Bună ziua, dacă am fost coplatitor la Prima Casă cu fostul soț eu mai pot lua imobil prin Prima Casă? Acum am ieșit din credit am renunțat la partea mea, nu am nici o casa pe numele meu. Acum vreau să cumpăr și eu o garsoniera pe numele meu as putea? Știe cineva?
Buna ziua. După moartea tatălui meu s-a dezbătut succesiunea, rămânând 2 moștenitori fiica și mama. La câțiva ani după aceea mama hotărăște să vândă casa. Eu am zis că odată cu vânzarea casei sa cedez cota mea parte. Am fost in notariat și am semnat actele. Acum după câțiva ani se mai poate redobândi cota parte? Nu as fi cerut partea înapoi daca nu s-ar fi comportat urât. Acum îmi spune că nu îmi lasă nimic după moartea ei și de aceea doresc o lămurire. Multumesc anticipat.
Nici pensia alimentara nu a mai achitat-o in acest timp cat am fost "împăcați". Am crezut că moral nu e nevoie din moment ce formam o familie și îi asigurăm fetiței cele necesare.El s-a bucurat că a scăpat de dat bani. Acum îmi zice ca îmi pune pensia pe luna asta și să mă duc unde vreau. Pensia alimentara se poate cere retroactiv? Sau din luna in care nu mai suntem împreună? mulțumesc
Da. Deci el are dreptul asupra casei in totalitate și dreptul de a mă evacua pe mine și pe fetiță? Am înțeles .multumesc
Sunt divorțată din 2017 si am o fetiță cu fostul soț. Am luat în timpul căsătoriei un apartament prin Prima casă. In februarie 2020 am zis sa mai dam o șansă și de dragul fetei și pt familie. După aproape un an el decide că nu mai dorește să fim împreuna din cauza mea. Am uitat sa menționez că a dorit să mergem,după ce s-a pronunțat divorțul, în notariat sa cedez partea mea la apartament,dandu-mi o sumă(5000 lei noi). Acum problema este ce de făcut plec pur și simplu,fără niciun drept? Și prima oara ne-a alungat din casa dar nu a recunoscut. Banca nu a acceptat in totalitate acel document făcut în notariat pentru că încă mai primesc mesaje de informare din partea băncii. Eu cred că ar fi corect din partea unui Tata sa plece el daca nu ii convine să își caute chirie. Nu sa ne gonească copilul fiind minor. Acea suma de 5000 de lei am cumpărat obiecte pe care le-am adus în apartament. Ce mă sfătuiți?
Mulțumesc mult.
Este normal că un angajator să dea in avans la nesfârșit zile de concediu?
Bună ziua. In ultima perioada la locul de munca nu am avut activitate și ni s-a dat posibilitatea să alegem intre concediu de odihna și zile fara plata.Majoritatea dintre angajați a epuizat nr de zile de concediu. In cazul acesta de ce ni s-a dat opțiunea de a mai concediu? Am aflat că deja am împlinit 30 de zile de concediu. Și mi s-a spus că în cazul concedierii sau a demisiei sunt buna de plată. Am de înapoiat 30 de milioane în acest caz. Ce pot face? Sunt nevoita sa stau legată și să îndur toate țipetele și răutățile șefilor pentru faptul că am aceasta "datorie" de 30 de milioane în cazul în care demisionez. Și dacă într-o zi nu le mai place fața mea și mă concediază?? Adică tot sunt in bătaia puștii. Va rog dati-mi sfaturi. Mulțumesc anticipat.
Buna seara, va multumesc foarte mult pt toate raspunsurile. Mi-au fost de ajutor ca am aflat diferite pareri, dar ma voi duce sa consult un avocat in particular. Ideea e ca nu eu doresc deschiderea partajului ci fostul sot, cu alte cuvinte vrea sa ne scoata definitiv din viata lui. Legea din Romania nu prea apara deloc mama si copilul,
E adevarat ca aveam doar 600 lei apoi a urmat marirea indemnizatiei la 1200 lei dar eu deja fusesem alungata din apartament, deci nu am contribuit la plata ratei bancare dar aveam grija de copil si cred ca nu puteam sa aduc alte venituri pe perioada concediului maternal. Nu era vina mea pana la urma ca am atatia bani. Când am facut creditul stia ca voi avea indemnizatia mica cat voi sta in concediu maternal, dar dupa un timp s-a schimbat....Eu as fi vrut sa plateasca el in continuare rata ca oricum nu il deranja nimeni, si sa ii fi ramas fetei dupa moartea noastra . Dar daca el va deveni proprietar poate face ce doreste cu apartamentul, fara sa mai mosteneasca copilul
.Deci eu nu ma pot opune in niciun fel cu scoaterea mea di indiviziune,?adica daca pur si simplu refuz sa ii cedez cota mea parte ma va obliga instanta?
Multumesc inca o data pt raspunsuri.
Buna ziua multumesc pentru raspuns. Vreti sa spuneti ca daca voi cere sa mi se acorde dreptul la jumătate din apartament nu am sanse sa castig? Dar mama si copilul nu au niciun drept? Ma poate da afară asa pur si simplu?? Momentan locuiesc intr-o camera cu fetita, in apartamentul mamei mele. Dacă se întâmplă ceva si nu mai pot locui în casa ei si cer sa revin in apartamentul luat cu fostul soț, am vreo sansa sa imi dea acordul sa locuiesc in el?Mentionez ca e apartament cu 4 camere ar fi destul loc...adică se poate împărți.
Buna seara sunt divortata de 1 an si am un copil minor in intretinere.in timpul casatoriei am luat un apartament prima casa si am locuit doar un an impreuna cu fostul sot si copilul( pe atunci eram in concediu crestere copil aveam doar 600 lei indemnizatie) nu am putut contribui foarte mult la rata la banca ca nu aveam bani suficienti. Dupa un timp au aparut certurile de la neajunsuri si a urmat sa ma dea afara din apartament pt ca nu contribuiam la plata ratei, in fine.Mentionez ca eu sunt coproprietar in acte iar fostul este proprietar, acum vrea sa deschida partaj pt a ma scoate din acte, sau imi zice sa ii dau semnatura la notar pt o mica suma de bani adica jumate din ratele platie timp de un an
Întrebarea mea este: ma poate forta legea sa ii cedez partea in favoarea lui?Mi-am dorit f mult acel apartament...iar bani ca sa il despagubesc nu am, dar nu cred ca ar dori sa imi cedeze partea.
Ce ma sfatuiti sa fac?Voi avea de pierdut la un eventual proces in tribunal?
De când am plecat din apartament el locuieste singur si plateste ratele la banca, eu nu am acces in apartament...