avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Activitate Avocat Leonard Duțulescu

Activitate Avocat Leonard Duțulescu

Răspuns la discuția Prescriptie executare silita
Potrivit art. 405 din Noul Cod de Procedură Civilă:

(1)Dreptul de a cere executarea silită se prescrie în termen de 3 ani, dacă legea nu prevede altfel. În cazul titlurilor emise în materia acţiunilor reale imobiliare, termenul de prescripţie este de 10 ani.

(2)Termenul de prescripţie începe să curgă de la data când se naşte dreptul de a cere executarea silită.

(3)Prin împlinirea termenului de prescripţie orice titlu executoriu îşi pierde puterea executorie.


Răspuns la discuția Conducere fara permis
Dacă nu există o pedeapsă complementară care să interzică, după părerea mea răspunsul este DA.
Răspuns la discuția Apel in civil
Cererea de apel se timbrează cu jumate din taxa judiciară de timbru care se plătește la prima instanță.
Să chemați în judecată firma respectivă și să solicitați rezilierea contractului sau executarea acestuia.
După părerea mea, pârâtul ar fi trebuit să invoce uzucapiunea prin cerere reconvențională. Uzucapiunea nu se poate invoca prin cererea de apel.
Câștigător ar fi unul din biletele de pariuri, bonul fiscal atestă decât faptul că Agenția de pariuri a încasat suma de 6 lei de la Dvs.. Care este întrebarea mai exact?
Răspuns la discuția Accident auto
Din punctul meu de vedere, puteți să formulați o acțiune în pretenții fundamentată pe răspundere civilă delictuală, existând o faptă ilicită, un prejudiciu, raportul de cauzalitate și vinovăția.
În probațiune, înscrisuri și proba testimonială.
Eventual înregistrări din benzinărie.
Răspuns la discuția sechestru
Din punctul meu de vedere, în ipoteza în care sunt întrunite condițiile instituirii sechestrului judiciar sau asigurător, este irelevant modul de dobândire a proprietății(donație, vânzare - cumpărare).
În aceste condiții, răspunsul este da.
Răspuns la discuția INSOLVENȚĂ CU CÂNTEC !
Potrivit art. 75 din Legea 85/2006:

(1) După expirarea termenului de depunere a contestaţiilor, prevăzut la art. 73 alin. (2), şi până la închiderea procedurii, orice parte interesată poate face contestaţie împotriva trecerii unei creanţe sau a unui drept de preferinţă în tabel definitiv de creanţe, în cazul descoperirii existenţei unui fals, doi sau unei erori esenţiale care au determinat admiterea creanţei sau a dreptului de preferinţă, precum şi în cazul descoperirii unor titluri hotărâtoare şi până atunci necunoscute.
(2) Judecarea contestaţiei se va face de judecătorul-sindic, după citarea contestatorului, a creditorului care deţine creanţa contestată, dacă acesta nu este chiar contestatorul, a administratorului judiciar/lichidatorului, a membrilor comitetului creditorilor şi a oricărei alte părţi interesate, după caz.
(3) Până la judecarea irevocabilă a contestaţiei, judecătorul-sindic va putea declara creanţa sau dreptul de preferinţă contestat ca admis numai provizoriu.


Astfel, în ipoteza descoperirii unui fals este posibil să se conteste și tabelul definitiv de creanțe, urmând a fi modificat de către lichidatorul judiciar în conformitate cu hotătârea judecătorului sindic.

În ipoteza în care s-a desemnat un comitet de creditori, rezultă că există un număr ridicat de creditori.

În eventualitatea în care se contestă tabelul definitiv de creanțe și se admite contestația, respectiv se modifică tabelul definitiv de creanțe în sensul eliminării din tabel a creditorului declanșator(în cazul nostru Banca este probabil), este foarte posibil să nu se modifice decisiv situația juridică a societății; în sensul că dacă banca ar fi singurul creditor și ar fi eliminată din tabelul definitiv de creanțe ca urmare a admiterii unei contestații împotriva tabelului definitiv de creanțe, societatea ar iesii automat din faliment și ar fi reinserată în circuitul economic. În cazul în care creditorul declanșator ar fi eliminat din tabelul definitiv, dar totuși ar rămâne mai multe creanțe înscrise în tabelul sus-menționat admiterea unei contestații împotriva tabelului definitiv de creanțe nu ar conduce la ieșirea din faliment, decât în anumite cazuri.

Pentru mai multe informații și detalii: leonard.dutulescu@consultant-insolventa.ro sau la numărul de telefon afișat.
Răspuns la discuția Contestare testament
Din punctul meu de vedere, nepoții de frate ai soțului decedat nu sunt rude cu soția supraviețuitoare și implicit nu au vocație succesorală cu privirea la moștenirea lăsată de către aceasta.
În aceste condiții, opinez la faptul că persoanele sus-menționate nu pot ataca testamentul văduvei.