Am fost la un interviu si mi sa adus la cunostinta ca semnarea CIM va fi pe o perioada de 3 luni , dupa care se reinoieste , de fapt el fiind reinoit de fiecare data la 3 luni . Este corect ? sau voi fi in permanenta proba de lucru de 90 de zile ?
2 . Daca CIM este pe o perioada de 1 an deci peerioada determinata , pot beneficia de Concediu de Odihna ?
Datorita dumneavoastra si raspunsurilor pertinente , am reusit ca intr un timp record de doua zile sa mi rezolv situatia , sa mi se vireze retroactiv datoriile catre ANAF ...=D>=D>=D>
Buna seara , am postat mai multe intrebari legate de un credit la banca , facandu se verificarea la ANAF , nu figurez cu venituri , mentionez ca sunt angajat cu CIM nedeterminat din 12 oct 2016 . Am cerut explicatii la firma , aici au inceput ambiguitatiile balbaielie , ca ei au platit , ca platesc taxele in calup tuturor , ca ei nu inteleg de ce nu figurez la ANAF, ca imi pot da adeverinta de salariu si venit pe ultimile 3 luni si astfel dovedesc ca au facut platile catre stat . Sunt prinsa la mijloc , la ANAF nu figurez , ei sustin ca sunt in regula , eu stau buimaca si ma intreb ce sa fac , cum dovedesc bancii ca ei au platit la ANAF si cum pot dovedi firmei ca nu au platit ...Cine minte , si pe cine sa cred . Va rog am nevoie de ajutor urgent ...Ce pasi sa urmez...
Se poate considera nul un CIM , daca angajatorul nu a achitat contributiile salariatului catre stat , de la data angajarii , pana in prezent , respectiv data angajarii a fost 12 oct / 2016 ?
Se mai pot achita retroactiv , aducandu se platile la zi ?
Buna seara .
Astazi am avut o surpriza neplacuta , mergand la o banca pt un credit , am avut uimirea ca in urma verificarii la ANAF a bancii sa nu apar cu venit platit de firma la care lucrez din data de 12 oct 2016 si cu care am CM pe perioada nedeterminata semnat , deci timp de 3 luni si 2 sapt , timp in care am primit salariu , semnat stat de plata , nu mi sa platit nimic catre stat , insa mi sa retinut impozitul aferent salariu brut fiind de 1380 si incasand net de 1014 ron . Astazi cand am cerut explicatii d nei de la RH , mi sa raspuns ca nu ea face aceste plati catre stat , platile fiind facute de la sediul din Oradea si nu de aici din Bucuresti , unde este unul din pct le de lucru , in schimb mi a spus ca imi poate da o adeverinta sau o copie dupa REVISAL
1 Cum imi poate da o adeverinta de salariat si copia dupa REVISAL ,daca la ANAF nu exista venituri ?
2 Cum pot obtine de la ANAF si eu o copie a ce a obtinut banca , pt a le aduce dovezi a neplati ?
3 Ce trebuie sa cer , cum se numeste o astfel de copie ?
4 Ce pot face intr o astfel de situatie , cum pot obliga firma sa imi achite retroactiv ?
Buna ziua , am o nelamurire , lucrez intr o firma privata , as dori sa stiu daca beneficiez de aceleasi zile libere date de catre stat , de exemplu ziua de 24 ianuarie este zi libera , dar in cadrul firmei la care lucrez mi sa argumentat ca nu pot beneficia nefiind bugetar ...deci va fi o zi normala de lucru .
As dori sa stiu cum pot afla solutia unui dosar , ce s a pronuntat astazi ? Am cautat in portalul instantei , dar inca nu s a facut nicio mentiune , de fapt apare destul de tarziu chiar si dupa 3-4 zile de la termenul de sedinta . Multumesc .
As dori sa stiu daca la finalul unui proces penal ,pe fond la Tribunalul Bucuresti in faza de asteptarii verdictului,procesul fiind in faza de pronuntare , inculpatul este obligat sa plateasca catre curtea de apel contestatiile facute de acesta in timpul urmaririi penale . Si daca da , unde se platesc aceste obligatii .
Am urmatoarea situatie : inculpat in dosar penal , arestat preventiv , dupa care la domiciliu , in prezent control judiciar , in timpul cercetarii judecatoresti , daca la sfarsitul procesului instanta hotareste , executare cu inchisoare , inculpatul face apel , care v a fi situatia respectivului stiind ca apelul poate dura si cateva luni , v a merge la inchisoare , asteptand solutionarea apelului sau judecarea apelului se v a face in libertate si in ce conditii ?