avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters359816

Activitate ContSters359816

Răspuns la discuția Nelamurire mostenire / succesiune
Atunci va rog sa stergeti postarea mea si toata lumea este multumita
Răspuns la discuția Nelamurire mostenire / succesiune
Inteleg ca inca nu v-ati casatorit. Daca vreti sa va protejati patrimoniul castigat inainte de casatorie, noul cod civil permite alegerea regimului patrimonial pe care doriti sa il aveti dupa casatorie, adica sa aveti patrimoniu comun, patrimoniu separat si /sau identificati in mod f clar la notar cu ce bunuri vine fiecare in casatorie. In aceasta situatie, la un eventual deces , totul devine mai simplu.
Răspuns la discuția Despagubiri victima accident
Cate zile de ingrijiri medicale au victimele? Daca sunt sub 90 de zile, dosarul se claseaza oricum. Puteti sa va retrageti plangerea penala fara a consemna impacarea partilor sau vre-o plata. Atunci va puteti indrepta cu o cerere la societatea de asigurare. Bineinteles, printr-o actiune civila aveti de achitat taxe de timbru. Insa, daca in actul notarial prin care v-ati impacat, ati consemnat si plata unor sume de bani, societatea de asigurari nu va mai da nimic.
Răspuns la discuția Violenta in familie
Nu puneti problema raportat la venituri stimata doamna!. Ordinul de protectie este primul pas, dar divortul nu este legat de un loc de munca. Va spun din experienta personala, in urma unui divort cilenta mea, mama a 3 copii si fara loc de munca, a primit copii, iar el a fost obligat la plata pensiei de intretinere a copiilor. Asa ca nu mai stati pe ganduri.
Cititi conditiile de asigurare si solicitati de la BRD Asigurari deschiderea dosarului de dauna. Este o practica a societatilor de asigurare sa ”fenteze” si daca nu va consultati cu un avocat va fi greu sa va luptati cu ei. Daca din chestionarul semnat de tatal dvs nu rezulta ca a fost intrebat expres de afectiunea respectiva, asiguratorul nu poate sa va respinga cererea. Dar ati facut o cerere, sau toata informatia o aveti dintr-o discutie? Mai mult, daca decesul are alta cauza, atunci nu vad de ce v-ar refuza acordarea despagubirii din cauza hipertensiunii. Bineinteles ca beneficiarul principal al politei este tot BRD, dar ei evita sa foloseasca polita. De ce sa scoata dintr-un buzunar si sa bage in altul, tot al lor, cand pot scoate banii din buzunarul dvs?!
Potrivit legii asigurarilor, persoana vinovata de accident este citata obligatoriu in instanta in calitate de intervenient fortat.
Dvs trebuie doar sa sustineti ca aveati o polita RCA valabila si evenimentul s-a produs asa cum s-a consemnat in constatul amiabil.
Societatile de asigurare cauta orice tertip sa refuze plata unei despagubiri si de aceea partea vatamata a fost nevoita sa ajunga la proces.
Răspuns la discuția Daune morale de la mama
Puteti sa faceti si o plangere penala impotriva ei pe art.378, abandon de familie. In cadrul acestui dosar nu va opreste nimeni sa solicitati si daune morale. Chiar daca nu exista o sentinta prin care sa fie obligata la plata pensiei aliemntare, obligatia de intretinere fata de copilul tau este o obligatie legala pe care mama nu a mai indeplinit-o de 7 ani. Poate gasiti un avocat inimos care sa va ajute cu bani putini sau pro bono.
Răspuns la discuția Abuz psihic - Parinte
Puteti cere un ordin de restrictie. Din pacate acesta e valabil maxim 6 luni, dar in cadrul cererii ( sunt formulare tipizate pe ministerul justitiei si va descurcati) cereti ca instanta sa-l oblige la tratament medical, chiar internare.Acest ordin il puteti cere si dvs, dar fiind vorba de violenta in familie asupra dvs, a fratelui, a mamei si bunicii, ar fi bine sa fie facuta cererea in numele tuturor. Locuinta a cui este? Oriicum, mama dvs ar putea divorta cu stabilirea domiciliului copiilor in apartamentul in care locuiti si in momentul in care face si partajul il poate evacua. El va fi obligat la plata pensiei de intretinere pentru fratele dvs si pt dvs pana terminati scoala (inclusiv facultatea). Pentru oridinul de protectie sunt suficiente marturiile familiei, inregistrarile si eventual daca ati t fost al psiholog,
Dintr-o experienta similara cu Anglia va pot da urmatorul sfat. Solicitati Ministerului de Externe roman sa va indice institutile similare din Spania cu ITM romanesc si ce alte institutii din Spania ce au in evidenta contracte de munca si contributiile sociale si impozitele achitate de catre un angajat cu forme legale in Spania. Dupa ce primiti un astfel de raspuns,cu adresele respectivelor instituitii spaniole in mana, solicitati in cadrul procesului dvs ca instanta sa dispuna trimiterea unor adrese la aceste instituitii pentru a se furniza informatiile solicitate.
Trebuie sa va mai spun ca un astfel de demers facut singur, fara intermediul unui avocat, nu are rezultat. Trist, dar se pare ca la o cerere simpla orice institutie romaneasca raspunde mai greu sau deloc in comparatie cu acceasi cerere, dar facuta sub antetul unui avocat sau autoritati.
Cea mai buna solutie pentru dvs este o actiune civila depusa la Tribunal- litigii de munca. Nu aveti de achitat taxa de timbru, va cereti drepturile salariale si in baza certificatului medico-legal puteti cere si daune morale (cu sanse de castig pentru ca aveti probe). Dosarul penal , daca nu ati avut nevoie de ingrijiri medicale, sunt convinsa ca se va inchide cu NUP ( neinceperea urmaririi penale ) si asa nu va avea finalitate. Plus ca in penal se misca mult mai incet (urmarire penala, parchet,instanta)