buna ziua,va solicit un raspuns ptr urmatoarea problema....daca am contract perioada determinata,pana in septembrie,pot reintra in concediu crestere copil? adica angajatorul este obligat sa mi prelungeasca contractul de munca? este perioada de proba cu posibilitatea de prelungire,fie a perioadei de proba fie a contractului pe perioada nedeterminata,cel putin asa mi au zis la angajare :)
multumesc !
buna ziua, spuneti mi cat este de legal sa lucrezi 14-15 zile consecutiv fara liber? am o prietena care s a angajat recent la un magazin de imbracaminte,sunt 4 pers angajate si se lucreaza un weekend da unul nu,insa nu are alte libere,lucreaza 6-7 sau 8ore/zi ,deci inegal programul, intreband de ce nu are 2 zile libere consecutiv la 5 lucrate ,i s a spus ca nu se poate face programul asa ptr ca sunt 4 angajati si tot timpul trebuie sa fie 2 pe tura,ca oricum la sfarsit de luna se vor plati orele si ca oricum nu lucreaza norma intreaga,8 ore. tin sa precizez ca o parte din angajate sunt vechi in firma 3-4 ani si asa au lucrat mereu,plus ca sunt zile in care se sta 11-12 ore si a doua zi nu sunt libere.prietena mea este angajata ca si sef de magazin ,dar programul este facut de managera de zona. multumesc de ajutor
buna ziua,firma la care lucrez se va inchide lun viitoare pe 25,intre tim mi am gasit alt job,dar nu vor sa ma lase sa plec fara preaviz,mentionez ca preavizul ar fi de 45 zile,avand functie de conducere...este legal sa ma tina in preaviz avand in vedere ca se inchide? explicatia lor este ca raman fara om,suntem 6 si fara mine 5...,deci s ar descurca,nu se pune problema sa ma inlocuiasca din moment ce se inchide.ce pot face sau ce ar fi de facut? multumesc
buna seara,am si eu o nelamurire...sunt parinte singur,tatal nu este trecut in certificatul de nastere,am optat pt 1 an concediu si m am intors pe 25 ian la servici cu 6 zile inainte de a face copilul 1 an. luna acesta am primit doar alocatie...nu inteleg de ce nu am primit si indemnizatie pe cele 24 de zile din concediu.ma puteti lamuri?
multumesc
buna ziua,spuneti mi cum se procedeaza pt a contesta o executare,poprire salariu.am primit la servici o poprire pt un credit de acum 10 ani,eu personal nu am primit niciun fel de act acasa.ce trebui facut ?iau legatura cu executorul sau cu firma de creante Eos? multumesc
buna ziua, aceasta firma de credite Credit plus,daca nu are sediu in Ro poate prelua datorii?! am tot cautat pe net despre ei si nu gasesc nimic in romania,doar dubai...
buna seara,ajutati ma sa inteleg cum e cu poprirea din salariu....fratele meu a primit o instiintare cum ca are ceva datorie si firma de creanta impreuna cu un executor au trimis la firma unde lucreaza si la banca emitenta a cardului de salariu o instiintare sa i opreasca din salariu sau sa i blocheze contul.el a vorbit cu executorul si au cazut deacord la o suma ce va fi platita lunar din mana,dar firma de creanta nu a acceptat intelegerea si vrea sa i faca oprire din salariu.el are 1500lei salariu si vor sa i opreasca 500lei lunar pana la stoparea datoriei,nu i s a spus un procent si nici nu are ceva scris de la ei,cu toate ca el tot a intrebat de ce asa mult sa i preasca din salariu,adica ar trebui sa i opreasca o treime,nu?!el o are in intretinere pe mama ,care nu si a mai gasit de munca de ceva timp,varsta ar fi cauza. spuneti mi cat este de legal ce fac ei si ce se poate face in acest caz....cat ar trebui sa i opreasca ? multumesc anticipat.
buna ziua,ma puteti lamuri sau imi puteti da mai multe detalii legate de deducerea personala ?! sincer nu am stiut pana acum ca pot declara ca am in intretinere unul din parinti ,daca acesta nu are venit....spuneti mi exact cum trebui sa procedez
nu stiu prea multe despre acest subiect si nici nu am fost informata de la servici,nici nu mi au dat un raspuns cand am intrebat de ce se opresc acesti banii si unde se duc sau ce se intampla cu ei....multumesc
intre timp mi au oferit un post pentru 20 zile de preaviz undeva in tara,pe banii mei,fara cazare oferita de ei sau alte beneficii inafara de salariu...mi au spus ca asta pot face pentru mine,sa mi ofere un post pentru cele 20 zile de preavit apoi ma vor baga in somaj :(
va da ti seama ca imi este greu sa accept asa ceva dupa ce am muncit atatia ani la ei si acum imi intorc spatele,mai ales ca am un copil acasa si nu mi permit sa plec 20 de zile undeva in tara fata niciun suport sau beneficiu.
spuneti mi va rog daca este legala aceasta alternativa gasita de ei?daca este legal sa ma trimita 20 de zile fara sa mi acorde diurna sau cazare asigurata?