avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Activitate florin8900

Activitate florin8900

Buna ziua!Ma confrunt cu urmatoarele probleme:Un vecin a taiat 10 arbori(fag) din padurea mea,marcati sustinand ca sunt in padurea lui.Padurile sunt intabulate pe bunicul meu si fratii acestuia care sunt decedati.Acesta sustine ca padurea e cumparata de tatal lui de la unul din fratii bunicului,cu ani in urma dar nu are acte.
A doua problema:Alt vecin a distrus un teren de al meu facand un drum pe teren(pasune).A tras lemne pe acesta cu cai,respectiv tractor.Am apelat pentru ambele probleme la politie,primarie,ocol sivic.Toti spun ca nu e de competenta lor.Ce pot sa fac????Multumesc anticipat!!!
Răspuns la discuția Probleme arbori taiati bloc
Buna ziua!Am sesizat si am primit raspuns sa fac plangere de distrugere la politia municipala deoarece e proprietate privata.

Cornel Vasile a scris:

Puteti sesiza Primaria si/sau PoliţiaLocală.

Buna ziua!Ma confrunt cu urmatoarea situatie:Locuiesc la bloc,sunt presedinte de asociatie,iar un vecin "nou" care a cumparat un apartament in aceeasi scara cu mine, a taiat un cires si un par din gradina comuna a blocului, pe motiv ca i acopera geamul ,grafina fiind in spatele blocului si fiind spatiu comun al blocului.Ce pot face in acest caz in calitate de presedinte de asociatie?Unde sa apelez macar sa fie sanctionat?Vecinii sunt foarte revoltati!O zi frumoasa si toate cele bune!
Buna ziua!Detin cateva hectare de padure dar care nu sunt impartite fiind pe bunicu in acte.Padurea ar trebui impartita in 3 dar ceilalti nu vor.Unul dintre frati a taiat aproximativ 30 m cubi ,si am mers la ocolul silvic pentru a rezolva problema si a nu transporta lemnul.Cel care a taiat lemnul a fost de acord sa masuram si sa impartim legal padurea dar dupa cateva saptamani ,intelegandu-se cu padurarul a transportat lemnul taiat,cu acte de la ocol.Cum pot sa il reclam?Ce pot face?Acum nu mai vrea nici sa imparta padurea.multumesc anticipat.Numai bine!!!
Buna ziua!Ma confrunt cu urmatoarea problema:Am o padure privata in care au fost rupti 50mc bustean molid.Am scos lemnul in rampa urmand sa il vand.Am vorbit la ocolul silvic necesitand vanzarea busteanului,dar am fost informat ca am nevoie de autorizatie pentru exploatare neavand permisiunea sa exploatez mai mult de 20mc ca si persoana fizica. Am ramas la intelegere cu o firma din zona si m-am inteles la pret pentru a vinde busteanul si a rezolva firma respectiva cu autorizatia de exploatare. Ocolul silvic a rezolvat cu autorizatia de exploatare,dar firma respectiva nu mai vine sa ridice lemnul din rampa pe motiv ca nu au auto disponibil fiind o firma mica cu utilaje putine.Au trecut deja 30 de zile si am tot sunat patronul dar ma amana de pe o zi pe alta.Daca vand lemnul la o alta firma care imi ofera acelasi pret ce se poate intampla,contractul de exploatare fiind pe firma aceasta care nu mai vine dupa lemn. Ce imi poate face acest patron? Sau pot sa vand lemnul in alta parte fara probleme???Multumesc mult!Toate cele bune!
Buna seara!Am urmatoarea problema:Socrul meu a transportat ieri un atelaj cu 1mc de lemn subtire(salcie).Lemnul a fost adus de pe terenul propriu pe care detin titlu de proprietate.Amenda a fost datorita faptului ca nu a avut aviz de transport.Amenda cat si confiscarea lemnului a fost facut-a de catre politia din comuna pe motiv de razie.In timpul cat socrul meu a fost interogat au mai trecut alte atelaje cu lemn si masini dar nu au fost oprite.banuiesc ca ar fi un abuz si ca socrul meu a fost parat.ce as putea face in acest caz???doresc sa fac contestatie dar cum pot afla daca politia a procedat legal.multumesc!
Buna ziua!Am cumparat in urma cu 2 saptamani o motocositoare second hand de la o persoana din aceeasi localitate.A facut o proba si a zis ca functioneaza.A zis ca daca nu functioneaza o ia inapoi.Dupa ce am incercat sa o folosesc eu am vazut ca are mai multe defecte si nu merge!Am sunat vanzatorul iar acesta a refuzat sa imi ia inapoi produsul.ce pot face in cazut asta?suma platita este de 600€.multumesc!o zi buna!!!
Buna ziua!Sunt presedinte la o asociatie de locatari iar locatarii au parcari private cumparate impreuna cu apartamentele!!!Pentru acestea persoanele platesc impozit anual!Problema este ca pe parcari parcheaza altii de la casele din imprejurimi sau de la diferite firme,am fost la primarie si nu apartine problema de primatie dupa cum am fost informat,am sunat la politie si acelasi raspuns nefavorabil.Ce pot sa fac in acest caz?Unde sa ma adresez?multumesc mult!!!
Răspuns la discuția Incalcare proprietate!
Va multumesc din suflet!Numai bine!

Daca aveti probe, este bine sa le indicati.

Răspuns la discuția Incalcare proprietate!
Sa depun plangere la Politie?Si am nevoie de ceva dovezi,poze,martori?

Depuneti plangere penala pentru violare de domiciliu si distrugere(daca este cazul).