avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Activitate sika

Activitate sika

Bună ziua, Va rog, aș vrea să știu pe cine trebuie să chem în judecată pentru nerespectarea Legii 127/ 2019 privind sistemul public de pensii prin majorarea punctului de pensie doar cu 14% în loc de 40% cum prevede legea? Multumesc și o zi bună!
Discuție pensie+salariu
Buna ziua,
Sunt functionar public, in curand pensionar. In ce conditii mai pot lucra la acelasi loc de munca, cumuland pensia cu salariul? Va multumesc!
Discuție timbru de mediu
Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca mai pot solicita pentru a doua oara in instanta timbrul de mediu acum dupa ce el conform legislatiei in vigoare nu se mai plateste, prima data cererea mi-a fost respinsa, daca da cum procedez? Multumesc mult si o zi buna!
Buna ziua,
1.Se poate aplica Decizia CCR nr. 794/2016 si la modificarea salariilor functionarilor publici din primariile oraselor si daca da cine stabileste si cum nivelul maxim al functiei la o anumita incadrare avand in vedere faptul ca pe aceeasi speta unii au castigat in instanta, altii nu sporurile prevazute de Statutul functionarilor si de aici diferenta de salarii brute?
2.Daca legea 284/2010 prevede doar gradul superior, de ce un inspector ce a ajuns la acest grad trebuie sa ramana doar la nivelul treptei 3 si nu i se mai poate majora salariul la nivelul treptei 2 sau 1 indiferent cati ani au trecut?( din ordonanta nr. 9/2008?)
Discuție PENSII
Buna ziua,
As dori sa stiu daca odata cu decizia de pensionare pot sa solicit sa mi se dea si modul detaliat
de calcul a pensiei si daca da ce fel de cerere trebuie sa fac?
Multumesc!
Buna ziua, Cum as putea sa iau si dobanda la taxa de poluare platita in iulie 2008 si castigata cu hotarare judecatoreasca in ian 2013 dar nu mi-au dat si dobanda . Ce trebuie sa fac?
Discuție PENSII
Buna ziua,
As dori sa stiu in ce fel perioadele de concediu medical influenteaza vechimea pe ntru pensie si valoarea ei. Multumesc!
Discuție pensii
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti de unde se ia valoarea castigului brut folosita la calculul punctajului lunar, intrucat aceasta este diferita de valoarea salariului de incadrare din cartea de munca, exista in evidentele casei de pensii sau este necesara adeverinta cu total realizat pe luna? Pentru ca la acesta s-a calculat contributia la pensie la vremea respectiva, adica daca inafara de sporurile permanente se iau in calcul si primele, primele de vacanta, valoare produse acestea toate faceau parte din total brut. ( perioada 1982-2007) Multumesc!
Buna ziua,

Va rugam sa ne ajutati in a lamuri daca functionarii publici din cadrul serviciului de asistenta sociala( compartiment de asistenta sociala) din primarii pot beneficia de prevederile legii nr. 250/17.12.2016. Multumim1
Discuție salarii
Buna ziua,
Cum poate fi interpretat continutul art.1, al.1din OUG NR.20/2016 care modifica OUG nr.57/2015, in cazul personalului din primarii.La care nivel maxim se refera, in cadrul biroului sau al institutiei publice, pentru aceeasi incadrare ca si functie, grad, gradatie, vechime? De ex un inspector indiferent de specialitate dar cu acelasi grad, gradatie, vechime poate fi dus la nivelul colegului din alt compartiment cu salariul mai mare daca echilibrarea se face in cadrul institutiei?
Va multumesc!