avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Activitate Andrei Mihail

Activitate Andrei Mihail

Societate pe actiuni condusa de consiliu de administratie formata din 3 membri. Au expirat mandatele la toti cei 3 membrii. Am urmatoarea intrebare:
Se poate lichida societatea din oficiu? Oricum se doreste acest lucru, pentru ca societatea nu mai are activitate. Daca imi dau demisia din functia de contabil cui ii trimit cererea si cine o aproba?
Un medic a cerut incetarea contractului de munca avut cu un spital de stat cu acordul partilor. Decizia primita de acesta se refera la art 81 Codul Muncii (demisia),. Prin Legea 55/2020 la art 30 se prevad urmatoarele:
"Prin derogare de la prevederile art. 81 alin. (4) din Legea nr. 53/2003, republicată, cu modificările și completările ulterioare, în cazul personalului încadrat în unități sanitare, de asistență socială, de asistență medico-socială și în instituțiile din domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale, termenele de preaviz nu încep să curgă, iar, dacă au început să curgă, se suspendă pe întreaga durată a stării de alertă."
Prin acest articol spitalul refuza demisia (care nu s-a cerut, ei confundand cu incetarea de comun acord). Au intrunit comisia de disciplina pentru ca medicul refuza intoarcerea la serviciu. Care ar fi urmarile posibile? Exista vreo cale prin care sa li se impuna acceptarea rezilierii de comun acord?
Răspuns la discuția Reziliere contract servicii
Nu este singurul furnizor care ar putea sa presteze acest serviciu. .Clauze de reziliere doar pentru neefectuarea serviciului, sau neefectuarea la timp a serviciului.
Am un contract cu un furnizor de servicii in care este stipulat faptul nu pot sa reziliez contractul inainte de scadenta. Verbal a transmis ca trebuie sa platim abonamentul pentru fiecare luna pana la sfarsitul contractului.
Cum am putea sa reziliem acest contract?
Buna seara,
Pentru a depune cerere in vederea eliberarii unui certificat de atestare fiscala, pentru societatea la care lucrez, la o Primarie mi s-a cerut procura notariala prin care administratorul sa ma imputerniceasca sa in acest sens. Initial am mers cu o impurnicire eliberata de societate, eu fiind economist in aceasta societate si nu au vrut sa elibereze acest certificat de atestare ficala. Este corect ceea ce cer functionarii primariei? Nicaieri in nicio institutie a statului cand am reprezentat societatea nu mi s-a cerut acest lucru. Nici la semnarea de credite bancare (aici mi s-a cerut de banca imputernicire prin AGA chiar daca se punea gaj pe bunurile societatii)
Unde se poate face plangere in fata acestui abuz?
Discuție Pensie
Buna ziua,
Mama mea beneficiaza de pensie de urmas dupa decesul tatalui meu. Poate avea functia de administrator intr-o societate si remunerata pentru acesta functie? Nu pierde pensia?
Mentionez faptul ca, pana la decesul tatalui meu era iesita la pensie la termen.
Răspuns la discuția Hotarare Aga societate pe actiuni


Andrei Mihail a scris:


- Se poate modifica AGA pentru a nu se mai convoca alta AGA?

Mentionez ca este specificat mandatul cand se va termina dar nu cand incepe
Buna seata,
Am urmatoarea speta: societate pe actiuni necotata cu 11 actionari si consiliu de administratie compus din 3 membri din care unul presedinte al CA.
Dupa decesul unui actionar care indeplinea si functia de presedinte al consiliului de administratie s-a procedat la dezbaterea mostenirii, iar mostenitorii au convocat AGA pentru numirea unui nou membru al CA si pentru numirea presedintelui CA. Dupa alegerea in unanimitate al noului membru in CA si presedinte al CA s-a contat odata cu prezentarea la ORC a hotararii ca s-a omis in hotarare sa se treaca durata mandatului noului membru CA.
Intrebare:
- Se poate modifica AGA pentru a nu se mai convoca alta AGA? Termenul de 30 de zile pentru convocarea unei noi AGA ne incurca in relatia cu bancile si tertii. In actul constitutiv al societatii este specificat durata unui mandat.
Am o intrebare cu privire la acordarea acestor vouchere de vacanta. Sotia lucreaza intr-un spital judetean si toti au rimit aceste vouchere in afara de UPU si celelalte sectii care tin de DSP. Din DSP au primit si alti medici vouchere. Este obligatoriu sa primeasca toti angajatii drepturi egale sau se pot da acestea dupa diferite criterii?
Buna ziua,
Cu un atestat de specilist SSM imi pot deschide pfa sau srl sa prestez servicii catre alte societati? Sunt conditii suplimentare in afara de stiudiile de specialitate in SSM? Intelesesem pe unforum ceva de experienta de 5 ani in societati cu peste 100 angajati.