Bună ziua. Convocarea adunării generale a asociației se face prin afișare la avizier,tabel nominal și pentru cei care nu au fost găsiți să semneze tabelul ,prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire. La data ședinței nu s-a întrunit cvorumul necesar pentru validarea ședinței. Reconvocarea adunării generale a asociației se face în același mod ca in cazul convocării,pe baza de tabel nominal și scrisoare recomandată cu confirmare de primire? Mulțumesc anticipat pentru răspuns.
In cat timp se prescrie o datorie ?
Tatăl meu care a decedat în 2017 a avut o datorie la BancPost din anul 2002(pe care el susținea că a platit-o,dar cum nu și-a păstrat chitanțele nu am cum sa dovedesc). Acum 2-3 luni mama mea a primit un plic in care era somată să achite datoria de cca 1500 lei.... practic după 21 ani. Aceste datorii nu se prescriu după 3-5 ani?
Ce se poate pierde din contractul colectiv de muncă daca sindicatul nu mai are reprezentativitate( nu mai are număr suficienti membrii pentru a ne mai putea reprezenta) ? Urmează să expire CCM-ul și trebuie să semnăm altul nou.
Bună seara. Sunt președintele unei asociații de proprietari și mă confrunt cu o problema. Un locatar și-a montat o statie de încărcare autoturism electric pe fațada unui bloc( el nu locuiește în acel bloc,dar are cumpărat loc de parcare lângă acesta). Pentru montarea stației de încărcare a cerut acordul proprietarului firidei electrice din acel bloc( este dezvoltatorul,nu suntem încă proprietari pe instalația electrică,dar asta este o alta discuție),a făcut un proiect și a montat statia cu o societate autorizata ANRE. La asociația a depus o informare cu ce are de gând să facă,dar în schimb nu a cerut aprobarea locatarilor pentru montarea stației. Locatarii sunt supărați că nu li s-a cerut acordul. Persoana in cauza poate monta o astfel de instalație pe spațiul comun al asociației fara sa ceara acordul asociației și proprietarilor,sau poate doar sa informeze asociația cu ce are de gând să facă? Mulțumesc anticipat !
Bună ziua. Va mulțumesc pentru raspunsurile date.Noi am cerut să ne prezinte facturile cu costurile de întreținere și consum energie electrică,dar ne spune că nu trebuie sa dea explicație nimănui ...
ynocentta a scris:
Dezvoltatorul nu este furnizorul utilitatilor ,are doar contract de furnizare utilitati pe care are obligatia sa le furnizeze in parametrii tehnici fara a solicita sume suplimentare fata de furnizor
Bună seara. Sunt președintele unei asociații de proprietari cu 9 blocuri. Avem angajata o firma de administrare asociații și vreau o expertiză contabilă privind situația financiară a asociației. Asociația este înființată din anul 2013 și nu s-a făcut nici o expertiză până acum. Ce costuri credeți că implică o astfel de expertiză?
Locuiesc într-un complex de locuințe unde dezvoltatorul pretinde plata unei sume de 7 euro+ TVA/ apartament pentru furnizarea cu presiune a apei . Va precizez că acest complex a fost construit într-o zonă unde PUZ-ul este de locuințe în format parter+etaj +mansardă,iar dezvoltatorul a construit blocuri in forma parter+4 etaje+ mansardă. Raja Constanta are conducta de livrare a apei in conformitate cu PUZ-UL zonei,deci nu poate fi trasă la răspundere. Dezvotatorul a tras conducta de apa prin subsolul unei clădiri detinute și nevândute din complex,de aici intra într-o stație de pompare ( hidrofor) și pleacă către cele 6 blocuri in care locuim. Pentru a ne da apa cu presiune ne cere plata sumei de mai sus. Poate dezvoltatorul să facă lucrul asta și dacă noi refuzam sa plătim,să ne oprească hidroforul? Când a construit complexul cu siguranță a promis către RAJA că va face tot posibilul să ne asigure presiunea normala pentru a ne funcționa centralele de apartament.
Buna seara. V
Cu o întrebare vreau sa va deranjez. Am fost anunțat că voi fi executat silit pentru un credit luat de sotie in care eu eram co-platitor. Vreau sa mentionez că nu am știut că nu a mai plătit creditul, pentru că dacă știam nu lăsăm să se ajungă la executare silita. Executorul judecătoresc a dispus blocarea întregii sume în cuantum de cca 6750 lei in contul in care primesc salariu. Banii erau mai mulți în cont,au blocat suma datorată ,restul sumei putând să mă folosesc de ea. In urma înțelegerii cu angajatorul amandorura am făcut înțelegere de plată ,eu in procent de o treime din salariu,soția în procent de 40%. Din suma blocată,la un moment dat au retras fara nici un preaviz,sau înștiințare,o sumă de cca 1920 lei. Am întrebat la bancă de ce au făcut asta...nu au știut să îmi răspundă. Între timp am încasat salariu și firma a virat către executorul judecătoresc in data de 1 martie suma de 1550 lei, echivalentul a unei treimi din salariu. Biroul executorului judecătoresc au făcut o adresă in care au spus că au retras deja suma aferenta lunii acesteia și au virat suma înapoi în contul angajatorului in data de 2 martie. Astăzi,iar au retras din suma blocată în cont 1293 lei. Deci,in decursul a două săptămâni,au retras din suma blocată cca 3250 lei. Au voie să dispună când vor ei de orice suma de bani din cei blocați pe cont? Și dacă am blocată întreaga suma din contul de salariu,de ce îmi blochează și alte conturi? Am în contul in care virez rata apartamentului cumpărat prin programul prima casa o sumă de bani pe care o strângeam sa o folosesc la începutul anului la plata fondului de garantare. Nu pot sa folosesc banii aceia, pentru că ei sunt blocați. Dacă toată suma e este blocata pe contul de salariu și deja mai bine de 50% din suma a fost livrata către ei,de ce am blocate și alte conturi? Au voie sa facă acest lucru? Va mulțumesc anticipat !
Bună ziua. Pe scurt,soția a luat un credit,și eu,soțul trecut co-platitor. Soția nu a mai plătit creditul, și am fost executați silit. Conturile bancare amandorura au fost blocate,și pe contul meu de salariu s-a blocat întreaga suma datorată ,și anume 6757 lei. Între timp,soția a vb cu angajatorul și a făcut o înțelegere de plata in cuantum de 40% din drepturile salariale cuvenite. Acesta au fost trimisa către executorul judecătoresc. Între timp,din suma blocată mi s-au retras 1943 lei. Ce vreau sa va întreb...daca s-a făcut înțelegerea de plată cu persoana care a contactat creditul,și anume soția,eu ca și co-platitor trebuie sa plătesc la rândul meu o treime din salariu? Nu se poate face opriri decât pe un salariu,și nu pe amândouă, deoarece în felul acesta vom fi puși în situația de a nu mai putea plăti creditele către alte instituții bancare( rata apartament și cheltuieli utilități) . Va mulțumesc anticipat !
Bună seara. O întrebare am si eu pt dumneavoastră. În vară anului 2010 am fost oprit de politie rutiera pentru depășirea vitezei în localitate. Am luat amenda Dar pentru faptul că viteza comunicată de ei nu corespundea cu realitatea,i-am acționat în instanță(ei susțineau că aveam viteza de 102 km/h,dar în realitate era sub 100 km/h). Am pierdut procesul în anul 2011,dar am făcut recurs si am așteptat decizia. Aceasta a venit în ianuarie 2017,si îmi spuneam că am pierdut si trebuie sa predau carnetul de șoferi. Întrebarea mea este dacă aceasta pedeapsa se putea prescrie deoarece a trecut mai mult de 5 ani de la decizia instanței. Mulțumesc anticipat. O seara buna !