Buna ziua
Va prezint mai jos urmatoarea situatie: bunicul meu a achizitionat de la un domn casa + teren in 1965. Nefiind voie sa ai peste 5000 mp atunci, s-au facut acte doar pe 5000 mp restul ramanand scriptic tot pe numele vechiului proprietar. Dupa 89, la scurt timp de la moartea vanzatorului, fiul acestuia a venit si a vandut din nou parcela de pamant ramasa in 65. Vanzarea s-a facut doar cu o chitanta de mana semnata la primarie , in fata primarului de atunci si 2 martori. Intre timp primarul si martorii au decedat. Am aflat intre timp ca fiul mai avea o sora , deci nu avea dreptul sa vanda fara acordul ei scris. Acum cativa ani a murit si acesta . A aparut fiica lui care a vandut unei persoane care ne-a anuntat sa mutam gardul, el avand titlu de proprietate acum. Ce se mai poate face in aceasta situatie? Noi mai avem vreo sansa de recuperare a prejudiciului?(nu vreau sa cheltuim bani in procese fara rost
Multumesc
Va multumesc. Ce ar insemna acest proce ca si costuri pentru mine?
Buna ziua
Va prezint atentiei urmatoarea situatie:
Am achizitionat in 2017 un apartament prin programul Prima Casa. Acesta este situat la un demisol de bloc.
La unul din colturile unei camere si-a facut aparitia o formatiune de mucegai , in decembrie 2017, ianuarie 2018, martie 2018, ianuarie 2019. Mentionez ca tind sa cred ca este vorba de o infiltratie deoarece acel colt are deasupra sa balconul vecinului de la parter. Mucegaiul a aparut de obicei cand s-a topit rapid zapada. Situatia a fost comunicata de fiecare data dezvoltatorului. Apartamentul este inca in garantie pana pe 2 Iulie 2019. Detin tot istoricul de comunicare pe email, unde am foarte putine raspunsuri. In acesti 2 ani tot ce au putut sa faca a fost sa constate e fiecare data. O singura data au venit cu un pulverizator cu solutie antimucegai, solutie care rezolva pe moment. Ultima data i-am instiintat in ianuarie 2019. Am primit un raspuns in luna mai 2019 in care imi comunicau ca voi fi contactat de catre seful de santier pentru a stabili ce se va face. Nu am primit niciun telefon nici pana astazi cu toate ca am insistat in continuare cu mailuri. Considerand ca nu isi respecta garantia oferita si vor sa lungeasca perioada astfel incat sa iasa locuinta din garantie doresc sa va intreb daca este util sa-i actionez in instanta pentru acest lucru. Trebuie sa luam in calcul si riscurile de a locui intr-o camera cu mucegai, acesta fiind printre primele cauze de aparitie a tuberculozei. Tratamentul acestei boli implica izolare minim un an si este foarte costisitor daca nu este asigurat de CNAS.
Care sunt sansele sa obtin remedierea defectelor reclamate cu 2 ani garantie la lucrare, 6000-euro daune morale pentru risc de imbolnavire si nerespectarea clauzelor de garantie si ce costuri ar implica acest proces din partea mea? As prefera sa platesc 25% din suma obtinuta ca si onorariu, daca se castiga procesul.
Multumesc
Buna ziua
Sunt coproprietar 50/50 cu sotia la apartament. In ce conditii poate inchiria prin contract apartamentul astfel incat sa beneficieze ea 100% de veniturile obtinute? Este nevoie de un contract de comodat din partea mea in privinta cotei parte de 50%?
Multumesc.
Buna ziua
Sunt copropietar al unui apartament cu sotia. Daca ea doreste sa-mi inchirieze pentru 10 luni partea ei de 50% cu suma de 1300 lei/luna, este legal? Ce impozit trebuie sa plateasca? Ce alte taxe?
Multumesc
Buna ziua,
Va supun atentiei urmatoarea situatie: doresc sa dau in judecata Guvernul Romaniei pentru rele tratamente , ingradirea dreptului de a avea o familie , subminarea dreptului la fericire , subminarea dreptului de a avea un urmas ca urmare a politicii sale duse in perioada 2016-2018. Ca urmare a hotararilor luate de catre Guvernul Romaniei eu ca si cetatean am intampinat urmatoarele: cresteri succesive ale costurilor alimentelor fara niciun argument, cresterea valorii cosului zilnic , scaderea nivelului de trai, cresterea nivelului de stres, aparitia depresiei, cresterea ratelor la banci datorita proastei politici monetare care a dus la cresterea inflatiei. Datorita scaderii nivelului de trai nu am putut sa imi permit sa imi exercit dreptul de a zamisli un urmas deoarece din punct de vedere financiar este imposibil.Singurul vinovat care imi incalca dreptul la a avea un copil este Guvernul Romaniei(indiferent de componenta) care a reusit sa imi coboare nivelul de trai atat de mult.
Subminarea dreptului de a avea un copil este dupa parerea mea cea mai grava fapta din acest context.
Se poate construi un astfel de caz? Onorariul procent din daune morale in valoare de 780 000 euro , valoare cu care sunt prejudiciat pe o medie de varsta de pana la 80 de ani
Multumesc
Buna ziua,
Am avut o situatie neplacuta acum ceva ani.O persoana de la Primaria sector 6 mi-a promis o inlesnire a dosarului pentru locuinta sociala contra unei sume de bani. Ulterior am fost chemat ca martor, a fost condamnata. Am descoperit acum o noua adaugare la dosar si nu stiu ce inseamna sau cum se poate proceda.
Paragraful de mai jos:
"În temeiul art. 6/1 alin 4 si art.19 din Legea nr 78/2000 , dispune restituirea catre martorii Cristea Marian si Cristea Georgeta de catre inculpata CONSTANTINESCU ANCA CONSTANTINA a sumei de 2000 euro,în echivalent în lei la data platii.''
Ce e de facut in aceasta situatie? Chiar imi pot recupera banii? Trebuie sa o dau eu in judecata?
Multumesc.