avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Activitate Maria Munteanu

Activitate Maria Munteanu

buna ziua,

Incercati sa aflati mai multe detalii de la Ministerul Muncii (tel gratuit - 0800868622, L-V : 9-22 sau 021 313 6267, 021 315 8556).

Succes!
Răspuns la discuția executare silita
buna ziua,

pe scurt :

1) DA, angajatorul este obligat sa retina 1/3 din salariu, conform prevederilor titlului executoriu;

2) daca angajatorul nu-si indeplineste obligatiile legale, creditorul sau executorul judecatoresc poate sa ceara validarea popririi (plateste angajatorul integral creanta creditorului, in locul angajatului), in maxim 1 luna de la data cand trebuia retinut 1/3 din salariu.

o zi buna!

Răspuns la discuția Absenta nemotivata
buna ziua,

sunt 2 variante posibile :

1) cazul ideal - in practica, daca va intelegeti bine cu seful si va acopera si daca aveti si o meserie care presupune deplasari curente la clienti (consultant vanzari, de ex), pentru a nu da de banuit celorlati colegi, nu se intampla nimic (se considera zi de munca);

2) daca nu sunteti in cazul fericit de mai sus - cel mai posibil a fost anuntat HR-ul de absenta dvs, vi se va da avertisment si vi se va taia o zi de munca. In cazul in care insa in regulamentul intern al companiei sau in alte proceduri interne exista mentionat faptul ca inclusiv 1 singura absenta nemotivata = abatere grava, angajatorul are dreptul sa va si concedieze disciplinar (dupa respectarea procedurii legale - cercetare prealabila, etc). Deci, recomandarea mea este sa verificati intai procedurile interne ale companiei, ca sa stitit exact ce va asteapta, sa va interesati ce s-a intamplat in absenta dvs, sa dati un email sefului dvs din care sa rezulte ca regretati ce s-a intamplat, precum si motivul pentru care nu ati putut anunta din timp (pentru a avea o dovada, chiar daca tardiva, denota totusi buna-credinta in regretul faptei) si ca va oferiti sa recuperati ziua pierduta prin ore suplimentare (cat ati putea ramane, 1-3h) pana la efectuarea celor 8 h pierdute.

succes!
De regula, indiferent ca e vorba de 1 contract/proiect sau mai multe, firmele cu care va colabora solicita ca persoana fizica respectiva sa fie PFA, din ratiuni fiscale si legale. Dar asta nu o impiedica sa incerce totusi, sa faca un test, sa intrebe la 1-3 firme cu care ar vrea sa colaboreze daca sunt de acord sa colaboreze fara contract si fara PFA si sa vada ce spun (au mai existat cazuri in practica, chiar daca nu sunt recomandabile..)

Succes!
Răspuns la discuția Pensie handicap bolnav cancer
buna seara,

in primul rand, imi pare sincer rau pentru tragedia prin care treceti, insa sper totusi sa-si revina sau sa-i fie mai bine mamei dvs.

in al doilea rand, vedeti aici - www.avocatnet.ro/content/for...

+ mai cautati pe google si pe avocatnet, mai sunt si alte completari pe acest subiect (de ex eu am cautat dupa "pensie cancer" si am gasit o serie de rezultate).


multa sanatate, curaj si speranta!
buna seara,

pe scurt :

1) ideal ar fi sa se incheie un contract, din cel putin urmatoarele motive : in contract se pot mentiona o serie de clauze in favoarea partilor, obligatiile si raspunderile partilor sunt clar stipulate (ex de cate ori sa apara o reclama/anunt publicitar pe acel portal, data de expirare a ofertei, calitatea imaginii, etc), se pot insera penalitati pentru neplata la termen a banilor, etc;

2) da, trebuie declarate, in caz contrar = evaziune fiscala. Ar trebui cel putin PFA sa fie.

seara buna!
Răspuns la discuția Schimbare nume
buna ziua,

vedeti aici - [ link extern ]

zi buna!
Răspuns la discuția Procura sau comodat auto?
nu aveti pentru ce! mult succes! seara buna!
Răspuns la discuția Procura sau comodat auto?
Dvs procedati, desigur, cum credeti ca este mai bine pentru dvs, insa imi permit sa va atrag atentia ca in cazul unui contract de comodat nu va aflati in situatia dorita de catre dvs, adica : "O data ce am platit banii eu sunt proprietar logic, dar nu si prin acte. Ca sa fiu proprietar in totalitate si in acte ,respectivul trebuie sa o radieze si eu sa o înmatriculez pe numele meu. Sa inteleg ca acest contract oneros ar fi cea mai buna solutie, pentru ca nu vreau sa ma trezesc ca-mi ia masina"

Deci, in baza contractului de comodat, cu riscul de a ma repeta, nu sunteti si nu veti fi niciodata proprietar, iar la sfarsitul duratei contractului de comodat, proprietarul isi va lua inapoi masina! pentru a fi proprietar trebuie sa incheiati un contract de vanzare-cumparare cu proprietarul, dupa cum stiti deja...

Faptul ca veti dubla contractul de comodat cu o procura, nu inseamna nimic altceva decat ca veti fi un simplu imputernicit/mandatar al proprietarului, in baza caruia dvs veti putea vinde masina, in numele si pe seama proprietarului, in limitele si cu respectarea conditiilor care vor fi trecute in procura respectiva (ex ar trebui sa precizati faptul ca banii rezultati din vanzare sa va revina dvs si nu proprietarului).

Nu stiu cat de bine il cunoasteti dvs pe notarul respectiv (exista notari si notari, ca si avocati si avocati, s.a.m.d), insa am impresia ca nu v-a explicat clar situatia si nici cu toate detaliile necesare. Din sfatul pe care vi l-a dat nu mi se pare nimic in favoarea dvs, atata doar ca nu veti plati taxa de inmatriculare si nici de alte formalitati nu va veti mai ocupa, insa ma repet, nu sunteti si nu veti fi proprietar in baza unui contract de comodat + procura de vanzare!

..insa, decizia va apartine! dupa cum stiti..

seara buna!
Răspuns la discuția Procura sau comodat auto?
1) ca sa nu platiti taxa de inmatriculare este suficient contractul de folosinta oneros, de care vorbeam anterior;

2) daca incheiati insa contractul de folosinta mentionat anterior, nu sunteti proprietar, ci doar folositi masina si implicit, la expirarea duratei de folosinta a masinii, pe care o veti stabili cu proprietarul de comun acord, masina ii va reveni proprietarului. Dvs practic platiind banii pe care i-ati dat deja numai pentru folosinta masinii, nu ca dobandire a proprietatii pentru acea masina;

3) din cate cunosc, nu am mai intalnit pana acum situatia in care sa nu fiti proprietar in acte, deci sa nu platiti taxa de inmatriculare si nici impozitele si taxele anuale, insa sa ramaneti in fapt cu masina toata viata, ca si cum ati fi adevaratul proprietar. Mie imi pare a fi evaziune fiscala! cu tot regretul ..

daca are insa cineva alta idee, ar fi foarte bine pentru dvs!

succes si o zi buna in continuare!