Buna seara! Ma poate ajuta cine cu un raspuns la intrebarea "cum se determina valoarea actiunii patrimoniale promovate in instanta?" .. mai ales atunci cand vorbim de exemplu despre apararea unei obligatii de a face. Cum ar putea fi evaluata valoarea acestei actiuni patrimoniale? Multumesc frumos
Buna ziua! As dori si eu un raspuns, va rog, la intrebarea cum se subroga furnizorii de servicii medicale in drepturile si obligatiile PROCESUALE ale caselor de asigurari de sanatate si dobandesc calitatea procesuala a acestora, in procesele si cererile aflate pe rolul instantelor, conform art. 313 Legea 95/2006? Cum se produce aceasta subrogatie si ce efecte produce? Un exemplu ar fi de ajutor. Multumesc frumos
Buna ziua! Cu ce ajuta faptul ca, conform art. 1807 alin. (1) teza a II-a, "plata anticipata a chiriei catre locatarul principal nu poate fi opusa locatorului" din moment ce conform tezei I a aceluiasi art. locatorul il poate urmari pe sublocatar pana la concurenta chiriei pe care sublocatarul o datoreaza locatarului chirias?!
In aceste conditii, daca sublocatarul a platit anticipat, singurul beneficiu al locatorului este ca nu ii este opozabil intregul contract, dar el tot nu va avea ce sa recupereze din chiria care ii este datorata lui deoarece sublocatarul este "la zi cu plata" chiriei..
Buna ziua! Alin. (2) al art. 1936 Precizeaza ca disparitia cauzei de nulitate sau regularizarea societatii nu impiedica exercitarea dreptului la actiune in despagubiri pentru repararea prejudiciului suferit prin interventia nulitatii.
Nu inteleg cum a putut opera nulitatea din moment ce a disparut cauza de nulitate/ a intervenit regularizarea si cum s-ar fi creat astfel un prejudiciu ce ar putea fi despagubit.
Daca aceste circumstante au operat (pana ca nulitatea sa opereze) eu inteleg ca aceasta, nulitatea, nu a intervenit. Multumesc pentru o eventuala lamurire.
buna seara! o explicatie, va rog, la ideea unui autor conform careia: "incercarea de comitere a unui viol,cand victima sustine ca daca inculpatii vor continua se va arunca de pe fereastra, de la mare inaltime, lucru care se si intampla, constituie infractiunea de omor calificat" ..omor da, dar calificat? multumesc frumos
Buna ziua! in cazul revendicarii unui bun (mobil).. dreptul de proprietate fiind imprescriptibil, daca bunul a fost instrainat de catre o alta persoana(neproprietar) ,dobanditorul invocand posesia de buna-credinta, cum se procedeaza cu privire la prescriptia dreptului de creanta asupra despagubirilor ce trebuie acordate de instrainator proprietarului?.. deoarece dreptul de creanta este prescriptibil(durata si cum incepe sa curga?) Multumesc
Buna ziua. Am o problema legata de simulatie. Imi poate spune cineva la ce se refara art. 1293 C.civ. prin "aplicabila si la actele juridice unilaterale"? Actul secret este unilateral ori actul public? Ori ar putea fi ambele sau chiar numai unul dintre ele? Multumesc