: poate fi casa donata executata?
Va multumesc
Ce fel de clauze pot fi introduse in contractul de donatie care este un apartament de la mama catre fiica pentru a nu fi atacata aceasta donatie?Precizez ca eu sunt singurul copil.
In conditiile in care am primit de la mostenitori prin donatie un apartament si doresc sa-l instrainez, cum pot intra in posesia copiei de act de mostenire pentru a completa istoricul acestui apartament.Eu detin actul de proprietate al defunctului si actul de donatie.Mi se cere si actul de succesiune a mostenitorilor.Cum pot proceda?
De curand am primit un apartament cu trei camere prin donatie.Intrebarea mea este:dupa cat timp de la donatie il pot vinde?
O alta intrebare este:Pot cumpara 2 garsoniere in acelasi timp (in cateva zile)sau trebuie sa treaca o perioada mai lunga dupa cumpararea primei garsoniere?
Va multumesc
In ce baza legala se acorda dreptul de folosinta a unui spatiu public(drum,strada) unei persoane in contextul cand exista mai multi proprietari care beneficiaza de acest spatiu?
Care este procedura in cazul unei succesiuni unde mostenitorii din linie colaterala doresc sa cedeze bunurile difunctului in favoarea unei alte persoane care nu are grad de rudenie cu difunctul?
A. Se intocmeste certificat de mostenitor,dupa care mostenitorii fac un act de donatie?
B.Se poate ca in faza de dezbatere a mostenirii sa se convina la donatie?
Va rog sa imi mentionati si articolele din lege cu privire la acest caz.
Va multumesc frumos
Buna ziua,
Mama mea refugiata din statul bulgar 1941 are 2000 metri patrati,teren agricol de revendicat.Cu cat ar trebui sa ma despagubeasca statul roman? Mama mea fiind decedata de treisprezece ani.
Va multumesc anticipat
Poate o persoana sa reprezinte la masa succesorala pe unul din parinti (decedat)acesta(parintele)avand grad de rudenie-vara primara din linie colaterala?
Defunctul nu are mostenitori din linie dreapta.ce este de facut?
Va multumesc
Buna seara,
In urma cu 12 zile am facut o comanda de 8 usi.Am achitat tot si am primit chitanta.Trebuiau sa vina dupa cateva zile sa le monteze si nici pana acum nu au venit.De fiecare data cand ii sun ma amana gasind tot felul de motive.ce ar trebui sa fac in acest caz?Cui sa ma adresez? Va multumesc
Buna ziua,
Doresc sa stiu care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplinesc pentru a putea practica videochatul in propria locuinta pe cont propriu.Este aceasta activitate legala sau nu?Care este legislatia?Trebuie sa achit vre o taxa,daca da unde?
Va multumesc anticipat