avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Activitate legal2014

Activitate legal2014

Buna ziua!
Vrem sa lansam o aplicatie web care conecteaza doua segmente de utilizatori: Persoane Juridice - Persoane fizice.
Pentru persoanele juridice putem emite factura, insa ce baza legala exista, pentru a putea platii persoanele fizice pentru creditul acumulat in aplicatie?
Sunt multe aplicatii de acest gen in care persoanele fizice pot retrage bani, fara a oferii factura.
Ma poate ajuta cineva?
Multumesc frumos!
Buna ziua,
Am achizitionat un domeniu de internet in urma cu cativa ani, pe care intre timp am dezvoltat o afacere.
Domeniul este cumparat pe persoana fizica, iar eu acum as vrea sa ii vand domeniul propriei mele firme.
Este posibil asa ceva? Care este suma maxima la care pot sa o vand?
Trebuie sa evalueze cineva pretul?

Multumesc mult.
Am inteles asta, insa ce solutii legale de a face o afacere si a beneficia de bani, mai exista, chiar daca e din alta tara?
Buna seara, colegi!
Am o dilema de foarte mult timp, si as vrea sa dezbatem putin acest subiect.

Care e cea mai buna solutie pentru un antreprenor, sau chiar soloprenor (sa presupunem ca nu are angajati, pentru ca se descurca singur, sau are doar colaboratori) sa poata dezvolta o afacere, de unde sa poata beneficia direct de banii incasati.
Ca sa dezvolt, problema nu ar fi sa plateasca taxe sa zicem pana in 20, maxim 30% din incasari, ci sa poata beneficia direct de acei bani, fara sa trebuiasca sa astepte un an ca sa scoata dividendele, sau sa se angajeze, in conditiile in care ar pierde aproximativ 50% din incasari, pentru a avea un salariu.

Exista undeva in lumea asta o forma legala pentru o astfel de afacere unde sa se poata ajunge la banii generati din business oricand, fara restrictii?

Poate fi un offshore o solutie?

E frustrant ca si antreprenor, sa generezi de exemplu 2000 de euro pe luna, din care 1000 sa dai din start la stat ca tu sa poti beneficia de un salariu de 1000 de euro, in conditiile in care nici nu mai vorbim de profit pe firma, sau alte investitii, pentru ca nu mai avem de unde.

Multumesc.
Astept pareri.
Buna ziua!
In luna August am retras din societatea la care sunt administrator 3000 de lei, si in septembrie i-am pus la loc.
Motivul pentru care am retras banii a fost sa achizitionez bunuri electronice pentru firma, de la un comerciant la care trebuie facuta plata cash, insa pana la urma nu am achizitionat acele produse, si am pus banii inapoi in firma, insa pe extrasul din august apare lipsa.

Care sunt consecintele?
Ce solutii am sa reglez aceasta greseala a mea, pe care o asum, in asa fel incat sa reduc consecintele la minimum?

Multumesc frumos!
Buna ziua,

Am un client din afara tarii, tot roman si el, caruia i-am facut o platforma de anunturi, si cateva taskuri de mentenanta, adaugare informatii pe platforma.

El m-a platit printr-un serviciu de plati rapide.

Intrebarea mea este: Este in regula, ca i-am facut platforma, in sensul ca eu nu stiu in ce scopuri vrea sa se foloseasca de lucrare, dar mi se pare dubios, avand in vedere ca m-a intrebat daca nu stiu sa ii fac programare pentru un proiect nu tocmai legal.

Am refuzat evident, sa ii fac acel proiect, dar acum imi pun intrebarea, daca comit o infractiune sau ceva ilegal lucrand in continuare pentru platforma de anunturi, si cum pot evita sa nu am probleme.

De exemplu eu nu stiu sursa baniilor din care m-a platit, si nu stiu scopul in care foloseste lucrariile mele, insa vreau sa evit sa comit orice ilegalitate.

Recent am infiintat si o firma, si as vrea sa stiu ce imi recomandati, sa ii fac factura de acum incolo pentru lucrari, si sa il rog sa faca plata prin transfer bancar?

Multumesc frumos!
Buna ziua,

Vreau sa ma lamureasca cineva daca se poate primii ajutor de inmormantare, in cazul in care cel decedat la momentul decesului nu era asigurat.

Am gasit ceva pe internet cu o anumita anexa 11, si o lege care spune ca angajatorul trebuie sa ofere acel ajutor apartinatorului, decedatului.

Voi stiti ceva de asta?

Multumesc!
Imi expira buletinul luna viitoare si trebuie sa merg sa il reinnoiesc.

Problema este ca locuinta e pe numele a 4 proprietari.

Intrebare: Trebuie sa vina cu mine toti cei 4 proprietari, sau e de ajuns doar unul?

Multumesc!

Numai bine!
Buna seara,
Daca se incheie un contract de prestari servicii pe persoana fizica neautorizata, e nevoie sa fie atasate copiile de buletine, ale celor care semneaza?
Multumesc frumos!
Buna ziua, am si eu nevoie de putin ajutor:

1.
Dupa moartea tatalui, mama si cei 3 frati au mostenit un apartament.
Mama si unul dintre frati vrea sa doneze partea lor celorlalti doi frati.

Ce acte sunt necesare?

2.
Mama vrea sa doneze o alta casa pe care o are pe numele ei unuia dintre copii.

Ce acte sunt necesare?

Cam cat sunt taxele?

Multumesc frumos! // O zi excelenta tuturor!