avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Activitate dra6os

Activitate dra6os

Bună seara, în anul 2007 am cumpărat de la firma mea( cu factură și chitanță) un chioșc metalic(construcție provizorie), de 12 mp, amplasat pe terenul meu în suprafață de 256mp. În 2014 am făcut extinderea construcției cu încă 120 mp, având toate autorizațiile de la Primărie și încheierea de lucrări. Am fost să intabulat construcția și am primit respingere, motivul fiind că nu am cumpărat acea construcție provizorie cu act notarial. La obținerea autorizațiilor de construire mi s-a spus că fiind construcție provizorie este de ajuns factură + chitanță. Menționez că firma este lichidata. Această construcție a fost racordata la gaze, curent, apă si canalizare. Dacă mă puteți îndruma cum să procedez pentru a rezolva această problemă, vă rog !!
Bună seara, am făcut o construcție în anul 2016. Construcția a fost executată de o firmă de construcții care a avut documentația conform Autorizației de Construire. Am plătit lucrarea, după finalizare, și a fost emisă factură de către executant. Am scos de la Primărie Certificat de finalizare a lucrării și am înscris-o la Taxe și Impozite Locale. Cu câteva zile în urmă am fost la Oficiul de Cadastru pentru a înscrie Construcția în acte. La Oficiul de Cadastru am primit răspuns că dimensiunile construcției sunt mai mari decât cele din Autorizația de Construire și nu se poate intabula( cred că se spune). Am căutat să iau legătura cu firma care a executat lucrarea, aceasta fiind radiată de Oficiul Registrului Comerțului. Vreau să rezolv această problemă, dacă cineva mă poate lămuri ce este de făcut. Vă mulțumesc.
Aveți idee cum să rezolv această problemă?
Bună seara, este posibilă înmatricularea unui autoturism înmatriculat in RO fără certificatul de înmatriculare pe numele fostului proprietar, acesta fiind reținut pe data de 09 Ianuarie 2021 tocmai pentru acest lucru. Menționez că am toate actele în afară de certificatul de înmatriculare, acesta fiind în posesia Poliției Române . Vă mulțumesc!


mariustz a scris:

Pai si cum a vandut masina proprietarul daca nu e in tara?
Cine v-a vandut masina si cu ce drept? Masina aia e inca a proprietarului din acte, dvs ati dat niste bani nepotului si nu aveti cum sa mai dovediti asta.
Ce e de facut? Plangere la politie pentru inselaciune, daca aveti dovezi care va leaga de acest "nepot".

Pe contractul de vanzare cumparare cine apare? S-a vizat contractul la ei la primarie?

Am contract de vânzare-cumpărare cu nepotul și ei are cu proprietarul. Problema este că pe certificatul de înmatriculare apare numele unchiului( cel care este plecat din RO) el fiind cel care poate ridica plăcuțele de înmatriculare și certificatul de înmatriculare.
Bună seara, pe data de 02.09.2020 am cumpărat un autoturism ( vânzătorul nu era trecut pe talon și Cartea de identitate). Am omis să înmatriculez masina și pe 17.10.2020 am fost oprit în trafic având RCA expirat de 5 zile. Mi-a fost reținut certificatul de înmatriculare și plăcuțele de înmatriculare conform unei dovezi de circulație. Polițistul mi-a spus să plătesc RCA-ul și să mă duc la Serviciul Rutieră să ridic certificatul de înmatriculare și plăcuțele de înmatriculare. La ghișeu am fost anunțat că acestea pot fi ridicate doar de cel care este trecut pe certificatul de înmatriculare. Am luat legătura cu vânzătorul(nepotul celui din certificat) rugându-l să mă pună în legătura cu proprietarul pentru a mă ajuta să pot recupera certificatul și plăcuțele, acesta spunând că proprietarul este plecat din țară și în următorii ani nu va veni in România. Vă rog să-mi spuneți ce trebuie să fac !!! Vă mulțumesc.
Răspuns la discuția Construcție
Bună dimineața, nu am probe video in acest sens, însă inexistența autorizației de construire și faptul că nu au lăsat distanța de 60 cm. intre construcții nu reprezintă probe? Vă mulțumesc.
Discuție Construcție
Bună seara, vecinii din dreapta proprietății mele au construit în octombrie 2018 câteva camere lipite de casa mea fără a avea acordul notarial al meu, deci fără autorizație de construire . Am sesizat Poliția Locală care, după ce a luat legătura cu vecinii, mi-a spus(verbal) că nu are ce să le facă deoarece aceștia au susținut că aceste camere sunt construite de mult timp . Aștept răspunsul scris de la Poliția Locală și vreau să mă îndrumați ce pași să urmez pentru a rezolva această situație. Deschiderea unui proces in instanță ar fi o soluție? Vă mulțumesc.
Discuție Permis
Bună seara, astăzi am depășit limita de viteză în localitate, am avut 102 km/h și mi-a fost suspendat dreptul de a conduce pe o perioadă de 90 zile si amendă 1.300 lei. Ce ar fi de făcut în legătură cu suspendarea dreptului de a conduce ? Vă mulțumesc.
Discuție Cazier fiscal
Bună ziua, vă rog să mă lămuriți în următoarea problemă: soția mea a avut un SRL care a fost declarat inactiv și a fost sancționată conf. OF 75/2001 și înscrisă în caietul fiscal la data de 25.06.2012. Am citi OG 75 și la art.7 spune că se reabilitează în 5 ani de la data înscrierii în cazierul fiscal, deci in 25.06.2017. La data de 10.01.2018 încă avea cazier fiscal, în tot acest timp nu a mai avut nici un incident fiscal. Vă rog să mă lămuriți ce pași trebuie să urmeze ca să scape de cazierul fiscal. Vă mulțumesc