Am 31 de ani de muncă din care 3 ani grupa 2 și 6 ani perioada asimilată(facultate la zi și armata).Doresc sa știu dacă pot ieși la pensie la 64 de ani folosind reducerea cu an a vârstei de pensionare pentru cei 3 ani de grupa 2.Multumesc.
Nu exista nici o forma de obligare din partea nimanui ? Dincolo de aspectul penal inteleg ca un angajator, prin refuzul de executare a hotararii judecatoresti poate scapa de aceste obliogatii.
In urma castigarii unei contestatii impotriva deciziei de concediere si a refuzului angajatorului de a executa prevederile acestei hotarari definitive, am recurs la executare silita in baza unui raport de exprtiza contabila extrajudiciara prin care am recuperat contravaloarea drepturilor salariale NETE. Contestatia la executare a fost pierduta definitiva de catre angajator. As dori sa stiu cum pot fi recuperate drepturile aferente contributiilor sociale ( fondul de pensii, sanatate, etc..) ce au fost cuprinse in raportul de expertiza dar pe care nu le pot recupera in mod direct prin executare silita, (cum am fost informat), acestea trebuind declarate si platite catre stat si nu catre mine?
Am achizitionat o locuinta insa administratorul imobilului refuza sa emita documentele de plata pe numele meu, emitand aceste documente in continuare pe numele vechiului proprietar. Mi se conditioneaza inscrierea in asociatie de locuirea efectiva in imobil. Deasemenea sunt solicitate restante ale vechiului proprietar in conditiile in care contractul de vanzare cumparare prevede plata la zi a contributiilor de catre vechiul proprietar pana la data la care am intrat in poseseia efectiva a locuintei mentionata in contract.. Doresc sa stiu daca pot fi obligat/santajat cu luarea in evidenta asociatiei si emiterea notelor de plata pe numele meu de plata restantelor vechiului proprietar.
As dori sa stiu cum pot fi incadrate penal si in sarcina cui se pot invoca faptele privind sustinerile false in fata instantei de catre un angajator (prin avocat) in cazul unui conflict de munca ? Intreb acest lucru in vederea formularii unei plangeri penale. Multumesc.
Administratorul asociatiei de proprietari conditioneaza incasarea cotei de intretinere de achitarea in avans a contravalorii montarii detectoarelor de gaze la un bloc din anul 1974.
Nu a anuntat nimic in prealabil. Probabil a luat ceva.
Dorim sa stim daca este permis asa ceva si daca sunt intrunite conditiile pentru infractiunea de abuz in serviciu.
Si este legala suspendarea cim pentru absente nemotivate pe o durata de 2 ani in intervale de cate o luna ? In regulamentul intern se prevede ca absentarea nemotivat 3 zile consecutiv reprezinta abatere disciplinara grava.
Detin un extras de carte funciara de informare cu numar cadastral ce are la sfarsit simcolurile C1-U8 ( forma xxxx-C1-U8). Doresc sa stiu ce inseamna simbolurile de la sfarsit C1 si U8 ? Multumesc.
Detin calitatea de persoana vatamata intr-un dosar penal aflat in faza de urmarire penala in rem. Doresc sa stiu sub ce forma si in baza caror articole din codul de procedura penala pot sesiza savarsirea de catre alte persoane a unor noi fapte in legatura cu cauza aflata in cercetare ?
Mai precis daca este necesar sa formulez o noua plangere penala sau este suficient sa aduc o completare la plangerea initiala si sub ce temei legal?