Cum as putea formula o plangere catre judecator de camera preliminara contra ordonantei de clasare a prim-procuror?
Cu stima!
Va rog, as dori sa stiu de ce mi s-a respins plangerea penala si, eventual, pe ce motive as putea formula o plangere catre judecator de camera preliminara?
Datele:
In anul 2020 am primit de la Primarie - Directia Juridic-Comercial o Somatie si un Titlu Executoriu in care, in loc sa fie trecut tatal meu decedat in anul 2004 ca debitor, figuram doar eu ca debitor al debitului tatalui meu iar eu eram trecut ca decedat. Mentionez ca nu sunt mostenitor al tatalui meu intrucat mi s-a respins din eroare judiciara dezbaterea succesiunii. In plus, sunt scutit de la plata impozitului pe locuinta si teren aferent ca persoana cu handicap!
Fata de Somatia si Titlul Executoriu emise contra mea am formulat in 2020 trei capete de cerere: 1. contestatie la executare; 2. cerere dezbatere succesiune contra Primariei (aveam deja o alta sentinta prin care instanta obliga Primaria sa se adreseze ea unui notar public si sa deschida succesiunea daca doreste sa incaseze debitele tatalui meu); 3. plangere penala pentru fals in acte oficiale, neglijenta in serviciu, abuz...
Nu inteleg nici acum de ce s-a ajuns in situatia de a se renunta la contestatia la executare, nu inteleg de ce nu s-a judecat dezbaterea succesiunii?
Prin hotarare , Instanta a decis ca ramane doar latura penala, contestatia la executare ramanand a fi cercetata din punct de vedere penal... Am adaugat si deschiderea succesiunii.
Din septembrie 2020 - data sentintei de instanta prin care se decidea trimiterea dosarului la parchet - pana in luna aprilie 2022, dosarul a stat in arhiva Instantei, nefiind trimis catre Parchet decat dupa insistentele mele... Am formulat plangere privind tergiversarea procesului, respinsa ca nefondata. Dosarul in cauza a fost in cele din urma trimis catre parchet care a respins plangerea mea ca neintemeiata, motivand ca faptele angajatilor Primariei nu intrunesc elementele constitutive ale neglijentei in serviciu... mentionandu-se ca nu am facut dovada faptului prin care angajatii primariei si-ar fi indeplinit defectuos atributiile de serviciu sau nu si le-au indeplinit!?
Desi pana in prezent s-au emis contra mea trei Somatii si Titluri Executorii, se evita admiterea abuzului contra mea ori a hartuirii...
Contestand Ordonanta de clasare a procurorului catre Prim-Procuror, mi s-a respins iarasi ca neintemeiata, punandumi-se in sarcina cheltuieli catre stat.
In aceste conditii, cum mai pot anula Somatia si Titlul Executoriu ramase actual valabile si cum as putea contesta catre , eventual, judecatorul de camera preliminara clasarile dispuse de Parchet?
Mentionez ca declararea mea ca decedat si impunerea mea la plata in aceasta circumstanta a dus la alterarea starii mele mentale dovedibila prin acte medicale! Pana in prezent, am suferit peste opt internari in spital de specialitate pentru remedierea alterarii semnificative la acesti stimuli a starii mele de sanatate. Mi s-au declansat noi boli incurabile actual...
Va multumesc pentru amabilitatea unui raspuns asigurandu-va de recunostinta mea!
Cu stima!
Buna dimineata !
La debutul actiunii in primul dosar (solutie nefavorabila mie - dorit a fi casat/a) acesta a avut doua capete de cerere : 1. deschidere succesiune dupa tatal meu (capat principal din care decurgea rezolvarea si a contestatiei la executare) si 2. contestatie la executare impotriva unui titlu executoriu emis pe numele conjugat al meu si al tatalui meu prin care debitul tatalui meu imi era pus mie in sarcina...
Judecatoarea a disjuns capatul principal de cerere - succesiune in dosar separat. Tot ea a judecat in aceeasi zi in ambele astfel rezultate dosare (dar nu despre aceasta judecatoare am vorbit despre incompatibilitate).
Partea adversa a invocat in ambele dosare lipsa capacitatii procesuale a primariei (desi eu nu am deschis actiune impotriva doar a primariei, sub acest nume, ca atare). Judecatoarea a respins astfel actiunile in cele doua dosare.
Considerand ca succesiunea este capat principal de cerere care nu trebuia disjuns in dosar separat, am facut apel doar asupra dosarului ramas cu "contestatie la executare" - dosarul initial si am castigat dreptul la rejudecare.
Dosarul cu "succesiune" a ramas astfel neatacat.
In fazele ulterioare (judecatorie, tribunal, curte de apel, iccj) capatul de cerere, respins dintr-o eroare judiciara prin care nu s-a atribuit capacitate procesuala unei entitati care avea insa capacitate procesuala, succesiunea nu s-a mai judecat in dosarul astfel ramas.
Pe de alta parte, atat judecatoria, cat si tribunalul au confundat vocatia la succesiune cu devolutiunea legala, atribuindu-mi debitul tatalui meu format doar dupa decesul acestuia...
Avand o alta sentinta favorabila in alt dosar, am nevoie de solutii pe spete similare ale unor instante din circumscriptii ale altor curti de apel diferite de curtea de apel Bucuresti, astfel incat sa fiu in criteriile codului de procedura civila referitoare la prezentarea de dovezi ale unor solutii diferite pe aceeasi problema de drept ale unor instante din judete / curti de apel diferite, respectiv date despre sentinte definitive de tribunale sau curti de apel pe problema de drept "scutire impozit locuinta si, eventual, teren aferent pentru persoana cu dizabilitati" in situatia specifica a atribuirii respectivului impozit din sarcina unui/ei ascendent/e sau descendent/e ori alt grad de rudenie sau afinitate - in sarcina unei persoane cu dizabilitati, astfel incat sa se poata formula cerere de deschidere pentru un Recurs in Interesul Legii catre, fie, ministrul de justitie, fie, catre avocatul poporului, institutii abilitate legal-procedural sa declare un astfel de RIL.
Am contactat deja avocatul poporului care mi-a solicitat expres astfel de argumente. Din pacate, de peste o luna si jumatate, resursele mele informatice cu acces limitat nu-mi permit gasirea a ceea ce am nevoie. Sunt dispus sa platesc redactarea unei astfel de argumentatii si sustinerea ulterioara a casarii sentintei/lor, tinand cont si de aspectul ca , apreciez , as fi indreptatit la primirea de daune considerabile pentru aceste erori si abuzuri de drept, astfel incat s-ar putea plati si ca onorariu cota procentuala conform uzantelor. Dar nu numai asa inteleg sa ma achit de obligatii !
Va multumesc pentru raspuns si sper ca cele exprimate mai sus sunt suficiente !
Stima !
Va rog sa ma ajutati cu niste date necesare formularii unui Recurs in Interesul Legii pentru "probleme de derept solutionate diferit de catre instante" pe speta "scutire impozit locuinta si teren persoana cu dizabilitati" , cu refuzul instantelor de a deschide o succesiune in materia dosarului respectiv...
Astfel, precizez ca exista pentru mine (si partea adversa - Primaria) doua sentinte diferite in solutiile date. Desi am formulat "Cerere de Revizuire", aceasta a fost respinsa din lipsa triplei identitati de "cauza, obiect si parti", Titlurile executorii atacate in cele doua dosare fiind diferite.
In primul dosar, nefavorabil mie, atat instanta cat si partea adversa au confundat vocatia la succesiune cu devolutiunea legala, in conditiile respingerii solicitarii de dezbatere a succesiunii de pe urma tatalui meu (cel impus la impozitare dupa decesul sau, fara debite restante cat a trait - debitele acumulate dupa deces fiind puse in sarcina mea, persoana cu dizabilitati, scutita si in conditiile nedezbaterii succesiunii...), prin nedezbaterea succesiunii violandu-se apreciez Constitutia la articolul ce garanta mostenirea.
In al doilea dosar, favorabil mie, s-a hotarat ca nu mi se poate imputa debitul datorat de tatal meu pana nu se dezbate succesiunea, in atributiile executorilor fiscali nemaifiind aceasta atributie ci in sarcina unui executor judecatoresc ! (Sunt mostenitor sezinar!).
Am in prezent un al treilea dosar pentru un al treilea titlu executoriu care, rog sa nu radeti, nu mai pune in sarcina tatalui meu vre-un debit restant ci numai in sarcina mea care sunt trecut ca "DECEDAT" !!! (am formulat plangere penala...).
Rugamintea mea respectuoasa este ca pentru a putea casa in cele din urma sentinta Tribunalului, definitiva, emisa de o judecatoare careia nu i s-a recunoscut incompatibilitatea din lipsa cailor procesual valide de atac asupra sentintei acesteia, rog sa aveti bunavointa de a ma ajuta cu date referitoare la sentinte / decizii / hotarari ... emise de instante din circumscriptia a Curti de Apel diferite, eu fiind din Teleorman !
Adica as avea nevoie, daca doriti sa ma ajutati, cu date despre hotarari judecatoresti im materia scutirii de impozit pentru persoane cu grad de handicap ( doi sau unu ), eventual in conditiile in care impozitul datorat le era atribuit din sarcina unui ascendent, descendent s.a.m.d. mostenibil, fiindumi necesare aceste date in formularea unei argumentatii in vederea declansarii unui Recurs in Interesul Legii de catre entitatile abilitate cu declararea unui RIL !
Va multumesc din suflet !
P.S. : desi nu doresc sa aduc o nuanta pe care o veti intelege, marturisesc ca aproape 7 ani de procese pe aceasta tema mi-au provocat patru boli incurabile si m-au adus in pragul suicidului de mai multe ori... Doar, poate, Dumnezeu a avut grija ca asa ceva sa nu se intample...
Din aceste considerente precizez ca intentionez sa solicit daune de la partea adversa.
Cu toata stima,
Respectuos, va rog (nu imi mai aduc aminte - memoria mea a suferit afectari...) daca are cineva amabilitatea de a imi da detalii cu privire la logica argumentatiei juridice de drept international prin care diplomatia americana a descris ceea ce s-a numit atunci "problema gen Kosovo" si care a argumentat si justificat din respectivele puncte de vedere interventia in Kosovo si care, ulterior, a dus la condamnarea liderului sarb Milosevici de catre Curtea Penala Internationala.
Asadar cum a fost formulata argumentatia SUA fata de aceasta problema ?
Mai precizez ca, dupa cativa ani, "o problema gen Kosovo" a constituit subiectul unui concurs de drept international care, daca am retinut bine, a fost castigat de o romanca...!
Am asadar respectuoasa rugaminte de a mi se reaminti logica argumentatiei in ceea ce a ramas in dreptul international cu numele de "Problema gen Kosovo" !
Stima !
Va rog, am nevoie de o lamurire asupra:
- O plangere penala depusa in urma cu aproximativ doi ani la parchet si al carei obiect al plangerii avea un termen initial de depunere a plangerii de sase luni (inselaciune, abuz), clasata initial dar aflata in curs de judecata la "Judecator Camera Preliminara" mai poate fi considerata in prezent valida / neprescrisa / pendinte - sau trecerea timpului (peste doi ani) de la momentul depunerii plangerii prealabile catre parchet si pana in prezent, cande se afla pe rol de judecata anuleaza / prescrie actiunea in cauza ?
Daca da, ce alte optiuni de repunere pe rol exista !
Cu stima !
Va rog, daca ma puteti lamuri:
- plangerile catre Curtea Penala Internationala se pot efectua si in limba romana (vorbita si inteleasa, scrisa - de petent) sau trebuiesc obligatoriu traduse in engleza si/sau franceza ?
- daca trebuiesc traduse, se asigura translator / interpret ?
daca nu,
- poate face singur petentul traducerea sau trebuiesc traducatori autorizati ?
- se pot asigura asistenta si cheltuieli ocazionate de proces de catre Curte ?
- ce cheltuieli trebuiesc efectuate ?
- exista formulare tipizate pentru plangeri (similar formularelor CEDO) sau sunt liber alese ?
- daca da, unde se gasesc ?
Stimate Doamne, Stimati Domni,
subsemnatul, persoana cu dizabilitati, "am indraznit" sa fac o solicitare catre politia judeteana teleorman in legatura cu un furt de corespondenta - acte procedurale, furt care nu s-a soldat, urmare a conjucturii din instanta, cu prejudicii...
Inspectorul de politie locala (criminalist - am acuzat si fapte cu aspect criminalistic posibile...) desemnat, cu avizul procurorului parchetului Alexandria investit cu solutionarea, a propus sa imi retrag plangerea pe motiv ca nu exista in zona furtului de corespondenta camere de luat vederi care sa il ajute la gasirea faptasului/lor...
Cum am precizat, neexistand la momentul discutiei cu ofiterul de politie locala prejudicii (dar pe care le apreciasem la momentul depunerii plangerii) am retras plangerea. Aceasta se intampla in luna martie sau aprilie anul curent.
Astazi primesc ordonanta de clasare prin care sunt si instiintat ca am de plata suma de 30 lei (treizeci lei) cheltuieli judiciare...
Mai trebuie sa mentionez ca:
1) pana in prezent, incepand din urma cu peste 15 ani, am mai avut plangeri adresate catre parchetul de pe langa judecatoria Alexandria referitoare la furturi de telefoane (ale mele sau sotiei), inselaciuni din partea a terte firme private - toate finalizate cu clasari si neinceperea urmaririi penale: desi unele firme private reclamate, chiar ulterior clasarii parchetului Alexandria (ori chiar a "scoaterii" mele ca vinovat) au revenit si au procedat in sensul solicitarilor mele !!!
2) luna trecuta am recuzat tot parchetul Alexandria pentru clasarea unei plangeri penale, contestata initial catre prim-procurorul institutiei: in prezent in procedura de "Plangere catre judecator de camera preliminara" si in care solicit daune din partea vinovatilor...
3) pana in prezent nu mi s-a pus in sarcina nici o plata a vre-unei sume care sa reprezinte cheltuieli judiciare platibile in cont de trezorerie a statului catre parchet: aceasta se intampla abia in prezent urmare a recuzarii mele a intregului parchet Alexandria...
4) parchetul alexandria mi-a trimis prin posta la finele lunii mai 2019 acte procedurale in timpul cand nu ma aflam la domiciliu, cu mentiunea ca "daca nu este ridicata in termen de... - se considera comunicat"...
- desi m-am prezentat a doua zi si chiar ulterior de mai multe ori la sediul parchetului Alexandria, nu am fost pus nici pana in prezent in posesia respectivei comunicari care pare a avea legatura cu ceea pentru care am recuzat parchetul Alexandria.
5) am sesizat Instanta ca impotriva mea, cu concursul institutiilor statului, s-au produs "infractiuni contra umanitatii" care vor forma un dosar ulterior prezentelor...
Intrebarea mea este:
- apreciind ca impunerea mea (netemeinica = ?) la plata sumei de 30 lei mentionata la inceputul prezentelor randuri nu este altceva decat o turpitudine prin care parchetul Alexandria incearca sa ma hartuiasca si sa ma "sperie", care ar fi calea legala de urmat in contestarea respectivei sume, la ce institutie a statului (as prefera la o instanta de nivelul Curtii de Apel sau ICCJ / exclus Alexandria sau Teleorman - legaturi puternice specific mafiot (!), sau, eventual, la Parchetul General) si in ce temeiuri legale m-as putea adresa direct acestor Institutii, sarind pasi procedurali (contestatie catre prim-procuror parchet Alexandria ?
Este arhi-suficient raspunsul DUMNEAVOASTRA.
Nu imi mai trebuie alte detalii...
Rugamintea mea, - intrebare, este daca v-as putea cita ?!
Solicit respectuos permisiunea DUMNEAVOASTRA de a "prezenta" o copie a acestui raspuns INSTANTEI !
Multumesc pentru eventuala intentie de a mi se raspunde intrebarii sus enuntate !
Am gasit cateva "date" referitoare la aceste aspecte intre timp desi nu am inca certitudinea ca le-am si inteles pe deplin...
Cu multumiri !