avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Activitate NinelM

Activitate NinelM

Buna ziua,
Sambata 10.08.24, ma opreste politia pt o verificare de rutina, si descoperim impreuna ca am ITP expirat de 2 saptamani. Bineinteles ca se retine talonul masinii plus o amenda de 1490 le, si se elibereaza o dovada cu drept de circulatie de 15 zile. Luni dimineață la prima ora ma duc la RAR sa rezolv situatia( masina este una in stare foarte buna, intretinuta, fac naveta zilnic ), unde am surpriza ca de pe data de 15.07.2024 nu mai poti veni la RAR decat cu programare. Ok, am făcut programare, problema e ca primul loc disponibil e pe data de 04.09.24, adica 11 zile nu pot circula cu masina. Amenda, am fost si am platit-o tot luni. Eu depind de masina, ca sa ajung la servici, am uitat pur si simplu de ITP, nu din rea voință. Intrebare mea este, as putea sa contest PV, sa imi ridic talonul? Apoi sa ma duc sa fac ITP imediat, pt ca nu pot circula fara ITP pana la data programarii de la RAR? Repet, sunt cetatean de bună credință, amenda am platit-o prima, am gresit, platesc. Dar am nevoie de masina. Exista consecinte? Sunt sigur, contestatia va fi respinsa, dar ma interrseaza sa pot circula cu masina.
Contestatie/recuperat talon de la serviciul rutier/ mers imediat la o alta statie ITP acreditata RAR. Ce se intampla dupa respingerea contestatiei? Poate fi blocata statia ITP pentru ca figurez cu programare la RAR cu situatia respectiva?
Acum 5 luni mi-am dat angajatorul in judecată pentru neplata salariului, in prima instanta am câștigat, însă acesta a făcut apel. Ieri s-au judecat, și instanta Curții de Apel a hotărât să admită apelul, ba chiar să mă oblige la plata cheltuielilor de judecata. Hotărârea este definitivă. Întrebarea mea este daca mai pot face un recurs, sau sa contest cumva, deoarece judecătoarea dacă mă credeți nici nu mă văzuse în sala în condițiile în care când a strigat dosarul am ieșit în față și am spus prezent. După ce a audiat avocatul lor pe mine nu mai voia să mă asculte pe motiv că "trebuia să stau în sala" în condițiile în care, mă repet, am stat în sala tot timpul. Să înțeleg că asta e justiția din România? Da dreptate întotdeauna "boierului", noi restul doar "tragem de căruță"?!
Am urmatoarea intrebare, va rog sa ma ajutati. Fratele meu a ajuns in spital in stare grava in urma unor incidente violente, din care este considerat suspect. Momentan este pazit de politie la spital. Vreau sa stiu daca am dreptul de a vorbi cu el in privat, sau daca politistii respectivi aud ce spune acesta, daca poate fi considerat declaratie?!
Martorul solicitat de mine, are si el de asemenea deschis pe rolul aceleiasi instante de judecata un dosar cu aceiasi cauza. Parata a solicitat prin intampinare respingerea probei de audiere a martorului in baza art. 315 Cod pr. civ, Persoanele care nu pot fi ascultate ca martori

(1) Nu pot fi martori:
1. .....
2. .....
3. cei aflaţi în duşmănie sau în legături de interese cu vreuna dintre părţi
La fel am trecut prin toate procedurile respective, insa la mine a fost putin mai complicat. Punctul de lucru a fost inchis fizic, nu mai exista nimeni si nimic in biroul respectiv, dar in acte avea activitate normala, lucru necesar deoarece punctul de lucru era/este deschis cu accesare de fonduri europene, mai exact 220000 de euro au fost luati, pentru a infiinta 6 locuri de munca intr-o zona cu rata de somaj ridicata.(varianta pe scurt)...Angajatorul a apelat la tot felul de abuzuri in ultimul an de munca. Dupa foarte multe insistente, ajungand sa ma cunoasca tot ITM-ul din Calarasi, am reusit sa il fac pe angajator sa redeschida punctul de lucru de la 1 oct 2017. Cand a redeschis punctul de lucru, a insemnat sa deschida usa biroului, o camera goala, cu 3 mese 3 scaune, fara nici un fel de incalzire, si avea pretentia sa stam acolo 8 ore pe zi, desemnand o persoana care sa se asigure ca noi vom fi in permanenta acolo. In cele din urma in noiembrie am primit notificare pentru desfiintarea postului, iar in ianuarie decizia de incetare incheiata cu art.65. Ulterior acesta a refuzat sa imi elibereze adeverinta de vechime si anexa 11, acte necesare pentru intocmirea dosarului de somaj, desi am solicitat acest lucru in nenumarate randuri.
Ultima plata a salariului a avut loc in luna aprilie 2017. In februarie anul curent, am actionat in judecata angajatorul, iar la intampinarea acestuia am gasit atasate adeverinta de vechime si anexa 11, din care reiese ca in perioada mai - septembrie 2017 am acut contractul de munca suspendat, motivul suspendarii fiind absente nemotivate. Ba mai mult in intampinarea acestuia ma acuza de faptul ca am abandonat in august 2017(perioada in care tot el sustine ca eram absent nemotivat) un autoturism al societatii in service pana in decembrie 2017. In realitate eu nu am avut nici un autoturism al societatii in primire pe toata durata anului 2017, pentru deplasari folsind masina personala.

Cam asta inseamna sa traiesti in Romania!
Povestea e foarte lunga si complicata, mai exact in martie 2017 angajatorul mi-a cerut mie si celorlalti colegi de munca sa eliberam biroul(punctul de lucru, la care trebuia sa ne desfasuram activitatea, acelasi mentionat in contractul individual de munca). dupa care nu a mai fost de gasit, acesta nu mai raspundea la telefoane, mailuri, sau nu ne primea la sediul central. In urma unor sesizari la itm, acesta a revenit sa deschida punctul de lucru, dar abea la 1 octombrie. Practin in aceasta perioada mi-a fost ingradit accesul la locul de munca.
Buna seara, fostul meu angajator, m-a trecut absent nemotivat pentru o perioada de 5 luni, tot pentru aceasta perioada avand contractul de munca suspendat. Intrebarea mea este, nu cumva acesta ca sa ma treaca absent nemotivat si sa imi suspende contractul de munca, ar fi trebuit sa ma instiinteze? Nu trebuia sa imi trimita acasa o convocare pentru a veni la munca? Nu ar fi trebuit sa intocmasca un dosar de cercetare disciplinara, de care sa am si eu habar?!
Am depus la judecatoria Calarasi o cerere de chemare in judecata a angajatorului, avand ca obiect drepturi banesti restante pe parcursul a 8 luni de zile. Un fost coleg de munca a depus la aceiasi judecatorie o cerere de chemare in judecata a angajatorului avand acelasi obiect. In ambele dosare, ne-am propus ca martori unul celuilalt, iar paratul a cerut instantei respingerea probei cu martor in temeiul art 315 alin 3 "cei aflaţi în duşmănie sau în legături de interese cu vreuna dintre părţi". Ce alta posibilitate as avea, avand in vedere ca la punctul de lucru unde am desfasurat activitatea am fost doar noi doi, si amandoi avand aceiasi situatie, doar functii diferite?
Răspuns la discuția Raspuns la intampinare
Multumesc frumos pentru raspuns. O seara excelenta!
Buna seara. Am lucrat cu contract individual de munca in perioada august 2015 - 5 ianuarie 2018. Am aflat ca in perioada 1 mai 2017 - 1 octombrie 2018 am avut contractul suspendat pentru absente nemotivate. In aceasta perioada, angajatorul ne-a inchis efectiv biroul, si practic ne-a ingradit accesul la locul de munca. Tot in aceasta perioada, am notificat in scris angajatorul, pentru a mi se clarifica situatia locului de munca, insa nu am primit nici un raspuns. Reactivarea contractului a avut loc la 1 octombrie, cel mai probabil in urma unei sesizari depuse de mine la ITM in luna septembrie. In toata aceasta perioada, angajatorul nu a raspuns la telefoane, mailuri, etc. Acum intrebare mea este, nu ar fi trebuit ca angajatorul sa imi aduca la cunostinta ca mi se suspenda contractul de munca pentru absente nemotivate?
O alta intrebare, cum pot cita pe cineva ca martor daca acesta nu vrea sa fie martor? Mai ales ca acesta ar fi martor cheie.