avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Activitate lexsed

Activitate lexsed

Nu mai trebuie notificat vanzatorul, scrie in ante contract...partile sunt puse de drept in intarziere.
Puteti face o cerere la primarie in care sa aratati situatia, sa cereti un certificat de urbanism iar daca il obtineti sa cereti si o autorizatie de construire iar apoi sa ingraditi portiunea respectiva, asa vecinii nu vor avea ce comenta si vor fi obligati sa respecte garduletul sau ce veti monta dv pe domeniul public...nimic nu aveti dreptul sa montati fara autorizatie.In ce priveste ..politia comunitara...in prezent se numeste...politia locala...dar din ce ati descris, nu exista in legea 61/91, nici un pct unde sa incadrati deranjul cauzat de vecini. Singura solutie e obtinerea autorizatiei de construire, asta daca nu doriti sa va mutati de acolo, altefel nu pot fi obligati sa nu vorbeasca tare la telefon sau intre ei, asta tine de educatia fiecaruia, care evident lipseste in cazul lor.
Distinsa Anacristina8...sper ca 8 nu se refera la anii de studii...acesti excroci nu lasa banii in cont zile in sir cum probabil iti imaginezi...aceste grupuri infractionale actioneaza rapid, scot banii si dispar...cu asta lucrez...cu ei lucrez si vorbesc din experienta.
Posibilitatea depunerii unei plangeri pt Inselaciune exista dar rezultatul final e zero...nu se poate dovedi in situatia de fata ca expeditorul nu si-a platit o datorie catre destinatar, trimitand bani catre acesta.
Apoi destinatarul, poate fi un boschetar...o persoana fara adapost, fara bunuri proprii...asa lucreaza excrocii...au acoperire.
Stresul si jena...zecile de drumuri si declaratii care trebuie facute ani de zile...epuizeaza fizic si psihic orice persoana iar rezultatul final e ....ZERO!
[EDITAT]...ai luat teapa...te-a fraierit. Suma poate e mare pt tine dar e minuscula comparativ cu ce sume au platit alti fraieri pe care ii cunosc eu.
Pe fiecare site matrimonial, esti avertizat "sa nu trimiti niciodata bani persoanelor cunoscute acolo"...dar faptul fiind consumat, eu te asigur ca nu ai absolut nici o posibilitate sa-ti recuperezi banii...asta pt ca nu poti dovedi ca ea iti datoreaza vreun ban, iar suma trimisa, putea reprezenta o datorie sau o parte dintr-o datorie, pe care o aveai fata de ea si pe care o plateai in felul acesta.
Numele si prenumele persoanei pe care ai trimis banii, nu sunt relevante, poate nu e ea ci bunica ei de 85 de ani, excrocii de genul acesta constituie adevarate grupuri infractionale, iar cea din fata "frumusica", nu e si cea care ridica banii, la final se pun persoane batrane, fara bunuri proprii, de pe care nu ai ce executa silit, in caz se va ajunge vreodata la asa ceva.
Nu rezolvai nimic nici daca ii cumparai tu biletul, deoarece el se cumpara cu ceva timp inaintea plecarii si fiind pe numele ei, in format electronic,titularul putea oricand sa renunte la el si sa ridice banii,nu conteaza cine a facut plata, iar tu sa nu afli ca a renuntat la bilet...si sa o astepti ca papagalul cu flori in aeroport, dupa ce probabil,i-ai trimis si bani de cheltuiala pe drum.
Concluzionand, [EDITAT]..nu mai spune nimanui ce ai patit, ca rad de tine toti, consoleaza-te cu ideea ca pentru o perioada de timp ai fost bagat in seama de o tipa bine, ca ai visat frumos...deschide ochii in viitor...iar daca mai chemi la tine fufe...te sfatuiesc sa le sugerezi sa vina pe cheltuiala lor, iar la sosire sau la plecare(mai bine, vezi daca merita sa o faci) le decontezi cheltuielile de drum.
In situatia de fata...nu poti dovedi ca ea iti datoreaza bani, cei trimisi puteau fi un cadou sau o datorie...pe scurt, gestul tau benevol, nu o obliga la nimic...in lipsa vreunui act, in care ea sa-si fi asumat vreo obligatie de plata sau de returnare a vreunei sume.
Cred ca tatal v-a donat partea lui, mama are jumatatea ei, ca sotie supravietuitoare...nu aveti toata casa, doar jumatate...trebuie sa deschideti succesiune la notar si sa va lamuriti.Daca nu aveti si un testament prin care tatal sa va lase si orice alte bunuri ce se vor gasi la data decesului sau....mobila.etc...atunci acestea le ve-ti mostenii impreuna cu mama si cu ceilalti frati, daca mai aveti .Mama dv. ca sotie supravietuitoare...poate face ce doreste cu partea ei din casa...o poate vinde...dona...oricui doreste...dar asta dupa ce se dezbate succesiunea la notar.
Răspuns la discuția Drepturi concubinaj
Nu mai postati prostii...ce ocupare abuziva?...voi nu ati auzit de preemtiune?
Femeia are un drept de preemtiune, dreptul legal de a locui in garsoniera, chiar dreptul de preemtiune/preferinta la cumpararea acesteia.
Se va deschide cu siguranta un proces iar aici se va face dovada investitiei facute de ea in locuinta in cei 8 ani de concubinaj.
Se va face o expertiza de evaluare a locuintei, de catre un expert evaluator, ocazie cu care ea va indica imbunatatirile la care a participat alaturi de defunct si care cresc valoarea locuintei.Se vor calcula toate aceste imbunatatiri, se vor imparti la 2 iar jumatate sunt ale ei, asta daca nu cumva face dovada ca le-a achitat singura, apoi din valoarea totala a garsonierei se vor scadea acestea, adica partea ei.
Poate face dovada investitiilor facute in locuinta, atat cu acte cat si cu martori, acestia sunt foarte importanti in cauza si se va folosi cu siguranta de ei, vecini,prieteni de familie etc.
La finalul procesului, garsoniera ii va fi atribuita ei cu obligarea la plata unei sulte compensatoare catre mostenitori, sau daca nu doreste sa o cumpere, mostenitorii vor fi obligati sa-i restituie toate investitiile facute si dovedite, care i- au ridicat astfel valoarea.
Pana la finalizarea procesului 4-5 ani cel putin, concubina are dreptul sa locuiasca in garsoniera si nu poate fi evacuata decat printr-o sentinta definitiva si irevocabila de evacuare, care se poate obtine daca deschideti un proces de evacuare, in care cu siguranta ea va invoca dreptul de a locui acolo, nefiind doar o tolerata, cat si dreptul de preemtiune la cumpararea acesteia.
Răspuns la discuția Probleme cu vecinii (la casa)
Directia de sanatate publica, nu Directia sanitar veterinara, asta e cu totul altceva.
Răspuns la discuția Succesiune
Trebuie sa va interesati la primarie daca varul a cerut si primit, cerere pt deschiderea succesiunii, daca nu a cerut, o cereti dv apoi mergeti la notar si solicitati deschiderea succesiunii.
Aveti grija la Termenul de optiune succesorala.
Tot aici discutati cu notarul despre un posibil inventar, dar acesta nu ar putea fi posibil in urmatoarele situatii..
Daca tatal dv, defunctul, a intocmit cu varul dv. Contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager, sau Contract de intretinere viagera, nu mai aveti ce sa faceti, nu mai obtineti nimic, el fiind Legatar universal, prin urmare primeste toata mostenirea.
Nimeni nu este obligat sa lase vreo mostenire copiilor, prin urmare poate dispune de bunuri cum doreste in timpul vietii, asa ca e posibil sa fi lasat totul varului in una din cele doua modalitati de mai sus sau prin altele.
Indiferent de situatie, trebuie deschisa succesiunea si acolo se va lamuri totul.
Răspuns la discuția Vecin hartuitor
Sunt intr-un caz similar.Rabdarea nu este o solutie, trebuie sa "taiati" raul de la radacina.
Trebuie sa adunati probe,filmari,inregistrari si sa faceti plangeri numeroase la politie, pt orice deranj va face, depuneti o plangere, astfel o sa fie amendat la Legea 61 si se va linistii, altfel nu se potoleste, trebuie piscat la buzunar. Daca intoarceti si celalalt obraz, viata dv va fi un calvar, pacat de investitia facuta, daca nu va puteti bucura de ea. Sotul sa nu ii mai vorbeasca deloc, ca daca are doi martori adevarati sau mincinosi, va face el plangere tot la Legea 61 pt "cuvinte injurioase in public" si primiti amenda. Ar mai fi si infractiunea de "tulburarea folosintei locuintei", asta daca va deranjeaza in continuare :Art. 364 - Tulburarea folosinţei locuinţei
(1) Fapta prin care se tulbură în mod repetat folosinţa locuinţei locatarilor dintr-un imobil ori prin care se împiedică normala folosinţă a locuinţei se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu zile-amendă.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
(3) Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.
Un ultim sfat, nu fiti toleranti, asa nu il veti potolii, aratatii ce pateste daca nu se potoleste.
Răspuns la discuția Divort cu 1 copil minor si partaj
Minorului nu i se stabileste DOMICILIUL ci LOCUINTA la unul dintre parinti.