avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Activitate guest3333

Activitate guest3333

Răspuns la discuția Jignire la telefon
legaladviser89 a scris:

Adunati probe, inregistrari , mesaje si obtineti in 24 de ore un ordin de protectie apoi ai sa vezi cum evolueaaza treaba vezi acest link [ link extern ]


Nu poate solicita user-ul un ordin de protectie:Art. 3
(1)�In sensul prezentei legi, violenta in familie reprezinta orice actiune sau inactiune intentionata, cu exceptia actiunilor de autoaparare ori de aparare, manifestata fizic sau verbal, savarsita de catre un membru de familie impotriva altui membru al aceleiasi familii, care provoaca ori poate cauza un prejudiciu sau suferinte fizice, psihice, sexuale, emotionale ori psihologice, inclusiv amenintarea cu asemenea acte, constrangerea sau privarea arbitrara de libertate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Butiuc a scris:


Repet intrebarea: Nu exista o cale legala sa ma apar de abuzurile acestei legi?


Ce intelegeti prin "abuzurile acestei legi"? Ce va obliga statul sa faceti de o considerati abuz?
Mai exact, ce presupune legea respectiva?
Am avansat documentele de proprietate (copii) precum si onorariu unei firme de cadastru ce trebuia sa demareze procedurile de intabulare si efectuare a cadastrului. Ce masuri pot lua in conditiile in care nu mai imi raspunde nimeni la telefon? Cum pot afla daca a fost depus dosarul la OCPI?

Multumesc,
asaofi a scris:


Cum sunt favorizati tatii, va rog, si cum ar trebui protejate...mamele singure, dupa parerea dvoastra?



Va dau eu un exemplu: daca mama la programul de vizita nu este acasa o singura data (din motive plauzibile, va asigur, constienta de toate rigorile legii si nu numai), tatal recalcitrant atat asteapta si suna repejor la Politie, se intocmeste un proces-verbal, ii face plangere penala, etc.
Ce pateste tatal, in schimb, daca nu se prezinta (de mai multe ori) la programul de vizita? Va spun eu: nimic. Va rog, nu imi inaintati solutia cu faceti cerere de restrangere a programului de vizita pentru ca sunteti o persoana cu experienta juridica (capatata de-a lungul anilor, in care a trebuit sa va confruntati cu mama fetelor d-voastra) si stiti cum se concretizeaza acestea...
Ce pateste un tata care loveste mama, o jigneste si o alerga, de fata cu copilul?? Nimic, va spun eu. Mama face cerere insclusiv la DGASPC pentru solutii, consiliere psihologica, etc. Nimic, din nou.
Si multe altele..
Răspuns la discuția Custodie copil
Daca tatal a transmis ca acesta este scopul pentru care doreste copilul "sa ia și el pensie de la mama" si exista probe in acest sens (sms-uri, mail-uri), puteti sa le folositi in procesul pe care se presupune ca il va initia, pentru a demonstra intentiile acestuia.
Răspuns la discuția Plângere penala
Totodata, mama d-voastra poate sa depuna tot la judecatorie, o cerere pentru ordin de protectie care poate dispune evacuarea concubinului din domiciliul comun pe o perioada de maxim 6 luni si interdictia de a se apropia de mama d-voastra la o distanta de pana la 300 m (exemplu). Trebuie sa depuna cert. medico-legal, sa arate ca a fost facuta plangerea respectiva la Politie si doi martori care sa confirme cele relatate mai sus.
Dna Viorica, puteti folosi acele probe atat in divort cat si pentru obtinerea unui ordin de protectie care poate duce pana la evacuarea sotului violent pe o perioada pana la maxim 6 luni din domiciliul comun. Trebuie sa luati legatura cu un avocat, sa va consilieze si reprezinte corespunzator.

[Partea editata raspundea unor mesaje sterse din cauza lipsei de continut juridic.]
Răspuns la discuția Alienarea parentala
When a scris:

Daca aveti aspect care va nemultumesc, atunci puteti trimite intr-un mod foarte civilizat un mail mamei in care sa atrageti atentia ca cel mic v-a spus ca I-ati facut buba si ca dat fiind faptul ca e neadevarat o rugati sa remedieze aceasta inadverenta si mai ales sa fie mai atenta cu cuvintele folosite in preajma copilului pentru ca pot f interpretate gresit.


Nu vad rostul sfatului de mai sus. Ce sa faca apoi cu mail-ul? Sa il foloseasca la DGSAPC sau chiar in instanta, in eventualitatea unui alt proces? Am ajuns la concluzia trista ca, indiferent ce probe ai, institutiile statului nu protejeaza absolut deloc copiii.
Răspuns la discuția lesire minori din tara
Daca aveti deja biletele inseamna ca aveti si pasapoartele pregatite. La emiterea pasapoartelor v-a fost solicitat acordul tatalui? Daca nu, asa cum spunea dl. when, nu aveti nevoie. Divortul d-voastra s-a pronuntat inainte de noul cod civil (2011) cand regula a devenit autoritatea parinteasca comuna. Daca nu au intervenit modificari ale hotararii din 2005, nu aveti nevoie de acordul tatalui.
Răspuns la discuția Programul cu dreptul de vizita
Observ ca v-ati angajat ca "avocata" (in mai toate postarile) a saracilor tatici.
"nu este un tata responsabil,vorbeste vulgar,ameninta,abia s-a interesat de copil ,fiind mai important alte lucruri decat copilul,nu s-a implicat deloc in sarcini,si mai are o problema grava,are o boala contagioasa. " De aici v-a rezultat ca este speriat de postura noua de tatic? Omul nu a stat mai mult de 15 min. pe zi cu propriul copil, nefiind impiedicat de nimeni in aceasta privinta. Alegerea a fost a dansului. Si in aceasta situatie saraca mama ce sa faca: sa astepte pana cand plapandului tatic nu o sa ii mai fie "frica"? Cautam scuze acolo unde faptele sunt evident descrise. Juridic, doamna a privim sfaturile care se aplica situatiei sale actuale. Restul, e deja SF..