avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 163 soluții astăzi
Forum Activitate VictorArditti

Activitate VictorArditti

Legea sau codul civil?

Am urmatoarea problema: ce se aplica legea sau codul civil in cazul in care se invoca tardivitatea unei actiuni introduse in justitie? Legea proprie spetei spune ca nu exista un termen anume de a contesta insa codul civil spune ca dupa 3 ani e prescris dreptul meu de a introduce actiunea respectiva.
Nulitate absoluta sau relativa?

Avem o hotarare a adunarii generale a membrilor unei asociatii pe care vreau sa o contest in instanta pentru ca a fost adoptata fara cvorum. Aceasta hotarare aduce atingere intereselor mele dar si ale celorlalti membri. Eu ma adresez instantei doar pentru mine si cer constatarea nulitatii absolute. Ma pot astepta sa mi se respinga pe motiv ca e nulitate relativa, doar in interesul meu pentru ca ceilalti membri nu s-au sesizat? Desi pare aiurea, stiu. Multumesc.
Rog moderator sa mute topicul in forumul Civil.
Am castigat definitiv un proces pe clauze abuzive inceput in 2016. Judecatorul nu a determinat sumele platite de mine in plus. Hotararea a fost comunicata in ianuarie 2024. Ce fel de actiune se poate face ca sa imi iau banii platiti in plus de la banca? In acea actiune trebuie aflat si care este suma platita de mine in plus.
Am castigat definitiv un proces pe clauze abuzive inceput in 2016. Judecatorul nu a determinat sumele platite de mine in plus. Hotararea a fost comunicata in ianuarie 2024. Ce fel de actiune se poate face ca sa imi iau banii platiti in plus de la banca? In acea actiune trebuie aflat si care este suma platita de mine in plus. Rog a se muta subiectul in forumul adecvat nu e executare silita!!
Am trimis prin email, nesemnat, o reclmatie privind judecători la dna. Au dat la curtea de apel si acum vreau sa renunț la ea. Ce Argument pot da? Multumesc.
NU am vazut nicaieri ca intervenientul plateste taxa de timbru. Multi nu au platit. Daca tot nu era intemeiata la ce a mai admis cererea in sedinta si m-a acceptat? La asta caut raspuns.

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Cred ca inainte de a incepe sa faceti cereri in instanta, ar trebui fie sa consultati un avocat, fie sa cititi codul de procedura civila.
Instanta a procedat corect: a aplicat prevederile codului de procedura civila.

Am facut cerere de intervenient in dosar modificare acte constitutive asociatia de proprietari si am cerut respingerea cererii pentru ca nu au respectat nici o lege.
Judecatoarea m-a pus sa platesc 20 lei taxa de timbru si apoi mi-a respins ca neintemeiata cererea de interventie plus ca m-a pus sa platesc si cheltuieli de judecata mari cerute de avocatul partii adverse.
La fond.
Acum, eu am intemeiat pe art 532 si 78 NCPC, ea a zis ca schimba in 531 si partea adversa s-a opus, eu am spus ca nu stiu drept si ca fara incadrare juridica eu vreau sa aduc dovezi ca sunt ilegalitati care ma afecteaza atat pe mine cat si pe ceilalti.
Deci, era normal sa ma puna sa platesc cheltuieli de judecata si taxa de timbru? Stia ca va admite cererea de ce a mai acceptat sa fiu intervenient???
Niste Hoti de la asociatia de proprietari vor sa modifice acte constitutive fara adunare generals au introdus actiuni in instanta.
Cum fac sa devin intervenient in dosar si ce obligatii am, platesc cheltuieli de judecata in Caz ca pierd? Unde pot citi despre asta?
Am primit cererea de chemare in judecata in 16 februarie 2023. Care este ultima zi de depunere a intampinarii va rog? Proces de pretentii
Nu ati citit cu atentie, au scazut incorect. Suma afisata la avizier contine desigur si penalitati doar nu au pus penalitatile dupa ce am platit eu.

ynocentta a scris:

Sunt aspecte distincte restantele inregistrate de dv prin neplata cote lunare de intretinere , impunerea de sume aferente unui spatiu care apartine altui proprietar,convocare persoane inexistente la adunare generala ,neactualizare documente
In situatia in care dv ati achitat o parte din debit,automat ati ramas in evidenta asociatiei de proprietari cu suma cu tiltu de restanta care a generat penalitati
Pentru a va iinforma corect si complet asupra drepturi si obligatii,limite de competenta studiati disp L nr 196/2018 care guverneaza infiintarea,organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari
Pentru a avea proba legala asupra temeiniciei si legalitatii sumei pretinse de asociatia de proprietari aveti dreptul legal sa solicitati expertiza financiar contabila care sa concluzioneze daca au fost respectate dispozitiile in vigoare inclusiv cele privitoare la cuantum penalitati