avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Activitate Geo_88

Activitate Geo_88

Buna ziua. O nelămurire la care nu am primit răspuns concret și la care nu am fost sfătuit ce anume trebuie să fac, sau cum trebuie să procedez dar sper că cineva mă poate ajuta cu un răspuns sigur.
În cazul în care, cineva care este medic și lucrează în sistem privat, adică are contract de prestări servicii medicale(7 ore)si contract de colaborare(2-3 ore), adică prezenta acestuia la locul de muncă făcându-se doar dacă are consultatii/operatii, și un spital de stat îi oferă posibilitatea efectuarii unor gărzi la domiciliu incepând cu ora 14-8 a doua zi. În ce conditii legale poate efectua aceste gărzi la domiciliu, plătite la sfert din norma de gardă, si deplasari doar in cazul urgentelor, dacă acest medic are incadrare pe contractele sus mentionate la privat? Îi poate afecta cumva dreptul la muncă în sistem de stat sau privat aceste gărzi externe?
Multumesc!
Buna seara.
Un cadru didactic angajat din sept.2018 la o postliceala, in regim plata cu ora, poate beneficia de vocuhere de vacanta? Si unde ar trebui sa se intereseze pentru a intra in posesia lor?
Unitatea de invatamant nu a dat un raspuns clar, daca da sau nu.
Multumesc.
Bună seara. Nu știu dacă am nimerit bine, dar sper să găsesc un răspuns.
Sunt medic rezident in specialitatea urologie și intenționez să deschid un cabinet medical la limita dintre urban și rural, nu vreau să fie un cabinet medical simplu, intenționez să achiziționez aparatură ce mă ajută în tratamentul diverselor afecțiuni urogenitale. Urmăresc să lucrez cu un medic specialist/primar în vederea contractului cu CNAS.
Știe cineva unde exact trebuie să mă adresez și de ce documente am nevoie pentru a demara proiectul? Mulțumesc.
Va multumesc ptr raspunsuri.Mentionez ca nu am modificat fatada blocului si nici nu am schimbat aspectul sau destinatia proprietati comune.Ceilalti vecini nu au obtinut acordul asociatiei de proprietari in vederea instalarii sistemelor de climatizare.Si atunci daca nu se prezinta niciun inspector de la primarie sa constate pe baza reclamatiei facute de vecina mea,cine ar fii in masura sa se prezinte? ptr ca reclamanta era foarte inversunata si mi-a aratat bonul probabil de la biroul inspectorat primarie,demonstrandu-mi ca a facut reclamatie. Totusi daca mi se va cere autorizatie voi lua de la asociatie,dupa cum mi-ati spus.Multumesc.
Buna ziua.Sunt locatar al unui bloc din Cta,si in urma cu 2 luni mi-am instalat un aer conditionat,achizitionat de la un centru comercial,cu firma de instalare a magazinului respectiv ce detine autorizatie in montarea sistemelor de climatizare.Mentionez ca,compresorul este situat sub dormitor,iar tevile de legatura dintre ventilator si compresor,ptr ca nu s-a putut a traversa 2 camere pana la compresor,au fost asezate pe peretele de pe casa scarii(pe peretele extern al dormitorului meu nu al altcuiva) deasupra treptelor langa grinda si acoperite cu un patcablu.Mai sus de ele se afla si un patcablu ce adaposteste fibra optica a unei retele de cablu-internet. Un vecin deranjat de faptul ca nu "se simte bine" cand observa acest patcablu de la aerul de conditionat,a reclamat la primarie. Intrebare: Imi trebuie autorizatie pentru acest aer conditionat? In cazul in care vor venii inspectorii sa constate,ce pot sa faca?Amenda,demontarea sau "distrugerea" lucrarii+amenda? Multumesc!!
Buna ziua. Pentru obtinerea autorizatiei de constructie coloana pe casa scarii si racorduri aferente aparatmentelor,ne trebuie certificat de urbanism si autorizatie de constructie.Cine merge la primarie pentru a obtine aceste documente,firma prestatoare de servicii instalatii gaze naturale(Rominstal Constanta) sau locatarii blocului unde se executa lucrarile? Va multumesc.


Va multumesc.
Bună seara.Sunt locatar al unui bloc din orasul Cta si din luna martie si până in prezent m-am luptat pentru a mă racorda la CONGAZ,în scopul de a aduce coloana de gaze pe scara blocului,doar pentru racordare la aragaz nu şi pentru încălzire,acest pas urmând a-l face ulterior.Problemele au îinceput să apară în momentul în care CONGAZ nu a putut să înceapă lucrările datorită faptului că RADET Constanta,nu ne-a aprobat branşamentul la gaze,pe motiv că asociaţia de propietari(ce cuprinde 7 blocuri cu scările respective) are datorii la RADET.
Mentionez că blocul în cauză(ce cuprinde 2 scări) nu figurează pe listele asociatiei de propietari si ale RADET-ului cu datorii(adică 0 datorii).Acesta este motivul invocat de RADET că nu dă aviz la CONGAZ pt racordarea la blocul în cauză.Totodată mentionez că unele blocuri din această asociatie au primit AVIZ de racordare la CONGAZ,în ciuda faptului ca figurau cu DATORII iar blocul în cauză fără datorii nu are aviz de racordare la gaze.
Ce este de făcut în situatia de faţă pentru a primii avizul de la RADET???
Cui trebuie sa ma adresez în situatia de faţă ??
Cu respect,vă multumesc! Aştept răspuns.
Inainte de a inainta o plangere de malpraxis(care de regula se face numai pentru o greseala medicala grava ) v-as ruga sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari pt a ma lamurii cu privire la cateva aspecte:
1) Pacientul ce varsta are?
2?Este cunoscut cu diabet zaharat de tip 2 sub tratament?
3? Este cunoscut cu afectiuni cardio-vasculare de exemplu:Insuficienta cardiaca,hipertensiune arteriala,boala vasculara periferica,pentru care se afla sub tratament?
4)Sufera de vreo afectiune cardio-pulmonara de tip BPOC,Cord pulmonar,Astm cardiac?
5?De ce se afla pe sectia de reanimare? A fost operat si a intrat in coma?
6? De cat timp este nevazator si obez?
7) In familia pacientului,mai sufera cineva de aceasta afectiune?ma refer la :mama,tata,frati,surori,matusa,unchi,veri.
8)Ce investigatii,mai exact,i s-au facut??
9) A mai fost internat? si daca da,de cate ori se interneaza si pe ce sectie?
10)Ce tratament urmeaza la domiciliu?
11)Este dependent de vreun aparat de respiratie la domiciliu?
Va multumesc si inca o precizare,ca sa nu ii induceti in eroare pe cei ce citesc pagina,nu exista vena "cava a piciorului".Femurala,safena,da exista.Sanatate!!
Buna dimineata.,Care este regimul constructiei funerare de care spuneti??
Multumesc!