avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Activitate elena_ploiesti

Activitate elena_ploiesti

Mi.a luat masina foc, pompierii au scris in declaratie ca a fost de la o siguranta, pot recupera ceva pe baza politei RCA?!

Masina nu este arsa in totalitate... botul si bordul masinii, capota si radiatorul au fost sparte de pompieri...

Multumesc!
Buna seara,
din pacate am comis niste incurcaturi si nu stiu rezolvarea
detin firma de transport de cateva zile, am luat o comanda telefonica si a ramas sa primesc a doua zi comanda transportului.
A doua zi dimineata am anuntat persoana de contact ca nu vom putea ajunge sa ridicam marfa si s-o descarcam in timpul pe care il dorea. in final a ramas intelegere verbala ca e ok oricand soseste.
Din pacate am intampinat probleme la descarcarea autoutilitarei la firmele unde semnasem deja comanda si peste asta am ramas cu masina in pana.
abia la ora 14 am primit comanda din partea beneficiarului, ora la care masina nu mai era in stare de functionare si l-am instiintat prin sms...

Coamanda nu am confirmat.o dar in ea se stipuleaza ca orice intarziere nejustificata la locul incarcarii duce la o penalizare de 300 euro/zi...


sfatuiti-ma ce sa fac... va rog!


omul a construit numai o camera in plus si un hol?! cu ce afecteaza asta pe ceilalti vecini?
si daca construiesc o mica casuta.. fara etaj sau te mir ce.. si nu rezista la un cutremur (sa fim seriosi - la 4 grade nu se darama nici un WC facut din lemn) cu ce afecteaza asta primaria pentru a nu-i da avizul de constructie?!


Da-i avizul.. da-i ce-i trebuie de la primarie ca stie omul ce sa faca sa nu-si riste viata! Cine e nebun sa se apuce sa-si construiasca ceva care sa-i puna viata in pericol?

nu aducem in discutie ca sunt destui care au ridicat cele 20 de etaje fara avizul nimanui si nici nu-i intreaba nimeni de nici un act sau aviz! de ce legea se "ia" numai de oamenii amarati?! de ce nu se ia de tiganii cu case cu turnulete?! de ce nu se ia de cei care si-au ridicat vile fara sa aiba venituri cu care sa justifice ridicarea acesteia?!






DinuX a scris:


@elena din ploiesti
tocmai, ca nu poti sa faci ce vrei...

Daca eu vreau sa construiesc 20 de etaje intr-un cartier de case iar constructia sa ocupe toata suprafata terenului?

sau sa zicem ca respect reglementarile de urbanism cu privire la inaltime, suprafata ocupara, distanta fata de limitele terenului, si fac si ceva frumos, estetic... dar... care nu sta in picioare la un cutremur de 4 grade?

Nu pot sa construiesti ce vrei pentru ca:
- in functie de ce faci ii afectezi pe altii. O casa urata strica de exemplu valoarea proprietatilor vecine - gandeste-te ca-si ridica unul un palat cu turnulete langa casa ta. Construiesti prea aproape de cineva si ii iei soarele. s.a.m.d.
- pui in pericol siguranta ta si a altor persoane - Nevand un proiect nu exista garantia ca nu se pot intampla accidente pe parcursul timpului
- frumosul este o categorie subiectiva, s-ar putea ca frumosul tau sa fie mai ceva decat al altora...


De ce sa-i darame? Poate a construit la limita terenului fara acceptul vecinului si-l afecteaza pe acesta (insorire, vedere s.a.). Sau poate a construit, prin sacrificii, pe terenul vecinului... De asta am intrebat de cei 50 de cm, mi se pare ca niciunul dintre ei n-a respectat limitele.

Unele localitati accepta "intrarea in legalitate" desi legea urbanismului nu prea mai prevede asta, primarul Timisoarei a declarat ca la el in localitate nu se poate asta.,


Marius Mihai a scris:

Scuzata sa-mi fie interven'ia, dar sunt surprins cu cata seninatate spuneti ca ati construit ilegal!! Nu vi se pare corect faptul ca ceva construit ilegal sa fie demolat ? Cam unde s-ar ajunge daca fiecare ar face la fel ?


Nu ti se pare tie cam imperinenta intrebarea ta?! Fiecare cu curtea lui cu casa lui, esti proprietar al unui teren faci ce vrei pe el... pe vremea bunicilor te duceai la primarie sa-ti dea voie sa faci pana si gardul la gaini?! asa cum ti se cere acum? hai sa fim seriosi! Daca e sa tinem cont de fiecare cuvant al legii unde s-ar ajunge?! Nu respecta legea cei care ar trebui, de ce sa i se darame omului ce a facut in curtea lui cu cine stie ce sacrificii?!
DlGoe a scris:

Intai si-ntai mergeti la un birou notarial si dati o declaratie autentificata prin care acceptati mostenirea. Nu costa mult, sub o suta de lei. Avand aceasta declaratie puteti juca la ,,doua capete": fie va adresati unui birou notarial pt. dezbaterea succesiunii, fie asteptati sa treaca doi ani si vedeti atunci care dintre mostenitori este ,,in afara jocului", adica nu poate dovedi ca a acceptat mostenirea in termen (termenul e de doi ani).



Sunt si eu intr-un caz asemenator.. mama decedata de peste 5 ani, am incheiat la notar declaratia de acceptare a mostenirii la aproape 2 ani de la decesul mamei si de atunci a ramas totul in aer! Sora mea este plecata din tara si totodata nu doreste nici dezbaterea succesiunii.. (zicandu-mi ca ne intelegem noi si dupa decesul tatalui) ...

Atata tatal cat si eu doresc dezbaterea succesiunii, ce putem face?
Va multumesc!
n-ar fi chiar nejustificat.... inca nu s-au facut actele de proprietate - daca drumul v-a fi trecut ca drum de servitute - trecere (macar pietonala), atunci ne vom putea adresa instantei?

numai ca am citit in codul civil.. ca acest drum - poate fi numit drum de servitute pe o lungime maxima de 50 m... iar noi am avea 80 m... si problema ar putea fi la aprobarile de la pompieri... si atunci?!
Răspuns la discuția succesiune
Aveti idee cam cat dureaza un astfel de proces?! Multumesc!
Răspuns la discuția Mostenire
danpopescu2011 a scris:

Sotul supravietuitor primeste un sfert(1/4) din averea formata din bunurile proprii ale sotului defunct.
In cazul dreptului la mostenire al sotului supravietuitor la mostenirea ce cuprinde bunurile comune-dobandite in timpul vietii cu defunctul sot-, drepturile succesorale ale sotului supravietuitor se calculeaza astfel: o jumatate(1/2) din bunurile comune (se considera de drept ca sotul supravietuitor a avut o contributie proprie de 1/2 la bunurile dobandite in timpul casatoriei) plus un sfert(1/4) din cealalta jumatate care apartine sotului defunct.De exemplu:in cazul unui imobil dobandit in timpul casatoriei (bun comun), dreptul sotului supravietuitor se calculeaza astfel:
o jumatate(1/2) din total imobil-contributia sa proprie la bunul comun dobandit in timpul casatoriei plus un sfert(1/3) din cealalta jumatate care este bunul propriu al sotului defunct.
Total drepturi succesorale sot supravietuitor ptr. bunurile comune, ca in exemplu de mai sus :
trei sferturi(3/4),conform calcul: o jumatate(1/2) drept succesoral bun propriu+un sfert(1/4)drept succesoral din bunul propriu al sotului defunct.



Am citit raspunsul meu si tot am o nedumerire..
din cate am mai citit pe net s-ar impartii asa: (si va rog sa-mi spuneti daca este corect ceea ce spun poate gresesc)

-1 bun comun = 50% sot + 50% sotie

-50% sotie decedata = 3/8 sot + 5/8 (copii)

- Gresesc?!
Răspuns la discuția Mostenire
legalmgm a scris:

Optiuni:

- Deschideti succesiunea dupa Bunic la un Notar public. Daca partile se inteleg.
In acest caz nu puteti clarifica problema participarii in cote inegale la achizitionarea (plata) apartamentului.

- Actiune in instanta prin adresarea unei cereri de chemare in judecata la instanta de judecata; instanta competenta este cea de la ultimul domiciliu al defunctului. Cheltuielile legate de deschiderea succesiunii pot fi reduse sub jumatate, spre deosebire de ipoteza in care mostenitorul se adreseaza unui notar public.
Temei legal: art. 669, 670 si 1143 Cod Civil.

Cu stima,
Legalmgm


cam cat dureaza dezbaterea succesiunii prin instanta?
Multumesc!
Răspuns la discuția sucesiune
instinctual a scris:

Buna ziua,
Pentru a accepta succesiunea dupa mama dumneavoastra trebuie fie sa faceti o declaratie de acceptare a succesiunii dupa mama dumneavoastra, fie sa exercitati o posesie utila asupra terenului respectiv (sa-l lucrati, sa-l intretineti) pentru ca astfel sa faceti o acceptare tacita a mostenirii.

Atentie, termenul de optiune succesorala curge de la data decesului mamei, sens in care va trebui sa va adresati unui notar anterior expirarii acestuia. Termenul este de 1 an, iar daca decesul a survenit inante de 1 octombrie 2011, termenul era de 6 luni.
Daca va aflati in cea de-a doua varianta sau daca ati depasit termenul de 1 an, atunci dreptutile dumeavoastra nu vor putea fi valorificate decat printr-o actiune in justitie prin care sa dovediti ca ati acceptat tacit mostenirea dupa mama (prin folosinta terenului).

Raspunzand in concret la intrebarea dumneavoastra, pentru a o impiedica pe sora dumneavoastra sa culeaga singura mostenirea, fie va adresati unui notar pubilic si faceti o declaratie de acceptare a mostenirii (daca nu a trecut 1 an de la deces), fie va adresati unui avocat care sa va indrume/reprezinte in vederea formularii unei actiuni in instanta prinvind stabilirea masei succesorale dupa mama.

Sper ca raspunsul este multumitor,
Sarbatori frumoase !



Buna ziua!
Daca stiam de lucrurile astea inainte sa fi facut greseala pe care am facut-o.. dar poate ma ajutati intr-un fel!

Mama a decedat in 09.2009, abia in anul 2011 in luna septembrie (fix dupa 2 ani) am insistat (eu fiind unul dintre copii) sa mergem la notar (tatal + 1 sora) sa facem acceptarea succesiuni cu toate ca pe cealalta sora n-a interesat-o absolut nimic nici inainte de inmormantare, nici la inmormantare nici dupa - pomeni si alte cheltuieli (datorii dupa decedata)! Acum au trecut 6 ani si vreau sa dezbat succesiunea si as vrea sa nu-i dau nimic din partea mamei de mostenire! nu se cuvine nici moral nici logic!

Cum ma puteti sfatui?!