Si daca intre timp "managerul " altereaza posibilitate actionarilor de a vota ? SI doar atat exista ca mod de a limita actiunea "managerului" - doar votul ? Nimic altceva nu -il poate limita , ceva prin lege , constitutie , etc?
AM o firma in care actionarii au "angajat " niste manageri sa o dezvolte . Acestia din urma au luat hotarari contra actionarilor si contra intereselor FIRMEI .
CUM SE POATE SCAPA DE MANAGERI SI CUM POT FI TRASI LA RASPUNDERE ?
Dar la nivel de tara cum putem face ? - NOi ca si ACTIONARI ?
- am urmatoarea situatie - in de cursul timpului am avut nevoei de niste bani iar o persoana mi-a dat acei bani stabilind sa-i dau cand pot si usor usor crescad o dobanda.
- la un moment dat mi-a cerut sa pun garantie o casa , asa ca siguranta -a zis .
- eu i-am platit datoria si am cerut sa ridice garatie de pe casa . El solicita si alte sume de bani .
- toti bani pe care i-am luat si i-am dat inapoi , nu am facut acte cu el ci am mers pe incredere - a recunoscut ca i-am dat banii inapoi dar nu vrea sa schimbe garantia de pe casa .
Ce pot face in momentul acesta ? Cum imi recuperez casa ? Este cineva care tie foarte bine legile acestea si ma poate ajuta ?
In urma unei hotarari definitive avem de mutat gardul despartitor al unei curti . Cei care au "pierdut " 2 m din teren au chemat executori . Acestia au constatat ca nu pot face executarea deoarece punctele nu sunt stabilite cu date clare in teren. AU fost angajati trei executori la rand de catre cei care au de "dat" teren. Noi am fost de acord cu hotararea dar tot in cauza ca nu stim unde vin pusi stalpi nu am facut nimic. Acum ei pretind sa platim executorii chemati de ei . Va rog sa-mi spuneti cum putem evita acest lucru . Acei executori au fost angajati de ei nu de noi. Intr-un final au chemat un cadastrist pentru mauratri si punerea punctelor pe teren pe care bineinteles vor sa-l platim noi . Au facut si un proces pentru a cere acesti bani . Ce putem face?
Buna ziua ,
Am urmatoarea problema , suntem in proces de iesire din indiviziune cu vecini nostri. Vreau sa stiu daca in momentul in care se stabilieste limita de proprietate se respecta codul civil in sesul ca se tine cont de distantele de la ferestre catre linia de proprietate ( locul unde va fi gardul intre noi . Casa este formata din doua corpuri ,pozitionate in L . Exista destul loc pentru a respecta codul civil privind pozitionarea gardului. Deci instanta tine cont de Codul Civil sau de altceva?
Desenul dupa care se face impartirea este cel facut de catre expert si care a fost prins in hotararea judecatoreasca finala. Mai exista o diferenta in sesnul ca exepertul in momentul masurari terenului ne-a dat un CD cu masuratoarea . Pe masuratoare initiala de pe CD apar alte valori fata de ce a trimis catre judecatorie.
Vreu sa stiu cum pot rezolva urmatoarea problema :
Avem un proces care are o hotarare definitiva de cativa ani. Este vorba despre o iesire din indiviziune si granituire. Acum cand a venit executorul s-a constatat ca pe planul de impartire facut 1:100 apar o serie de greseli care afecteaza intreaga hotarare . De exemplu : - este o cota care are pe desen 5m si este trecut cu 5.20 si acest tip de diferente apar de mai multe ori ducand in final la o diferenta mare fata de realitate.
Vreu sa stiu daca se mai poate face ceva , deoarece executorul ma ameninta cu amenzi ca nu poate pune in executie.
Doresc sa stiu de unde pot fi recuperate datele (cartea de munca ) a unei persoane care a lucrat in anii 1952-1956 in constructii ,(Campulung Moldovenesc). Vreus a stiu daca aceste documente sunt duse in vreo arhiva nationala sau ceva de genul acesta ?
Am de platit o factura ,Nu sunt de acord cu plata acesteia in conditiile cerute pe factura . Doresc sa primesc explicatii pentru c e imi cer banii respectivi.
Dau factura cu "Refuz la plata " . IN contract avem stipulat un comision de 0.15% /zi daca nu platesti pana la data .... VREAU sa tiu daca trimit factura cu "refuz" acest "suma"se opreste din crestere???
Este vorba despre o retragere de comision cu care nu suntem de acord , nefiind cauza nostra ca acei clienti au reziliat contractele cu SA -ul respectiv. Noi consideram abuziva aceasta factura de retragere comison chiar si incazul in care e stipulat ain contract sub o anumita forma.