Va rog sa ma lumineze cineva: un cunoscut a luat un credit cu garantie imobiliara in 2008 si din motive subiective nu a mai avut posibilitatea achitarii ratelor. Creditul a fost cumparat de o societate de recuperare s-au facut executari silite prin licitatie imobil nu au fost licitatori, ultima fiind in noiembrie 2015. Pana in decembrie 2016 nu a mai primit nici o somatie sau altceva, cand a primit o notificare prin care era anuntat ca respectiva societate a vandut creanta la o societate irlandeza cu o societate din romania ca mandatar. In data de 10 februarie a primit o notificare de la acelas executor judecatoresc prin care era anuntat ca in aprilie este licitatie publica imobil la solicitarea bancii care a dat creditul prin mandatarul firmei irlandeze care a cumparat creanta in decembrie 2016.Daca ne poate lamuri cineva cum trebuie procedat. Multumesc
Buna ziua
Vin cu rugamintea de a-mi raspunde cineva la o intrebare si anume
am o poprire pe salariu de prin anul 2012 iar durata creditului este pana in iulie 2016.
Se poate ridica poprirea sau nu.
Multumesc
Buna ziua
Va rog sa-mi spuneti care este data prescrierii unei datorii izvorata dintr-un contract de credit din data de 30.06.2008 cu act aditional din data de 9.11.2009.
Multumesc
Buna ziua
Prin anii 2004-2005, am achizitionat de la o societate de telefonie mobila, un telefon in baza unui abonament lunar. La un moment dat m-am trezit cu o factura umflata la propriu pe care am refuzat s-o platesc. Am fost repartizata pe o societate de recuperare si in 20013/2014 am achitat creanta fara angajament de plata si fara o informare asupra dobanzilor si penalitatilor. Acum ma suna sa ma anunte ca mai am de plata inca o data suma plus inca ceva pentru penalitati si dobanda aferenta.
Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez.
Multumesc
In instanta s-a obtinut o condamnare definitiva a unei pedepse de 1 an cu executare. Stim ca s-a prezentat un certificat medical cu multe semne de intrebare( costurile interventiei medicale sunt de 50 lei, iar nr. zile ingrijiri medicale 70), iar martorul a fost platit cu suma de 2500 lei,( fapt care se poate dovedi,) desi nu a fost prezent in zona incidentului. Daca stie cineva care sunt procedurile de redeschidere a dosarului. Aceste fapte le-am aflat ulterior ultimei cai de atac. Multumesc