avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Activitate raymondjoseph

Activitate raymondjoseph

Buna ziua !In primul rand este necesar sa stim cate camere inchiriati!Daca inchiriati pana la 5 camere inclusiv nu aveti nevoie de pfa si o sa va declarati activitatea la administratia financiara unde depunneti un formular.Daca sunt mai multe camere (sunt in aceiasi situatie)aveti nevoie de PFA Schimbarea destinatiei presupune sa reluati toata procedura de autorizare a constructiei plus acord vecini care este punctul cel mai sensibil.
Răspuns la discuția acordul vecinilor
Buna ziua !am acelasi tip de problema cu vecinul va pot spune ca sa va inregistrati la ORC cu PFA cau SRL va vor cere acord vecini daca aveti pereti comuni.O sa aveti nevoie si de autorizatie de functionare de la primarie si pentru ca locuiti in zona rezidentiala intrebati ce hotarari de consiliu local sant in acest sens !
Buna ziua!Avem in propietate un teren situat in zona de locuinte si am dori sa construim un magazin mixt.problema este vecinul(singurul care exista in jurul parcelei) care nu ne da acordul pentru a putea construi .Intrebarea este daca prin dezmebrarea parcelei in doua parti cu doua nr cadastrale diferite se poate trece peste acest acord vecini?
Răspuns la discuția granituire
va multumesc!nu este posibil ca ceilalti vecini sa fi facut acest lucru pt ca invecinez cu o strada pe 2 laturi si in partea de sus este propietara terenului e sora mea!deci cel mai probabil este vecinul cu gardul!
Discuție granituire
Buna ziua!In urma masuratorilor acum (2016 ) facute in teren rezulta ca vecinul a construit gardul de o lungime de 60 metri intrand in terenul meu cu 90 cm!precizez ca a fost construit in acelasi timp cu ridicarea caselor in urma cu 6 ani. Nu am fost prezent la construirea gardului fiind plecat in strainatate si nu am mai facut masuratori cadastrale de la cumpararea si intabulare terenului!casa mea de pe teren este intabulata!Doresc sa nstiu cum afost posibil acest lucru?vecinul spune ca este ok! constructorul ?cadastrul vecinului?sau este o problema de la cadastru cu masuratorile?
Discuție Daune materiale
buna ziua!in urma demersurilor facutede vecinul meu la inspectoratul in constructii mia fost retrasa autorizarea de construire pe motivul ca nu am respectat distanta fata de mejdie si cu ia am pierdut autorizarea de pensiune si proiectul la epoca respectiva SAPARD .Acestea in 2009 ,acum dupa ce am facut din nou masuratorile topo cu un expert judiciar aflu ca de fapt este vecinul ca aconstruit gardul la mine pe teren ! toate aceste cheltuieli pt amenzi reautorizari pierderea contractului sapard cine o sa ma despagubeasca primaria ?insp in constructii? vecinul ?va multumesc!
Buna ziua!dupa noile reglementari legale as dori sa stiu daca facand o petitie catre primarie in care sa argumantez motivele cereri exista posibilitatea schimbari PUZ!As dori schimbarea lui deoarece am construit o pensiune si nu pot sa o autorizez din cauza caracterului juridic al zonei si anume ca zona este de locuinte!In ciuda faptului ca cladirile di jur sunt pensiuni care functioneaza cu acord dat din partea vecinilor !Eu nu am obtinut acordul unuia dintre ei si asa ca sunt blocat!
Buna ziua!in urma unei administrari defectuoase a probatoriului si a proastei gestiuni a procesului pe fond de catre avocatului meu am reusit in calitate de reclamant ca instanta sa respinga in totalitate cererea .este vorba de obligatia de a face in speta acord pentru functionarea unei pensiuni.Acum as dori sa ma ajutati sa inteleg ce inscrisuri miar putea fi de folos in cazul acesta?Certificat de clasificare cerere?Certificat de urbanism?Cerere de autorizare de functionare primarie ?
Răspuns la discuția Instanta de apel
va multumesc!
Buna ziua !cum trebuie sa pregatesc aceasta parte a procesului vazand faptul ca pe fond a fost respinsa cererea de a deschide o pensiune in casa noastra de propietate?Se pot aduce martori noi ? dovezi noi ?se poate cere prezentarea unei expertize fonice?daca in prima faza am cerut functionarea pe toata perioada anului acum pot sa o scurtez pe 6 luni?Va multumesc!