As dori sa ma lamureasca cineva asupra pasilor in cazul unui proces de partaj. Fostul sot a inceput proces de partaj, suntem in faza in care expertizele solicitate s-au incheiat, si urmeaza lotizarea . Am fost contactata si mi s-a spus ca oricum va ataca ip si va face recurs sau apel sau nu stiu, ca nu e de acord ca mi-au fost acordate anumite sume de bani...as dori lamuriri...dupa ce se da o hotarare...se poate relua procesul, rejudeca, sau care sunt pasii... posibili
in urma finalizarii procesului de partaj tatal copilului primeste o suma de bani despagubire pentru contravaloarea masei de partaj ce ii revenea. intrebare- suma primita in urma partajului, se considera venit realizat si se supune obligatie de plata a 25% din suma ca si pensie alimenmtara pentru copil?
Pensie alimentara neplatita din ianuarie 2020. Avand in vedere legislatia actuala cu privire la popriri are sens demararea unei actiuni de executare silita? Dar o plangere penala pentru neplata?
in urma procesului de partaj unul din soti primeste o suma de bani pentru lichidarea bunurilor obtinute in timpul casatoriei. intrebare: suma de bani obtinuta se considera ca parte a venit net si se supune platii alimentare in cuantumul stabilit de 1/4 prin procesul de divort?
In incheierea interlocutorie instanta a numit experri contabil, topo si constructii. Expertul topo a facut expertiza si a evaluat terenurile consilierul meu expert a depus si el raportul si a formulat obiectiuni.expertul constructor avea in obiective expertiza casa si 2 terenuri plus imbunatatiri in diverse locatiu. A drpus expertiza solicitand suplimentare de onorariu . Avocatul meu la termenul precedent a sesizat ca desi erau prevazute in incheiere s-a omis la obiective privarea dreptului de folosinta casa si teren, de asemenea evaluarea terenurilor intra tot in insarcinarea expertului constructii. Instanta solicita sa depunem obiectiuni la ce s-a depus. Consilierul meu expert constructor nu a depus inca raportul sau de expertiza. Avocatul meu spune ca daca nu formulez obiectiunile acum nu voi mai putea sa o fac niciodata. Consilieru meu expert sustine ca avocata sa solicite instantei ca obiectiunile la expertiza in constructii sa se faca ad integrum dupa definitivarea tuturor obiectivelor expertizei si nu pe rand. Avocatul sustine ca expertul trebuue sa faca ce spune instanta. Ce ma fac?
Conteaza la partaj ca fostul sot a continuat lucrarile la casa construita in timpul casatoriei dupa divort fara acordul meu( mi-a blocat si accesul in casa) si acum solicită facturi de sute de milioane ...si fara autorizatie de constructie?
1. daca in hotararea judecatoreasca definitiva de divort este prevazut plata a 25% din venituri ca pensie alimetara fara sa fie precizata dobinzi si penalitati pentru neplata....se mai poate face ceva in recuperarea acesor dobanzi si penalitati?
2.cine calculeaza inflatia pentru sumele derivate din neplata sau plata neconforma cu veniturile a pensiei alimentare creditorul sau biroul executorilor judecatoresti caruia m-am adresat pentru recuperarea sumelor.
am descoperit ca o firma de constructii isi face publicitate pe internet folosind fotografii cu lucrari realizate de alte persoane inainte de infiintarea firmei care le foloseste. fotografiile sunt facute pe proprietatea mea sau a altor persoane cu care firma nu a colaborat. pot solicita daune firmei sau bloggerului care le-a folosit
fostul sot a inceput un proces de partaj, urmeaza primul termen la care am inteles ca se vor solicita administrarea probelor . intrebarea este simpla daca parintii mei doresc sa faca o cerere de interventie in interesul meu ca parata pentru a aduce probe si martori suplimentari. cand o pot face? ....am citit ca oricand chiar si inaintea instantei de recurs. unii avocati spun ca trebuie neaparat sa o faca acum inainte de a incepe procesul propriu zis altfel nu mai poate fii acceptata.care este adevarul si baza legala .?