Buna ziua, am mare nevoie de un sfat. Situatia e urmatoarea: sunt avocat, am reprezentat o clienta(A) acum cativa ani, in procesc cu o terta pers ; ulterior, la solicitarea primeia(A), am asistat la un partaj (implicate fiind alte pers)pe concubinul(B) acesteia; intre A si B intre timp lucrurile au luat o intorsatura urata, si A imi cere sa-i fac o plangere penala in alta cauza impotriva lui B. Din cate stiu, acest lucru imi este interzis de codul deontologic. Am oare dreptate?
Ma adresez dvs cu speranta ca drumul meu prin hatisurile justitiei va fi ceva mai clar...asadar, problema mea consta in urmatoarea stare de fapt: am domiciliul in barlad, lucrez in cipru, si am un copil minor jmpreuna cu un cetatean arab ce se afla in palestina. Copilul e recunoscut de acesta. Copilul, la randul sau, locuieste la parintii mei, in barlad. Doresc sa obtin custodia asuora acestuia, pentru a-l lua cu mine in cipru. Mi s-a spus ca ar fi competenta instanta din romania, si anume barlad. Am primit insa si o opinie conform careia procesul s-ar judeca la judecatoria sect1, bucuresti, intrucat nici unul din noi, parintii, nu locuim in prezent in tara. Carei instante ar trebui sa adresez de fapt?cum stiu adresa autoritatii tutelare unde s-ar face ancheta? Multumesc din suflet
Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea problema: sunt cetatean roman, si in urma unei relatii de concubinaj am dat nastere unui copil. In prezent situatia este urmatoarea: eu am buletin de constanta, lucrez in italia, copilul are certificat de nastere italian, si se fla in prezent cu mine in italia. Tatal copilului este roman, are buletin de cluj si lucreaza in bacau. Dorssc sa obtin custodie exclusiva asupra minorului, dar nu stiu care e competenta teritoriala a instantei. Romania? Italia? Si in romania, cluj sau bacau? Multumes mult
Buna ziua! Lucrez in belgia, am 1 copil de 3 ani cu un cetatean irlandez care locuieste in irlanda...doresc sa obtin custodia copilului nostru pentr a-l aduce in belgia...v-as ruga tare mult sa ma lamuriti in privinta instantei la care sa ma judec...copiii sunt in prezent la parintii mei in braila...ma judec in braila sau la bucuresti? Am consultat cativa avocati si parerile sunt contradictorii...mi s-a spus ca e dosar cu element de dubla extraneitate si e competenta judecatori sect 1 bucuresti...sunt confuza...multumesc
Cu o precizare importanta: avocatul nu este functionar public, prin urmare nu poate fi subiect activ al infractiunii de neglijenta in serviciu!
Buna ziua! Spuneti-mi, va rog, in ce masura se poate recupera timbrul de mediu atata vreme cat am achizitionat un autovehicul in leasing in romania iar prima inmatriculare s-a realizat tot in tara? Multumesc inmiit
Buna ziua! Spuneti-, va rog, se poate depune intampinare inainte de comunicarea actiunii si inscrisurilor de catre instanta? Mentionez ca vreau sa procedez astfel intrucat nu mai locuiesc la domiciliul indicat de reclamant si exista posibilitatea sa nu stiu exact momentul in care imi va pune instanta in vedere depunerea acesteia.