avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Activitate baranmariana

Activitate baranmariana

Răspuns la discuția probleme vecinatati
Nu ma poate ajuta nimeni cu un sfat???
Buna ziua

am cumparat o casa construita pe limita de proprietate,ca vecinatate pe una din parti fiind un teren viran;acum am aflat ca fostul proprietar cand a construit casa a incheiat la notar o declaratie cu proprietarul terenului viran prin care partile sunt de acord ca in cazul ridicarii unei constructii fiecare sa poata construi pe limita de proprietate;vecinul m-a anuntat acum ca isi va edifica o constructie lipita de casa mea;mentionez ca spre acest vecin am aerisirea necesara aragazului cu gaz,si cateva ferestre din caramizi de sticla care daca vor fi astupate voi avea probleme si cu lumina dar si cu gazul a carui conducta nu mai are fereastra din proiect;sant eu obligat ca nou proprietar sa accept alipirea la calcan?in care cazuri? ;in spatele casei pe o latura mai sunt cativa cm pe o lungime de aprox.10m lungime pana la limita de proprietate;am aflat de la un expert ca trebuie si eu sa dau acord ptr alipire;cum pot face sa nu-mi astupe ferestrele??
am cumparat o casa construita pe limita de proprietate,ca vecinatate pe una din parti fiind un teren viran;acum am aflat ca fostul proprietar cand a construit casa a incheiat la notar o declaratie cu proprietarul terenului viran prin care partile sunt de acord ca in cazul ridicarii unei constructii fiecare sa poata construi pe limita de proprietate;vecinul m-a anuntat acum ca isi va edifica o constructie lipita de casa mea;mentionez ca insptre acest vecin am aerisirea necesara aragazului cu gaz,si cateva ferestre din caramizi de sticla care daca vor fi astupate voi avea probleme si cu lumina dar si cu gazul a carui conducta nu mai are fereastra din proiect;sant eu obligat ca nou proprietar sa accept lipirea la calcan?in care cazuri? si ce fac eu cu aragazul implicit conducta de gaz?(sunt pe interior dar nu voi mai avea aerisire si in caz de o acumulare de gaz nici nu vreau sa ma gandesc)
buna ziua
in urma cu 4 luni am avut o interventie medicala cu plata la un spital de stat;
in urma cu doua seri am fost luata cu mandat de aducere pentru dare de mita ;la dna
mi au spus ca sant acuzata ca am dat mita doctorului, ca au un mesaj pe facebook in care cineva spune ca am facut eu acest lucru;ca mai bine recunosc ca sa fie mai lejer ptr mine;;dar eu nu stiu nimic de acest lucru;stiau si ei de chitanta;au spus ca medicul e arestat dar ca momentan nu a dat nici o declaratie;m-au tinut acolo 10 ore pentru declaratie;din cand in cand ma chemau in birou si imi spuneau ca mai bine declar ca am dat bani daca vreau sa scap mai usor,ca medicul poate declara ca a primit de la mine;eu le-am spus ca nu am cum sa declar ceva ce n-am facut;cand am semnat decl.in subsolul pag in dreptul numelui meu scria inculpat;ce pot face ptr ca eu chiar nu am dat nimic doctorului ,l-am vazut de doua ori in viata mea-la consult si la interventie;nici macar la scosul firelor nu l-am vazut m-a consultat o asistenta si un medic presupun rezident
Discuție cadastru
in 2006 am cumparat un teren si l-am intabulat in acte fiind o suprafata, iar la masuratori mai putin; acest lucru este stipulat in contractul de v-c ;
dupa intabularea unei constructii noi am realizat ca am teren mai putin decat la prima intabulare;ca vecinatate este un teren viran al carui proprietar vrea ca in viitorul apropiat sa edifice o constructie;banui ca la masuratori sa se ivit o greseala,dar cum m-am increzut in cei care au realizat masuratorile nu am sesizat aceste diferente;mai pot face ceva acum? ma gandesc ca daca construieste vecinul nu mai am cum sa recuperez diferenta
care este termenului de valabilitate al unei declaratii notariale intre vecini daca in declaratia respectiva nu este stipulat un astfel de termen?
am primit de la tvr o notificare de plata pentru o perioada de 4 ani in suma destul de mare avand la baza Legea nr.41/1994;in conditia in care eu am contract de comodat cu firma si platesc ca persoana fizica taxa tvr,la adresa nu exista tv (functionand un depozit de ape nu avem nevoie de tv) ce pot face?
am la unul din hotare un teren viran;am aflat ca proprietarul vrea sa-l vanda,iar din alte surse am aflat ca pentru acest teren nu se poate elibera autorizatie de constructie deoarece in viitorul nu foarte indepartat o parte din el va fi expropriat de catre stat pentru un obiectiv de importanta municipala
INTREBARE: de unde pot eu afla situatia exacta a acesetui teren(de la proprietar exclus deoarece am aflat ca vrea sa ascunta aspectul in ce priveste autorizatia de constructie pentru a nu-i scade pretul terenului),repet eu fiind vecin cu acest teren
Răspuns la discuția proces verbal de contraventie
se respinge actiunea ca nefondata
un pv al unei institutii de control intocmit abuziv cu o nota de constatare cuprinzand confiscari de sume care la vremea respectiva depaseau valorile care se incadrau la faptele penale(contraventia depasea ca valoare infractiunea) ;proces castigat in prima instanta,dar culmea desi existau dovezi clare de depasirea de atributii stipulate concret in legea sub care functiona acea institutie,pierdut la a doua instanta cu o rezolutia afisata pe site la 1/2h de la proces
intrebare:fiind o suma colosala(zeci de mii de euro-desi pv consemneaza ca toata marfa a fost justificata prin documentele verificate dar asta este alta poveste),suma este purtatoare de dobanzi si penalitati?momentan caut o alta cale prin care ma pot apara multumesc si doresc sa nu treaca nimeni prin ce trec eu,in conditia in care lunar conrtribui la bugetul de stat cu zeci de mii lei