avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Activitate lecirolf

Activitate lecirolf

Cum poate fi vindută 1/2 dintr/o garsonieră(partea debitorului) fără a afecta celălalt coproprietar?
Dacă persoana care trebuie să plateasca sulta pentru un imobil nu are nici un fel de venit și singura proprietate este 1/2 dintr/un alt imobil in care este coproprietar,poate fi atacat acest din urmă imobil? Cum iși poate apăra dreptul la propritate celălalt coproprietat care nu are nici un amestec?
Discuție lndiviziune
1.Daca sulta nu se plateste timp de 3 ani către creditor,mai poate el cere executarea silită?Am ințeles că se prescrie.Ce presupune acest lucru?
2. La ieșirea din indiviziune a 3 persoane cu cote parti egale,cui i se atribuie imobilul în natură? care este ordinea?
Dacă se plateste integral sulta către creditor in fata notarului se pot plati și cheltuielile de judecată tot atunci? Se poate preciza in declaratia notarială că s/au incasat și cheltuielile de judecată? Ce trebuie să fac eu și creditorul pentru ca , CF să fie liberă de orice sarcini?
pot plati cheltuielile de judecată la finanțe iar cu dovada să merg la tribunalul din localitatea in care locuiesc?
Dacă se acceptă de către creditor plata sultei în rate lunare ,pot solicita și plata cheltuielilor de judecată in același mod? Ce trebuie făcut in acest sens? Cum dovedesc eu plata sultei și a cheltuielilor la scadență?
Unde se platesc cheltuielile judecatorești?In cît timp de la recurs ? Specific că nu am primit nici o înștiintare despre rezultatul recursului. Stiu insă că a fost respins.orice intirziere generează penalități? sau se trece automat la rețineri din salariu? Mă afectează acest lucru in cayul in care doresc să fac un imprumut la bancă?
Locuiesc in casa parintească de cînd m/am născut(75 de ani).Nu am act de proprietate intrucât a existat o înțelegere verbală intre frați, ca cel mai mic să rămînă in casă(eu fiind cel mai mic) cu condiția să aibă grijă de parinți.Sunt singurul in viață dintre frați și mi s/a dechis dosar in instanță de către soția unui frate și fiul unei surori pentru succesiune și probabil urmează să ceară ieșirea din indiviziune.Am adus imbunătătiri enorme casei pe care nu le pot demonstra cu acte poate doar cu martorii care mai sunt in viață.Am avut incredere in frați și am ajuns unde am ajuns.M/am săturat de procese. Ce se intămplă dacă nu mă mai prezint la nici un proces? Nu imi iau nici un avocat?Mă pot obliga să le plătesc sulta? Cum pot refuza asta inainte ca sentinta să fie definitivă?La cererea explicită a cui se face repartizarea imobilului în natură?
Mulțumesc anticipat
Bună ziua.In urma unei sentinte judecatoresti mi s/a atribuit intregul imobil cu obligatia la plata unei sulte impotriva dorinței mele.Deoarece evaluatorul a supraevaluat imobilul iar plata acestuia mi s/a introdus in cheltuielile de judectă numai mie nu si reclamantului, m-am hotarât sâ nu platesc(consider că evaluarea deși cerută de reclamant este in acest caz in interesul amândurora) . Ce se poate intâmpla după executarea silită, daca imobilul nu se vinde?Trece in totalitate in proprietatea creditorului? Devine el în acest caz debitorul fiind obligat la plata unei sulte catre mine? Dacă da ,care este valoarea acesteia? Dacă actualul debitor solicită executarea silită, cine plateste executorul?Poate el să/si recupereze sulta prin alte metode?Care sunt aceste?Mentionez că eu am primit acest imobil (1/2) prin act de donație de la tatăl meu cind nu eram căsătorită.Imi poate executa bunurile dobândite după căsătorie sau cele dinainte de casatorie dar in care sunt coproprietar?