avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Activitate indrecan_cg

Activitate indrecan_cg

Am băiatul cu handicap accentuat si locuieste impreuna cu noi. Cei de la finanțe îmi spun ca noi părinții nu beneficiem de scutire la impozitul auto și locuință decat dacă acestea sunt pe numele baiatului. Va rog sa ma lămuriți cum este.
Buna ziua. In urma decesului parintilor am facut succesiunea mostenirii. Suntem 3 copii, 1/3 pentru fiecare. Acum una dintre surori nu mai doreste sa fie parte pe ce a mostenit, aceasta vrea sa doneze partea ei celorlalti 2 frati. Solicita partaj succesoral. Va rog sa-mi spuneti care este procedura si ma intereseaza daca acest partaj se poate face in situatia in care nu este intabularea facuta.
Tatal meu a obtinut 50% reducere din taxa de timbru judiciar care urma sa o plateasca in rate lunare. Acesta a decedat. Ce se intampla in acest caz?
Discuție Pensia urmas
Buna ziua. Socrul meu a decedat în urma cu o saptamana. Doresc să stiu dacă soacra mea (sotia) are dreptul la pensie de urmas. Ea este pensionară.
Discuție Muncă
Cat timp poate o persoana sa lipsească de la serviciu fără să i se munca? Am o colega care nu s_a prezentat la serviciu de 7 zile. Cand este obligată unitatea sa_i desfacă contractul de munca?
Răspuns la discuția sporuri
Din 2013 lucrez ca angajata a unitatii in blocul operator si am buneficiat de 50 % spor dar în urmă cu o săptămână am fost pusă sa semnez o decizie cum ca sunt in serviciul de statistica, fapt care a atras după sine tăierea sporului. Este în regulă ca unitatea sa imi reducă salariul prin tăierea sporului atâta timp cât condițiile de muncă în care îmi desfășor activitatea sunt aceleași? Adica nu s_a schimbat nimic în munca mea decât salariul care este mult mai mic. Ce soluții am?
Răspuns la discuția sporuri
Dar legea nu ne protejează de faptul ca aceasta reorganizare de personal pe unii din noi ne_a afectat la venitul net lunar în sensul că până în urmă cu o lună am avut acest spor, iar odată cu reorganizarea am pierdut la salarii prin tăierea acestuia. Peste noapte ne_am trezit cu 500_700de lei mai putin. Ce se poate face in acest sens?
Discuție sporuri
Buna ziua, doresc sa stiu daca eu ca registrator medical in cadrul Comp. Statistica, imi desfasor activitatea in Bloc Operatror ( din aceeasi institutie ) pentru introducerea actelor medicale in baza de date, pot beneficia de acel spor specific blocului operator mentionat mai sus. Va multumesc
Apartamentul meu este izolat pe exterior cu poliester de 10, geamurile sunt termopan. Vecinii imi spun ca vechii proprietari ai apartamentului executat au acoperit gura de aerisire a subsolului. Adevărat. Am văzut că la un capăt al blocului este o fereastra de aerisire, dar la celalalt capat nu este...Vecinii mi_au aratat unde a fost si au zidit_o. Posibil această sa fie o altă cauză?

route a scris:

Daca peretele ala comun cu banca era un perete exterior ce faceati ? Ganditi asa si gasiti solutii , chemati pe cineva care se pricepe cum sa izolati peretele astfel incat sa nu mai faca condens. Condensul se formeaza si daca dumneavoastra faceti condens. Cat de cald trebuie sa fie peretele ca sa nu aveti condens de la activitatea de preparare a mancarii sau alte surse de abur?

Detin apartament proprietate personala care pe toata suprafata lui are perete comun cu un alt apartament care este in proprietatea unei banci. De 2 ani de cand banca a executat apartamentul si a intrat in posesia acestuia, nu porneste incalzirea in el in perioada de iarna, fapt care ma afecteaza, deoarece la mine in casa se produce condens de la diferenta de temperatura. Mi-am renovat apartamentul anul trecut din aceasta cauza...vine iarna, voi avea aceeasi problema, Eu trebuie sa zugravesc anual pentru ca banca nu vrea sa cheltuie bani pe incalzire? Ce pot sa fac , sa-i oblig sa porneasca incalzirea in apartament?