Buna ziua. Sunt profesor titular si beneficiez de stimulent de inserție. Mi se poate restrânge norma in această perioadă si sa fiu pus sa caut completare la alte scoli sau sunt "protejat"?(dacă mi-ati da si un articolul de lege sau ordonanță ar fi excelent)...va multumesc!!
Buna ziua. Azi am intalnit o situație care mai ciudată care m-a dus la o singură întrebare : Poate primăria sa stabileasca orice taxa cu orice valoare pentru orice? Nu le trebuie o justificare?....A decedat mama mea si sunt unic mostenitor , asa ca m-am apucat de actele de succesiune..sunt 8 terenuri(nu au valoare mare) si o casă...am făcut 8 schițe(200 ron fiecare) si la primărie mi-au cerut o taxa de 560 ron pentru anexa 1 si 2(70 ron fiecare)..mi se pare cam mult având în vedere că primăria nu e srl , iar anexa m-a costat de 3 ori mai mult fiind făcută de un privat care s-a deplasat pe cont propriu si a făcut totul din buget propriu....pot stabili consilierii primăriei orice valoare doresc pentru taxe fără justificare?...eu propuneam să o facă 1000 ca sa fie cifra mai rotunda
Buna ziua. Azi am intalnit o situație care mai ciudată care m-a dus la o singură întrebare : Poate primăria sa stabileasca orice taxa cu orice valoare pentru orice? Nu le trebuie o justificare?....A decedat mama mea si sunt unic mostenitor , asa ca m-am apucat de actele de succesiune..sunt 8 terenuri(nu au valoare mare) si o casă...am făcut 8 schițe(200 ron fiecare) si la primărie mi-au cerut o taxa de 560 ron pentru anexa 1 si 2(70 ron fiecare)..mi se pare cam mult având în vedere că primăria nu e srl , iar anexa m-a costat de 3 ori mai mult fiind făcută de un privat care s-a deplasat pe cont propriu si a făcut totul din buget propriu....pot stabili consilierii primăriei orice valoare doresc pentru taxe fără justificare?...eu propuneam să o facă 1000 ca sa fie cifra mai rotunda
O persoană vrea sa ia un împrumut de la o bancă , dar nu se încadrează la ce suma dorește , asa ca este nevoit să pună soția drept coplatitor. Persoana respectiva a decedat, iar soția a primit somatie de plata cu penalizari desi soțul decedat avea asigurare de viata introdusă în costul împrumutului si in prealabil a dus la banca istoricul medical al sotului petru un dosar făcut de banca...ce trebuie să facă soția acum?. Pentru ca rata este foarte mare
buna ziua. am cumparat o masina de la un samsar care nu era inmatriculata pe numele lui(sub pretextul ca nu a dorit sa se coplice cu facutul actelor ) , dar avand promisiunea ca imi va da fiscalul de la proprietar ca sa o pot inmatricula(a ramas sa-i dau restul de 600 ron cand imi da fiscalul).de o luna de zile ma tot amana si imi zice ca se rezolva , iar de curand nu mai raspunde nici la telefon. ce trebuie sa fac? mai e vreo sansa sa-mi recuperez banii?
buna seara. am cumparat o masina de la un samsar care nu era inmatriculata pe numele lui(sub pretextul ca nu a dorit sa se coplice cu facutul actelor ) , dar avand promisiunea ca imi va da fiscalul de la proprietar ca sa o pot inmatricula(a ramas sa-i dau restul de 600 ron cand imi da fiscalul).de o luna de zile ma tot amana si imi zice ca se rezolva , iar de curand nu mai raspunde nici la telefon. ce trebuie sa fac? mai e vreo sansa sa-mi recuperez banii?
buna seara!...Am lucrat in privat timp de 7 ani de zile si de doua luni sunt in invatamant(profesor) cu norma de baza impartita in 3 scoli(le vom zice scoala 1---0.22 din norma, scoala 2-0.22 din norma si scoala 3--0.56 din norma) si am intampinat o problema:scoala 1 si 3 mi-au acordat sporul de vechime in campul de munca de 10%,iar scoala 3 refuza deoarece sustine ca debutantii fara definitivat nu au dreptul la vechime conform legii 253(celelalte doua scoli au zis ca e o diferenta intre sporul de vechime in munca si cel de vechime in invatamant si tocmai din acest motiv mi l-au acordat)...cine are dreptate si in ce temei legal(deoarece e ciudat ca pe un salariu de baza sa am doua incadrari diferite)?..va multumesc!
buna seara!am lucrat un an la o firma si , din neatentie(a mea si a lor), am semnat un contract de munca pe care era stipulat un spor de vechime de 5%(aveam 6 ani si 6 luni vechime atunci)...am citit pe net si am vazut ca ma incadram la categoria 5-10 ani si un spor de vechime de 10%...se mai poate face ceva sa recuperez diferenta? va multumesc!
buna seara!...Am lucrat in privat timp de 7 ani de zile si de doua luni sunt in invatamant(profesor) cu norma de baza impartita in 3 scoli(le vom zice scoala 1---0.22 din norma, scoala 2-0.22 din norma si scoala 3--0.56 din norma) si am intampinat o problema:scoala 1 si 3 mi-au acordat sporul de vechime in campul de munca de 10%,iar scoala 3 refuza deoarece sustine ca debutantii fara definitivat nu au dreptul la vechime conform legii 253(celelalte doua scoli au zis ca e o diferenta intre sporul de vechime in munca si cel de vechime in invatamant si tocmai din acest motiv mi l-au acordat)...cine ae dreptate si in ce temei legal(deoarece e ciudat ca pe un salariu de baza sa am doua incadrari diferite)?..va multumesc!
Bună ziua. Lucrez intr-o fabrică de paine ca operator introducere și validare date si as dori sa aflu daca ma încadrez ca IT-st?