avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Activitate Alina Badea

Activitate Alina Badea

Da, trebuie declarate la ANAF, intrucat sunteti rezident fiscal in Romania. Natura lor este de venituri din activitati independente (presupun ca aveti sau veti avea o conventie de colaborare cu firma din SUA, iar nu un contract de munca).
Se plateste impozit pe venit si contributiile sociale, dar verificati cu firma din SUA daca nu cumva va retine impozit pentru acel venit. In cazul dvs se aplica conventia de evitare a dublei impuneri dintre SUA si Ro (decretul 238/1974), deci ce platiti in SUA ar trebui sa vi se scada din impozitul datorat in RO. In plus, in functie de obiectul concret al serviciilor IT prestate de dvs., s-ar putea aplica o cota maxima de impunere in SUA de 10-15%.
Contractul in sine nu trebuie inregistrat in cazul dvs.
Răspuns la discuția Necesitate casa de marcat
Doar daca prestati servicii direct catre populatie si incasati onorariul cu numerar sau prin utilizarea cardului. Avand in vedere obiectul dvs. de activitate, eu as zice ca nu trebuie sa emiteti bon fiscal, deoarece nu prestati servicii catre populatie.
Răspuns la discuția Proprire Anaf
Nu vi s-a comunicat de catre ANAF nicio somatie inainte de aceasta executare?
Motivul pe care il mentionati dvs nu este un caz care ar impiedica dobandirea succesiunii de catre frate.
Mama dvs a decedat, adica s-a deschis succesiunea? Sau e vorba de o discutie de principiu?
Daca mama dvs. a decedat, a trecut mai mult de un an de la deces? Daca da, in cursul acestui an fratele dvs. a facut vreun act de acceptare a mostenirii? Aceasta acceptare se poate realiza fie prin declaratie expresa la notar, fie prin anumite acte realizate cu privire la bunurile din mostenire.
Răspuns la discuția Succesiune
Este o speta reala sau va pregatiti pentru examenul de drept succesoral/licenta? :) Pare un pic SF ce intrebati dvs.
Ca sa revin la subiect:
- sotia trebuie sa pretinda mostenirea in numele copilului conceput si, in acest sens, va trebui sa dovedeasca data conceptiei (cf prezumtiilor legale) si faptul ca aceasta data a fost anterioara deschiderii succesiunii la care se vine prin reprezentare; din punct de vedere practic, ar trebui sa discutati cu un notar; ma gandesc ca ori se emite un certificat de mostenitor sub conditie, ori se suspenda dezbaterea succesiunii pana se naste copilul, astfel incat sa fie indeplinita conditia de a se fi nascut viu;
- cand copilul fiului predecedat este comorient cu tatal/socrul, la mostenirea acestuia vin celelalte clase de mostenitori. Nu are nicio relevanta decesul norei (sotia fiului predecedat).
Răspuns la discuția Minora de 16 ani
Remarc si pe acest subiect ca sunt multi care comenteaza din pura plictiseala. Ca sa raspund unei intrebari sarcastice ce mi-a fost adresata:
1. daca relatia sexuala a inceput la 15 ani (ceea ce se poate demonstra cu orice mijloc de proba admis in procedura penala, inclusiv martori), atunci este infractiune
2. in cazul faptei la care ne referim, actiunea penala nu se pune in miscare la plangerea prealabila, drept care oricine o poate denunta, indiferent de calitate. Aceasta deoarece exista un interes social, al comunitatii sa se previna astfel de situatii.
Răspuns la discuția Succesiune
Reprezentarea succesorala a cui? Fiul predecedat are copii?
Da, drepturile copilului nenascut se recunosc de la conceptie, daca se naste viu. Sa inteleg ca acest copil nenascut se doreste a veni la succesiunea bunicului prin reprezentarea tatalui?
Răspuns la discuția Cota parte din proprietate
Nu, este un act de administrare care presupune acordul unanim al coproprietarilor.
Răspuns la discuția Avocat pro bono
Ar trebui prima data sa se stabileasca tipul de cauze, materia, astfel incat avocatii interesati sa contacteze utilizatorul. Nu cred ca aceasta precizare incalca regulamentul.
Răspuns la discuția Mostenire
Corect. Cu completarea ca fiecare copil are dreptul doar la bunurile parintelui sau. Astfel, in cazul decesului celui de-al doilea sot, copilul acestuia va avea dreptul la 50% din dreptul de proprietate asupra apartamentului (prezumand ca proprietatea se imparte intre soti in cote egale) plus cota ce i-a revenit sotului supravietuitor dupa decesul primului sot, adica 12,5% din intregul drept de proprietate (25% din dreptul primului sot asupra apartamentului).

Editat de moderator simonette12- motiv pct.2.8 din Regulament ( nu este necesar sa citati in intregime mesajul anterior )