Locuiesc într o casa din zona istorica a Bucureștiului. Am ferestrele sablate de la baie și bucătărie, care sunt pe zidul casei care este considerat calcan pentru curtea vecinului. Dansul, ma amenință ca dacă mai deschid ferestrele pt aerisire mi le va zidi cu Primăria. Ce pot face? Nu eu am făcut ferestrele, asa a fost casa dintotdeauna. Mulțumesc anticipat pentru răspuns!
OM din iunie 2021 care spune ca trebuie sa renunț la spor doctorat sau grad I se aplica și pentru cei care au avut echivalarea grd I înainte de 2017?
Poate un OM sa aibă prioritate în fata unei legi? Școala ma presează sa spun la ce renunț, dar nu știu ce sa fac. Mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Profesor pentru invatamantul primar, ca urmare a absolvirii Scolii Normale si studiilor de lunga durata cu modul pegagogic de 2 ani care include Psihologie, Pedagogie, Metodica etc, , am obtinut o diploma de Master in 2007, durata 4 semestre, iar in 2013 diploma de Doctor in Filologie. As dori sa stiu daca aceste doua diplome pot reprezenta/ se pot incadra la vreuna din categoriile de mai jos:
- studii postuniversitare de specializare
- studii academice postuniversitare
- studii aprofundate de specializare
- masterat in sistem postuniversitar sau un alt masterat in cadrul ciclului II de studii universitare
- cursuri de perfectionare postuniversitara.
Mentionez ca acestea sunt criterii pentru evaluarea personalului didactic in vederea unei restrangeri de activitate.
Multumesc pentru raspuns!
Buna ziua! Concediul platit pentru studii doctorale, cel de 6 luni, se considera vechime la catedra, daca sunt profesor? Mentionez ca in acea perioada, catedra mi-a afost rezervata, fiind titulara. In evaluarea vechimii mele se precizeaza ca se puncteaza fiecare an intreg. Nu stiu cum e considerat cel in care mi-am intrerupt activitatea pentru studii doctorale. Multumesc!
În aceste 3 luni, 12.03 - 12.06. 2020 profesorii au lucrat numai online. Lecțiile cu elevii, dar și pregătirea suplimentara a profesorului, pregătirea materialelor a fost exclusiv online, și nu doar 8 ore/5zile pe sapt. Eu ma refeream dacă putem cere un astfel de spor pe o anumita perioada, nu ca un spor permanent.
Multumesc!
Bună ziua! Puteți sa îmi spuneți, dacă pentru perioada martie-iunie, cât profesorii au predat exusiv online, aceștia au dreptul sa ceara sporul de ecran, prevazut de lege. Mulțumesc anticipat!
Bună ziua! Astăzi, 20.02, nu s a judecat, dat fiind greva judecătorilor, termenul pt revocarea adopției. Mie, ca fost părinte adoptiv, mi a expirat din data de 17 acel termen de 90 de zile dat de instanta pt încuviințarea adopției.
Acum am aflat ca DGSAPC vrea sa preia copiii luni, 25.02.
Copiii sunt si vor sta la mine acasă, dar nu înțeleg unde vor fi duși luni, dacă abia luna viitoare se pronunța instanta? Eu am precizat în Instanta ca pot rămâne la mine acasă pana la termenul următor ca să nu le fie perturbat ritmul de viata.
Îmi puteți spune cine ii reprezinta pe acești copii, dat fiind ca ei locuiesc la mine, părintele care aveam atestat de părinte adoptiv, dacă pana luni se întâmplă ceva?
Mulțumesc mult! Doresc sa se rectifice anumite informații redactate de înscrisurile DGSAPC, neconforme cu realitatea. Mai ales ca acestea sunt acuze defăimătoare la adresa membrilor familiei mele, neadevărate.
Un al doilea punct ar fi rugămintea mea expresa sa se ceara de către instanta continuarea demersurilor întreprinse de mine, în ceea ce privește tratamentul psihiatric și consilierea psihologica a acestor copii. Acestea trebuiau realizate de acum 4 ani, când DGSAPC i a preluat, dar, din păcate, copiii au fost învățați ce și cum sa minta pt ca chipurile, "altfel nu vor mai fi adoptati".
Cu stima,
A. Manea
Bună ziua! Urmează sa ma prezint în instanta în calitate de intimat pt revocarea unei adopții. As dori sa știu dacă vreau sa inmanez instantei un memoriu, în care cer rectificarea unor date eronate redactate în referatul privind revocarea adopției trimis de DGSAPC, trebuie s-o fac înainte prin posta sau la registratura sau în timpul ședinței? Ar trebui sa îmi iau un avocat sau o fac personal? Mulțumesc mult! Cu stima!