Salut,
Am un SRL-D înființat în 7 ianuarie 2015, sediul social este în Vrancea, dar eu locuiesc în Argeș, și nu pot pleca oricând și să aștept să iasă actele de la Registrul Comerțului câteva zile. Nu am angajați sau fonduri luate, ori facilități, chiar și costurile modificării sediului le-am platit anul trecut. Dar a rămas tot SRL-D firma.
Există penalități dacă au trecut peste 45 de zile de la cei 3 ani de la înființare și nu am trecut la SRL?
Mulțumesc pentru răspuns, ideea este că eu nu mai sunt în relații bune cu noul proprietar, și ar trebui să schimb sediul social. Dar acest lucru nu va împiedica vânzarea respectivă în niciun fel, nu ?
Bună dimineața,
Mă confrunt cu o oarecare problemă, am un SRL-D, am făcut contract de comodat cu cineva pentru a avea sediul social, persoana vrea să vândă spațiul respectiv, iar eu trebuie să-mi mut sediul social. Afectează cu ceva faptul că încă mai există sediul social la acea locație cu vânzarea proprietății ? Contractul de comodat devine nul în cazul vânzării ?
Bună ziua, după cum scrie și în titlul acestei postări aș vrea să schimb numele firmei mele, însă am văzut pe site-ul registrului comerțului o chestie..
„persoana juridică nu desfășoare , la sediul social, la sediile secundare sau în afara acestora, activitățile declarate, o perioadă de maximum 3 ani„
Firma mea are ca obiect de activitate design software (design pagini web), evident că de lucrat, lucrez acasă.. chestia cu desfășuratul la sediu n-o înțeleg.. acasă având și sediul social..
Bună seara, am o mică nelămurire.. Am făcut contract pt web design cu un client, tot persoană juridică. Eu fiind prestator și el beneficiar. În contract am menționat că el vă trebui să plătească 50% avans sau suma întreagă, el a spus prima dată că plătește suma întreagă, apoi s-a răzgândit și a plătit doar jumătate. Eu între timp apucasem să-i facturez sumă întreagă, și a zis că îmi dă jumate la început, și jumate la urmă. Între timp a renunțat la contract, și acum vrea banii înapoi. Suma plătită de el a fost de 50%, pe factură scrie 100%. Întrebarea este cum fac să reziliez acest contract și să-i dau banii înapoi, cei 50% care i-a plătit el, și să anulez și factură, etc..
Buna ziua, a la inceputul acestui an am deschis un SRL-D, am adaugat cele 5 grupe caen pe care le puteam adauga la momentul infiintarii firmei. Toate domeniile de activitate fiind diferite de ceea ce vreau sa fac acum. As dori sa stiu care este costul adaugarii a 1/2 coduri caen, unul dintre ele fiind cel pentru Serviciile Funebre. Nu vreau decat sa pot comercializa tot ce este necesar pentru astfel de servicii, nu si restul chestiilor aferente (imbalsamare, transport, etc), doar comercializarea de sicrie, coroane, lumanari, etc.. Pentru asta as dori sa stiu care ar fi costurile deschiderii unei astfel de activitati, autorizatii, etc.. Tin sa mentionez ca punctul de lucru ar fi pe o suprafata inchiriata.
Buna ziua, aș dori să aflu care sunt costurile și actele necesare pentru schimbarea denumirii unui SRL-D. Nu am datorii pe firmă, firma este înființată de la începutul acestui an (ianuarie 2015), această schimbare ține mai mult de branding al firmei, nu de altceva. Să zicem că am avut o alegere neinspirată când am înființat firma. Am găsit ceva răspunsuri din urmă, însă nu sunt actualizate și mai ales nu se referă la SRL-D. Am uitat să specific că sunt asociat unic și administrator al respectivei firme.
Multumesc mult pentru raspuns.
După cum am scris și în subiect, aș dori să știu dacă pot schimba numărul de telefon folosit la înființarea firmei mele. De ceva vreme, un anume X, tot intra pe fel și fel de chat-uri pentru homosexuali, și le dă numărul firmei mele. Cum acele persoane care sună sunt nevinovate, teoretic nu am pe cine acționa în instanță. Deci aș putea să-mi schimb numărul de telefon și ce ar presupune acest lucru în ceea ce privește firma.
Din ce stiu eu..
1. Pentru a depune o plangere, trebuie sa fii tutore/mama/tata al respectivului copil.
2. Daca se dovedeste ca "fetita" si-a inceput viata sexuala inainte de 15 ani, cu respectivul "baiat", in acel caz trebuia facuta plangere la momentul respectiv, acum avand varsta peste 15 ani, daca intretine raporturi sexuale cu acordul ei scris, respectivul nu mai este tras la raspundere penala.
3. Pentru a putea face plangere impotriva dumneavoastra, respectivul trebuie sa aduca niste dovezi clare, deci o simpla declaratie ca a vazut "fetita" un organ genital sau ceva de genu', nu se ia drept dovada clara. In caz de dovezi "contrafacute", evident se va merge parchetul pe acest fir.. si veti fi dumneavoastra in masura sa faceti denunt pentru calomnie, declaratii mincinoase, si in acest caz va intra inclusiv minora in "bucluc".
Sfat:
Daca mama nu se implica sa-si recupereze fiica, dumneavoastra nici atat nu ar trebui sa va implicati. Mai putin ca aveti calitatea de concubin, nici macar tata adoptiv sau tutore.